https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Včerajšnji potres na Hrvaškem povzročil še dodatno škodo

07.01.2021 ob 12:40  

Nov močan potresni sunek, ki je območje sisaško-moslavške županije stresel včeraj zvečer, je prestrašil prebivalce na območju, na katerem se tla tresejo že deset dni. Nekateri so zato spali v šotorih namesto v svojih stanovanjih. Potres je povzročil dodatno škodo na objektih, ki so bili poškodovani v potresu prejšnji teden, čutili pa smo ga tudi v Sloveniji.


Žarišče sredinega potresa je bilo pri Petrinji, približno 48 kilometrov jugovzhodno od Zagreba. V potresu ni bi poškodovan nihče, a so mnogi v strahu znova zbežali na prosto. Sunek je povzročil dodatno škodo na številnih objektih, ki jih bodo morali strokovnjaki znova pregledati in oceniti dodatno škodo.

Med drugim so manjšo gmotno škodo zabeležili na poslopju policijske postaje v Petrinji, kot tudi na objektu na vhodu v petrinjsko vojašnico. V vojašnici so namestili več sto prebivalcev, ki so ostali brez strehe nad glavo v potresu z magnitudo 6,2, ki je prizadel območje 29. decembra.

 Foto: Pixabay

V Petrinji izpostavljajo srečno okoliščino, da je sredin potres stresel območje v večernih urah, ko so bila ustavljena dela pri pregledu in sanaciji že prej poškodovanih objektov. Prebivalci vasi ob žarišču potresa so noč preživeli v šotorih, ker so se bali spati v svojih hišah.

Sredin potres z magnitudo 5 je bil eden močnejših, ki je stresel območje sisaško-moslavške županije po 28. decembru, ko so se tla prvič močneje stresla na tem območju. Začutili so ga tudi prebivalci v drugih delih Hrvaške, pa tudi v Sloveniji in Bosni in Hercegovini.

Naslovna fotografija: Andrej Plenković (Twitter)

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.