https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Kranjska Gora bo gostitelj letošnje 57. Zlate lisice

8.1.2021  

Z izvedbo Zlate lisice pod Pohorjem se letošnje leto v Mariboru ne bo izšlo. Po današnji snežni kontroli je jasno, da tekmovanja naslednji konec tedna ne bodo mogli izvesti.

Tekmovanje bodo preselili v Kranjsko Goro. Vreme je v prvih dneh novega leta bilo pretoplo, tako da organizatorji niso mogli izdelati dovolj snega za zadnji del veleslalomske proge. Snežna podlaga mora biti debela vsaj 40 centimetrov.

Organizatorji so računali na ugodnejšo vremensko napoved, vendar je današnji obisk snežnega kontrolorja potrdil sklep, da naslednji konec tedna (16. in 17. januarja) v Mariboru ne bo dveh veleslalomskih tekem, ampak ju bodo izvedli v Kranjski Gori. V Kranjski gori je namreč vsaj en meter snega.

Generalni sekretar tekmovanja Srečko Vilar je za STA povedal: "Žal se je uresničil scenarij, ki ni naklonjen izvedbi Zlate lisice v Mariboru. S Smučarsko zvezo Slovenije in organizacijskim komitejem pokala Vitranc pa se borimo, da bo 57. Zlata lisica ostala v Sloveniji. Zanimanja za to, da bi ženska veleslaloma izpeljali v tujini je veliko," je dejal Vilar.

Na srečo imamo na voljo rezervni načrt B. Snežni kontrolor se je odpravil v Kranjsko Goro, kjer bo preveril snežno stanje, preveril debelino snežne podlage in možnosti za izvedbo Zlate lisice na progi v Podkorenu, kjer je sicer v zadnjih dneh zapadlo več kot meter snega," je še dejal Vilar, ki sedaj pričakuje, da bo Mednarodna smučarska zveza uradno prižgala zeleno luč za izvedbo 57. Zlate lisice v Kranjski Gori.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 17:11 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.