https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ameriški kongres potrdil zmago Bidna

07.01.2021 ob 9:45  

Ameriški kongres je danes v nadaljevanju zasedanja, ki je bilo v sredo prekinjeno zaradi vdora podpornikov predsednika Donalda Trumpa v Kapitol, potrdil zmago demokrata Joeja Bidna za predsednika ZDA in Kamale Harris za podpredsednico.


S tem je končan postopek potrjevanja izida volitev. Biden bo prisegel 20. januarja, kot 46. predsednik ZDA. Podpredsedniški položaj bo zasedla temnopolta Kamala Harris, ki bo prva ženska na tem položaju.

Volilne izide predsedniških volitev 3. novembra so sredi decembra že potrdili elektorji, Biden je osvojil 306 elektorskih glasov, Trump pa 232.

V skladu z ameriško ustavo sta se morala nato na skupnem zasedanju sestati oba domova kongresa, ki sta še enkrat preštela elektorske glasove. Izide je razglasil podpredsednik ZDA Mike Pence, ki je predsedoval zasedanju.

Nekaj republikancev v predstavniškem domu in senatu je sicer vložilo ugovora na izide v Pensilvaniji in Arizoni, a sta ju oba domova zavrnila.

Zasedanje je sicer v sredo za več ur prekinil vdor Trumpovih podpornikov v kongresno palačo. Po umiritvi razmer in izpraznitvi poslopja se je zasedanje nadaljevalo vso noč, poroča STA. 

Foto: usnews.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.01.2021 ob 10:11 gost

      Upam, da bo puklasti čelavi kaplar končno zbral hrabrost in spoznal, da Donald Tramp ni zmagal na ameriških volitvah, kot je kaplar pisal celemu svetu in se prepiral z diplomati in pomembnimi ljudmi. Da bo rekel, da se je zmotil in bo odstopil z mesta predsednika vlade, ker je osramotil sebe in Slovenijo.

      21 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.01.2021 ob 10:20 gost

      Ja upajmo da bo tako in da popravi sramoto kero je s tem da nevej gdo je predsednik ZDA slovenijo postavi tja kjer mora biti. Pred to sramoto kero je zakoluhal z svojimi sramotnimi tviti. Gnoj zarukani nesposoben.

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.01.2021 ob 10:45 Gajdar gost

      Prepričan sem, da je v volitve močno kibernetsko posegla Kitajska in tako omogočila zmago Biden-u, saj je za Kitajsko Trump največja grožnja. Ne gre za Trumpa ampak s padcem Trumpa postaja komunistična Kitajska, kjer človekove pravice ne veljajo nič edina velesila na svetu in to bi nas vse v demokratičnem zahodnem svetu moralo še kako skrbeti.

      5 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.01.2021 ob 11:06 Karel K. gost

      ZDA so še vedno v vsah pogledih največja inše posebej najmočnejša velesila svetu. Kitajska je le samo lahko njen predpražnik. Odstavitev Trumpa na kakršenkoli način pa je bila nuja, kar so pokazali poseben včerajšnji dogodki v Waschingtonu. Upamo, da se je s padcem Trumpa končalo obdobje vladavin despotov in diktatorjev ter posebej umsko neuravnovešenih posameznikov po celem svetu in je napočil čas za voditelje z človeškimi pozitivnimi moralnimi in etičnimi vrednotami.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.01.2021 ob 11:16 gost

        Karel, v prvem delu komentarja si malo mimo udaril, glede Trumpa in drugega dela tvojega komentarja se pa popolnoma strinjam s tabo.

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.01.2021 ob 11:21 Karel K. gost

        Seveda bo naslednji predsednik ZDA imel veliko dela, da državo spet postavi na mesto glavne velesile v pravem pomenu besede. Vseeno pa smatram, da je Kitajska le začasno v visokem letu in je zelo ranljiva. Svoj tehnološki razvoj gradi vseeno še vedno na temelju znanja zahodnih velesil in če bodo te malo zaprle dostop do njihovega znanja, bo Kitajska padla. Počasi ji odpovedujejo vpliv tudi mnoge države kjer so hotele prevzeti oblast, saj so Kitajci hoteli le enostransko korist, torej v svojo korist. Zato mislim, da nisem povsem udaril mimo.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.01.2021 ob 12:21 gost

        Karel, pozabil si na to, da ima Kitajska v lasti že vsaj 30 % ZDA, če še ne več. Kot so ZDA kupovale vse po svetu ( o širjenju demokracije z orožjem tu ne bi pisal), je v ZDA prišla Kitajska in začela kupovati njih same in njihove tovarne, ..........................................

        10 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.01.2021 ob 11:15 Karel K. gost

      Upamo, da bo Trumpov simpatizer v Sloveniji, Janša zmogel in bo novemu predsedniku izvoljenemu na poštenih volitvah poslal čestitko, čeprav bo ta čestitka le njegova politikantska zahrbtnost. Janša je pač hazardiral in je mislil, da so v ZDA takšne razmere kot v slovenskem pravosodju in ustavosodju, da to deluje v korist politične elite v Sloveniji in bo pritrdilo Trumpovim blodnjam, da so ga na volitvah prevarali. Vemo, da tudi Janša govori o ukradenih volitvah njemu, ko je bil v zaporu, kar pa nihče ni ugotovil, da je bil to upravičeno sli neupravičeno,. Res pa je, da se je zgodila Patrija in da je on takrat bil predsednik vlade in je moral vedeti za vse nepravilnosti. Paradoks pa je, da zdaj Jnašo hoče zam enjati Erjavec, ki je takrat bil obrambni minister in je podpisoval pogodbe z Patrijo, zdaj pa se predstavlja kot čisti politik kateri ni naklonjen korupciji in zlorabam funkcionarskegA položaja.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.01.2021 ob 11:36 gost

        Janša bi bil v zaporu, če ne bi imel svojih ljudi, ki so namerno založili avstrijsko depešo za dalj časa, da je sojenje zastaralo in sam na vse možne načine poskrbel, da obravnave niso potekale po zastavljenih datumih. Pa starega Petriča, ki ga je rešil ( danes je ta stari Petrič star 84 let in je svetovalec Pahorju - njemu se ni potrebno upokojiti???????? ) Vsa sodišča v Sloveniji ( razen Ustavnega, kjer so zbrani predstavniki strank ) so ga pravnomočno obsodila. Zakaj že je zastaralo trgovanje z orožjem? Katera državna tožilka je že vse dokumente dala v predal in jih tam pozabila? Tista, ki je pozneje hotela postati predsednica države. Zelo, zelo žalostno je to, da v Sloveniji trenutno nimamo politika, ki bi znal Slovenijo potegniti naprej. Ko izbiramo Janšo, Pahorja, Bratuškovo, Cerarja, Šarca in ponovno Janšo, to pove majhnosti vseh nas. " POMLADNIKI " so si pa nastavili odličen sistem volitev za njih, da moramo voliti stranko in ne posameznika. In tega večina noče spremeniti, ker je odlično za njih, da so pri koritu eni in isti. Ko pogledaš kakšni ljudje so ministri in kdo je vse v parlamentu, te lahko samo glava boli. Ko pa na sejah parlamenta poslušaš njihove laži, pa res misliš, da si v kakšno ustanovo za.......... prišel.

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.01.2021 ob 12:45 Karel K. gost

        Lahko bi pritrdil vsemu, kar si napisal, le eno pojasnilo glede pomladnikov bi ti dal, saj sem sam bil del te pomladne poliitčne opcije in to sem bil dejanski pomladnik. Pojasniti pa hočem, da ti kateri so odločali s strani pomladi niso bili dejanski pomladniki ampak del stare titoisitčne politične elite z Janšo na čelu, zato se tudi danes, kljub navidezni razliki za javnost medsebojno ščitijo. Kregajo se le za javnost, katera v to verjame, čeprav ne večinsko, saj nas 60 odstotkov ne gre na volitve. To, da še obstajajo ljudje kateri verjamejo tem lažnivcem, ko ti praviš, pove o majhnosti slovenskega naroda. Ti" vrinjeni titoisti-Pomladniki so za celotno politčno elito v Sloveniji postavili takšen volilni sistem o katerem pravilno govoriš. Politika, ki bi Slovenijo potegnil naprej res nimamo, imamo pa kar nekaj ljudi kateri bi za to bili sposobni, vendar bi za to bilo potrebno izpeljati spremembe in to bi lahko doseglo nas 60 odstotkov vendar pa imajo ti krvosesi raznih poliitčnih barv v svojih rokah medije kateri poneumljajo državljane in jim posredujejo laži. Kar se tiče Brezigarjeve, imam z njo eno sodno izkušnjo v vlogi tožilke, ko je zavrnila mojo revizijo sodnega postopka v procesu z nekdanjim Udbovcem. Na koncu sem na vrhovnem sodišču kljub njeni odklonilni drži uspel, celo sodnik Masleša je bil podpisan pod to uspešno razveljavitev sodbe. To ti dokazuje tvojo in tudi mojo trditev, da niso odločali ta pravi pomladniki ampak stara poliitčna elita.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.01.2021 ob 11:28 gost gost

      V Ameriki kot svetovni velesili se pofučkajo na čestitke enega zgubara, kak je puklasti tviteraš. Boukše, ka se več ne glasi, tak je že bole nej mogo osramotiti države. Če je že sebe, se nej za čuditi, države si pa ne more lastiti. Pridejo drugi, pa do čestitali, on pa na smeti.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.01.2021 ob 12:04 gost

      Čez 2 leti bo puklasti izgubil na volitvah in ne bo več predsednik vlade. Bomo videli kaj bo takrat ? Bojim se isto !

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.01.2021 ob 12:18 gost

        Mokre sanje, puklasti še nikoli ni imel več privržencev, kot jih ima sedaj in to vse zaradi bedastih levakov.

        1 15 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.01.2021 ob 12:24 gost

        12:18 .......... Slovenija ni Prekmurje, zapomni si to. Do volitev bo šlo nakaj % njegovih volivcev 2 metra pod zemljo. Zakon narave.

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.01.2021 ob 12:31 gost

      Janez grozni ima samo volivce keri za en golaž in deci kislice prodajo svojo mater Nej ka nebi sebi. Gnoji hlapčevski.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.01.2021 ob 12:52 Tinček gost

      TAK STRUPENO PIJŠETE, KA DE VAN JESTI OD OBEDA VSE ZASTRUPILP...HI, HI , OJOJ..

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.01.2021 ob 13:01 pišta gost

      VIJ ki se tak na široko raspisujete kako je bilo kako je in kako bi moralo biti ste za mene en veliki NIČE!!! Nikjer niste uspeli ker ste NESPOSOBNI!!!! Tistim ki nekaj so , pa jim zavidate serjete po njih kar je seveda za vas značilno! Poglejte po obrazih pa boste takoj videli če imate obraz, kdo je dolga leta v politiki in kdo je znal kaj napraviti in si upa kaj povedati! takih ki samo tipke klačijo z da ali pa proti ,jih je pun kurec rekoč z vsemi vami vred ,ki tukaj pametujete ,čeprav steza odstrel zaradi gofljanja in osnovnega neznanja!!!

      2 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.01.2021 ob 13:19 gost

        Pišta, si zopet liter čvajge preveč spil? Pazi malo na ta tvoj odstrel, ki bi ga ti opravil lastnoročno z nami., ki znamo pametno misliti in nismo verniki neke sekte kot si ti. Če si ti malo čuden v glavi, ne veš kaj se sploh v državi godi, ne misli, da smo in , da moramo vsi taki biti. Pa nehaj gledati Novo24TV, ker boš na koncu postal čisto nor.

        12 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.01.2021 ob 15:40 gost

      ,,, pišta,,, ži zdaj mA očij kak svetilka od alkoja zato ga z rezervov jemlimo. On itak nevej zakoj se tu Ide on vijdi samo golaž pa deci kislice pa to je to.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      07.01.2021 ob 16:03 kilonja gost

      Ameriški policisti ubili 4 privržence Trumpa...sklepam da bo se sedaj znova aktiviralo pederastično črno gibanje Black lives matters...aja, ubiti so bili belopolti, so what kaj gamad demokratska...dobesedno isti gnoji kot so gnoji slovenski levičarji, ameriški gnoji dmeokratski so jim za vzor, iste vzorce obnašanje levi pedri uporabljajo pri nas, zrežirane proteste, provokacije, vloge žrtve, medijska moč jim pa dovoljuje masovno manipulacijo in ustrahovanje ljudi...dobesedno plagiat ameriških DEMON- kratov ! Satanova deca so to, satanova, sprevržene sekte leve.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.01.2021 ob 16:17 gost

        Boli, boli, zelo boli poraz Trumpa? Me zanima kaj bo zdaj napisal tvoj " BREZMADEŽNI IN VSEVEDNI " general Twitto. Tebi se že utrgalo v Glavi. Se bo tudi njemu? No, njemu se ..........................................

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      07.01.2021 ob 17:14 gost

      ,,, klonja,,, koga so po Bruslju lovili policisti ka su se šli buzi zabave in so bili pod vplivom koke. SDS buzije štekaš buzi,,, klonja,,,

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      08.01.2021 ob 12:09 gost

      pedofil na oblasti,super,tako se to počne zblojeni američani,star senilen pedofil bo krojil svet,bolani starček,ki ne ve spravit iz sebe en dober normalen stavek.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      11.01.2021 ob 9:19 gost gost

      konec amerike da boste vedeli ta starček je za onemogli dom ne za vodjo velesile dajte no streznite se ljudje.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      01.02.2022 ob 16:36 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.