https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Renkovcih potekala medgeneracijska druženja

10.11.2020 ob 12:34  

V okviru operacije "Pametne vasi za jutri", sofinancirane s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), v okviru podukrepa 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalnih akcijskih skupin, je lokalna akcijska skupina LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v sodelovanju z Mozaikom, društvom za socialno vključenost, organizirala vrsto različnih družilnic.

Družilnice so potekale v večgeneracijskem centru v Renkovcih, kjer so v sklopu projekta zagotovili opremljen prostor za neformalna in formalna druženja. Tako so septembra in oktobra v popoldanskem času izvedli skupaj 16 družilnic z različnimi vsebinami, kot so zdrava hrbtenica, hitri tečaj tujih jezikov, likovno ustvarjanje, pametne telefone poznamo, pletemo kape in prijateljstva, družabne igre, ples in karaoke. Udeleženci so torej telovadili na prostem, se učili osnov angleščine in uporabe pametnih telefonov, peli pesmi naših dedkov in babic, plesali, slikali na platno ter se z otroci igrali različne igre.

Druženja so potekale v prijetnem vzdušju, polnem smeha in veselja ter v znaku medgeneracijskega druženja. Posebej navdušeni so bili otroci in njihovi starši oz. stari starši, ki so tako lahko kakovostno preživeli skupen čas. Zadovoljstvo je bilo veliko, tako da se bodo tudi v prihodnje organizirale različne delavnice, na katere vljudno vabljeni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.