https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Združenje občin doniralo 15.000 evrov za prizadete v potresu na Hrvaškem

06.01.2021 ob 6:05  

Predsedstvo Združenja občin Slovenije je med drugim odločilo, da hrvaškim občinam za odpravo posledic decembrskega potresa donira sredstva v višini 15.000 evrov.

 

Sredstva so nakazali na račun Rdečega križa Slovenije in Slovenske Karitas. Prav tako so vse občine pozvali, naj skušajo po svojih najboljših močeh pomagati prizadetim v potresu. Odziv članic je bil kar precejšen, saj je večin občin sredstva že donirala. Ob tem je veliko občin namenilo pomoč tudi v obliki materialnih dobrin. Popotresna sanacija bo dolgotrajna in velik finančni zalogaj. 

Rušilni potres z magnitudo 6,2 je prejšnji torek na območju Petrinje zahteval več smrtnih žrtev, poškodovanih je veliko ljudi, predvsem pa je nastala velika materialna škoda. Poškodovane ali uničene so številne javne ustanove, vrtci, domovi za ostarele, bolnišnice in stanovanjski objekti. Uničena je tudi cestna infrastruktura, zato je otežena tudi dostava humanitarne pomoči ljudem, ki jo najbolj potrebujejo, poroča STA.

Foto: Jutranji

Še vedno je prekinjena tudi dobava električne energije in vode, pretrgane so telefonske linije in internet. Močno poškodovani so tudi drugi nujni infrastrukturni objekti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.01.2021 ob 8:34 gost

      Koliko so pa darovale te občine za naše ljudi lačne, prezeble, slabo oblečene, zneplačanimi računi itd. Koliko so Hrvati darovali ko je bil potres v Bovcu, nič, nič,.zakaj so naši ljudje majn vredni kot Hrvati keri nas teptajo na vsakem koraku. Sramota.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.01.2021 ob 8:46 gost

      Bilo bi bolj pošteno, da teh 15.000 evrov namenite našim brezdomcem. Župan Jevšek, v Soboti in v Prekmurju jih imamo kar precej. Kaj si storil za njih?

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.01.2021 ob 12:18 delavec gost

        Brezdomci so sami pijanci in kurve!!!!! Vse drugo si je s poštenim delom pošteno zaslužilo dostojno življenje!!!! Pogledaj jih po facah pa boš ocenil kam gdo paše in zakaj je tak!!!! Za časa mladosti se moraš pobrigati kaj in kako boš preživljal na stare dni in da neboš nikomu v breme!!!!

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.01.2021 ob 12:50 gost

        12:18 ........ če bi imel kaj v glavi, ne bi pisal tako nespametno in žaljivo. Veliko brezdomcev je izgubilo delo, zbolelo. Ker niso zmogli odplačevati posojila, so jim zarubili stanovanje ali hišo in ostali so brez vsega. Sorodnikov, ki bi jim pomagali, pa nimajo. Pazi, da se nekoč to ne zgodi tebi. Ne želim ti tega, a nikoli ne veš............ Je tudi nekaj takih, ki so po svoji krivdi brezdomci, a so to vseeno naši ljudje, ki jim je potrebno pomagati. Si pomislil kdaj na to, da lahko napraviš nenamenoma nekaj, kar nisi hotel, in boš nekaj let zaprt. Po izhodu iz zapora te nihče ne bo hotel, nihče ti ne bo dal dela ali pa za delo ne boš več sposoben, in pristal boš na cesti. Boš sebi pravil pijanec, kurva? BODI ČLOVEK IN PUSTI DRUGIM ŽIVETI.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.01.2021 ob 10:12 gost gost

      Še vedno ten zahrbtnin hrvaton v rit lezete. So oni kda kaj pomagali, nikoli. Vedno so bili za vse nev oščljivi, vem iz pogovorov z njimi. Saj sočustvujemo z ljudmi, prav tako so zavedeni od politike kot pri nas. Po drugi strani pa se iz njihovi virov ve, kako se tam sedaj dela. Pomoč baje razdeljujejo po nacionalnosti, ne po potrebah. . Najprej so se zrušile hiše, ki so bile katastrofalno zgrajene po njihovi vojni brez osnovne armaturne podpore. Gradila jih je seveda država.. In še več okostnjakov bo padlo iz omare, pa kaj se bo zgodlilo, nič. Tako kot pri nas. Torej, pomagati ja, ampak naj se ta pomoč enakopravno in pošteno razdeljuje. Ne pa, da se tovornjaki s pomočjo pred zbirnim centrom obrnejo, ker dobijo ukaz, da drugam. To so njihovi viri. Torej še enkrat. Pomoč ja, vendar po vsem, kar se dogaja ne moreš upati, da bo prišla na pravo mesto in tam, kjer je najbolj potrebna.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.01.2021 ob 12:19 gost

      GE si bil kda se je pamet delijla **?? v P M:

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.01.2021 ob 18:32 gost gost

      Do tebe je pa nikdar nej prišla, nemaš mesta v glavi. budalo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2022 ob 15:48 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.