https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Na Bidnovo inavguracijo Pence, Trump prvič priznal poraz

09.01.2021 ob 10:50  

Podpredsednik ZDA Mike Pence naj bi se po sredinem nasilnem vdoru podpornikov predsednika ZDA Donalda Trumpa v ameriški kongres odločil, da se bo 20. januarja udeležil inavguracije novega predsednika ZDA Josepha Bidna. Trump pa namerava po poročanju ameriških medijev že dan pred inavguracijo odleteti na Florido. Med tem se je število žrtev povzpelo na pet, saj je v bolnišnici umrl hudo ranjen policist.


Trump naj bi iz Washingtona na Florido še pred Bidnovo inavguracijo odpotoval zaradi zadnje priložnosti za polet s predsedniškim letalom Air Force One. Če bi ostal na inavguraciji in odpotoval po Bidnovi prisegi, bi moral namreč Bidna uradno zaprositi za dovoljenje s predsedniškim letalom, kar pa je cmok, ki naj ga Trump ne bi bil pripravljen pogoltniti.

Da ga ne bo na inavguracijo, je Trump na Twitterju včeraj tudi potrdil, odhajajočo ameriško vlado pa bo na inavguraciji zastopal podpredsednik ZDA Mike Pence.

Po sredinem divjanju njegovih podpornikov v kongresni palači naj Trump na inavguraciji ne bi bil zaželen. Niti ni jasno, ali bo do takrat ostal na položaju, saj kongresniki zahtevajo, naj ga njegov kabinet odstavi, ali pa bodo uvedli še en postopek ustavne obtožbe za odstavitev s položaja.

Trump priznal poraz, načrtuje pa že novo izvolitev leta 2024

Dan po divjanju svojih podpornikov v Kapitolu, je Trump v izjavi za javnost obljubil miren in urejen prevzem oblasti novega predsednika, s čimer je prvič vsaj delno priznal poraz na novembrskih volitvah. Vendar bi naj po poročanju medijev načrtoval, da bo Bidnu nagajal in v času inavguracije pripravil svoje zborovanje, na katerem bi napovedal predsedniško kandidaturo leta 2024.

Po sredinem nasilnem vdoru njegovih podpornikov v ameriški kongres Trumpa zapuščajo številni zavezniki. Po ministrici za transport Elaine Chao je v četrtek zvečer odstop s položaja napovedala ministrica za šolstvo Betsy DeVos. Sporočila je, da je bila zanjo prelomnica Trumpovo ravnanje v povezavi z vdorom. Trump je podpornike spodbujal, naj gredo nad kongres, med divjanjem pa je objavljal izjave, v katerih jih je utrjeval v prepričanju, da je izgubil volitve proti Bidnu s prevaro.

Trump ima za nedoločen čas blokiran dostop do Instagrama in Facebooka, v četrtek pa je izdelke, povezane s Trumpovim imenom, odstranila tudi kanadska spletna trgovina Shopify Inc. Podjetje je sporočilo, da Trumpova dejanja vzpodbujajo nasilje, zato z njim nočejo več imeti opravka. Preko spletne strani so prodajali sobe v Trumpovih hotelih in različne izdelke, povezane s Trumpovim imenom. Med drugim božične okraske, majice, natikače, sveče, medvedke, mila, šampone, žoge in marsikaj drugega. Vse glasnejše so tudi govorice, da naj bi njegova žena, Melania Trump, že urejala papirje za ločitev.

Twitter dokončno blokiral Trumpov račun

Twitter je sporočil, da je za stalno blokiral račun ameriškega predsednika Donalda Trumpa zaradi tveganja nadaljnjega spodbujanja nasilja. Trump je sicer v zadnjih petih letih naredil izjemno veliko za rast števila naročnikov tega družbenega omrežja. Na Twitterju je imel 89 milijonov sledilcev.

Pred dokončnim zaprtjem računa je Twitter najprej v sredo za 12 ur blokiral Trumpov račun, nato mu ga je v četrtek spet odprl. Trump je nato podpornikom tvitnil, da jih nihče ne bo obravnaval nepošteno, in seznanil svet z odločitvijo, da ga 20. januarja ne bo na Bidnovo inavguracijo. "Ta dva tvita je treba brati v kontekstu širšega dogajanja v državi in kako lahko predsednikove izjave mobilizirajo različna občinstva, vključno s podžiganjem nasilja, kot tudi v kontekstu vzorca obnašanja v zadnjih tednih," je sporočil Twitter.

Fotografije so simbolične (Pixabay).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.01.2021 ob 13:32 AJAJAJAJAJ gost

      Baje bo v prvi vrsti sedel tudi IVAN JANUZAJ JANSHA - ORBAN in vročil šopek cvetja novemu predsedniku. In javno čestital za zmago na volitvah.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.01.2021 ob 13:51 gost

      koga pa le zanima to ameriško sranje

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.01.2021 ob 3:11 Dani gost

      Nejsan znal, ka je tej cirkus pod pomurje.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 14:59 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.