https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Danes začetek stavke Policijskega sindikata

11.01.2021 ob 6:05  

Danes zjutraj je policijski sindikat Slovenije začel stavko na celotnem območju Slovenije. Jedro spora med policisti in vlado so plačni razredi in napredovanja.

Po napovedih policijskega sindikata, je ključni razlog za to, da je vlada policistom odrekla pravico do dveh plačnih razredov višjih plač. Poleg višje osnovne plače policisti zahtevajo razrešitev problematike napredovanja policistov, spremembe zakona o organiziranosti in dela v policiji ter začetek socialnega dialoga. V četrtek so o izpolnitvi stavkovnih zahtev govorili s predstavniki ministrstva za notranje zadeve.

"Pričakujemo, da vlada te zahteve prepozna," je povedal Rok Cvetko, predsednik policijskega sindikata. Pričakuje, da se bo stavki pridružila velika večina od 5000 članov. V času stavke bodo zagotovili minimum svojega delovnega proseca, ki zagotavlja varnost ljudi, premoženja in izpolnjevanje mednarodnih obveznosti, zatrjuje Cvetko. Drug sindikat, Sindikat policistov Slovenije, se jim kljub povabilu ne bo pridružil. Ne glede na to, da pozdravljajo zahteve sindikata PSS menijo, da je stavkanje v trenutnih razmerah neprimerno.

 

"Notranji minister Aleš Hojs pa je dejal, da se bo s sindikatoma pogovarjal, a se ne bo pustil izsiljevati. Po njegovih besedah je sindikat določene sporazume sklenil s prejšnjo vlado, a so vse točke sporazuma, vključno s tisto, ki jo v policijskem sindikatu zdaj izpostavljajo, izpolnili," poroča še STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.01.2021 ob 8:21 gost

      Da vidim či de jih hojs z vodnim topom raznu tiral. Zdaj su policaji proti vladi prli su pa lidij naganjali in kaznili po naredbi vlade in Hojsa. Tviteraš se pa zdaj v vukojebinu skrije pa de gluposti tvital. Hlapeca Hojsa pa v žerjavico porine. Tako treba naj se grziju Butalci. Naj prli se vkup na narzd spravijo zdaj du se pa grizli tako, tako.

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.01.2021 ob 8:32 POLITIČNA STAVKA gost

      Večina policistov celo pa njihovi starejši šefi vse to je levičarsko - komunistično usmerjenih še iz starih časov ko si moral biti komunist če si hotel biti v policiji, nisi smel hoditi v cerkev. Tako, da oni že štrajkajo od nastopa Janševe vlade 9 mesecev, glede na to kaj se dogaja po državi, policija pa zraven gleda, protesti, grafiti po fasadah, po parlamentu, po ministerstvo za kulturo vse to je pod videonadzorom, policija pa do danes še ni odkrila nobenega storilca ker enostavno noče, da bi bila toliko nesposobna ne verjamem. JA PLAČO BI PA IMELI VEČJO SEVEDA, naj se dokažejo na delu. SICER PA JAVNO OBJAVITI NJIHOVE PLAČE PA BOSTE VIDELI KAKO DOBRO ZASLUŽIJO PREDVSEM TISTI KI SO PO PISARNAH IN MEŠAJO MEGLO, TEM PLAČO ZMANJŠATI, PA POVEČATI PLAČO POLICAJEM KI SO NA TERENU TI SI ZASLUŽIJO.

      15 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.01.2021 ob 8:42 gost

        OBESI SE, KER DRUGE REŠITVE ZA TEBE NI. ZBLOJEN IN PRIMITIVEN SI DO KONCA. NAJNIŽJA IZOBRAZBA POLICISTA JE SREDNJA.

        13 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.01.2021 ob 9:45 963 gost

        saj zato pa štrajkajo, ker imajo navadni policaji male plače. Podpiram, vsak se naj bori za svoje pravice.

        13 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.01.2021 ob 12:01 2021 gost

        Podpiram stavko, vendar pa morajo policisti opravljati svoje delo, še bolj vestno in zavzeto, kot so to opravljali do sedaj. Je pa v tej (Cvetkovi) stavki politični dvom,...zakaj samo en del policistov,....a so v drugem sindikatu zadovoljni,.....a se policisti delijo ne leve in desne,....itd, itd,... najprej naj razčistijo med seboj.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.01.2021 ob 12:51 gost

        2021, v drugem sindikatu je pešcica policistov in ti so pač v desni opciji. Ta sindikat ima preko 5000 članov. Če imamo 7.200 policistov ( česar pa ti ne veš ), izračunaj koliko policistov ima desni sindikat.

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.01.2021 ob 13:12 2021 gost

        Policisti se sploh nebi smeli deliti na leve-desne, ampak delat v dobrobit vseh državljanov in države, saj dobivate plačo od levih in desnih. Voditelje sindikatov, bodisito, da je levičar ali desničar, pa je potrebno odstranit. Dokler se bomo delili v javnem sektorju na leve-desne, tako dolgo nebo v naši državi napredka. Samo si sedaj v Covid situaciji zamislimo, da bi pacienti ene politične opcije imeli prednost pred drugimi. Kakšna usoda pa nas čaka.........

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.01.2021 ob 13:21 gost

        2021, imaš prav, ne bi se smeli deliti. A Janša ima povsod svoje ljudi. Direktorji vseh UKC in večjih bolnišnic so desni. Da ne bom dalje našteval. Če bo šlo še dve leti tako, bo vsak moral pokazati SDS izkaznico, če bo hotel ........................................................

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.01.2021 ob 9:19 gost gost

      Oni ka pravi ka je to politična stavka pa tak dale je budalo. Isto se pisari tudi na druge forume. Nej ga jemati resno, pa de odneho. Čisto prav, ka stavkajo, že prej bi mogli. Kda jih je ta beda od Hojsa seveda po nalogu tviteraša, šteri se skrivle prisilo, ka idejo nad državljane. šteri jin davlejo plačo. Vsa ta gamad vladna more leteti in nikdar več.

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.01.2021 ob 11:36 gost

        NAJVIŠJA IZOBRAZBA POLICAJA JE SREDNJA ŠOLA, ALI VEČINA SO KELNARI, KUJARI TO ŠE NI BEŽALO KRE POLICIJE. DA JE BILA ŠOLA V TACNU SO BILI POLICAJI TO SO PA ZDAJ TABORNIKI.

        7 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.01.2021 ob 10:14 gost

      Pravilno,da se borijo za svoje pravice!! Zato pa je sindikat,ki se bori za delavske pravice!

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.01.2021 ob 10:34 gost

      sindikat je za zelje in krompir, sindikalisti pa tisti, keri delati nočejo....en primer mi naj nekdo pove, da ni tak!

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.01.2021 ob 10:53 gost

        Še en desni blaznež. Boš ti trdil, da Rok Cvetko ne dela? Da skozi okno gleda in dobi plačo? Kakšen gen imate v sebi desničarji, da ste tako neumni?

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.01.2021 ob 10:50 Pomlad 2020 gost

      Absolutno podpiram policijsko stavko.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.01.2021 ob 11:41 gost

      Ko bi se vsi borili za svoje plače, bi vsi imeli boljše plače. Ker ste pa boječe reve, napadate tiste, ki imajo " jajca " in se borijo za boljše plače.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.01.2021 ob 12:11 gost

      Za policista po novem moreš imeti višjo policijsko šolo,katera v Policijski Akademiji traja dve leti študija. Prvo se moras narediti fizične,psihološke,zdravniške teste in pogovor z komisijo. Pa seveda potrdila o nekaznovanosti!!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.01.2021 ob 18:04 gost

      To ni policija dandanes kot v bivši jugi danes vidiš same nekšne pretlikave te pa se dela frajara ka je policaj negda je policaj bil velke dva metra pa stou dvajste kilje mel nej kak gnes den je lejko štokole policaj da pa do koj pride te pa nega nikoga blujze taka ne podpiram štrajka policistov te bi se bole zaslužili vojake kere hodijo na misije v tujino in je smrtno ogroženi

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2021 ob 18:14 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,na nekaj si krucialno pozabil,vsi policisti danes so kulturnejši,pametnejši in pismenejši od tebe.Ti lahko kritiziraš le na svojem nivoju,torej sosedove kokoši.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      13.01.2021 ob 6:47 kujkel gost

      ja zakaj pa bojo štrajkali mogoče zato ker jih oblačimo,obuvamo,vozijo se z službenimi vozili in si vse opravke uredijo med službo otroke vozijo po nakupih v šolo poleg tega so še plačani kaj jim je mogoče prenizka plača ja kdo jih pa sili da morajo opravljat to delo naj grejo drugam delat naprimer v leder fabriko pa bojo videli kako se kruh služi gamat pokvarjena slečte te naše uniforme pa marš gnilobe nečloveške z trebuhom za kruhom pa do vas potem drugi jebali na cesti da boste videli kako je fanj na svetu na konec koncev pa policije sploh ne rabimo no take kot je naša ničvredna pa tisti letak ki ga imate izobešenega kao da skrbite za varnost ljudi in njihovega premoženja z strani dela policije to nikakor ne drži namesto da bi se policijske patrulje ponoči vozile okrog podjetij,trgovin ,in podobnih objektov ji nadzorovali večkrat na noč ne vi kot orli čakate v zasedi če dobite kakega pijančka ali prehitrega voznika da mu napišete položnico takega dela bi se jaz sramoval zato je ta vaš štrajk sramota za uniforme in tudi ustava vam ne dovoljuje da bi kot policisti izvajali štrajke sramota.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      13.01.2021 ob 6:55 gost gost

      Lendavski vojvoda ge zaboga si pa vido takšoga policaja kot ga navajaš a tij veš kako dolgo že ni šole v Tacnu dandanes so večina policaji z različnih srednjih šol kot so vodovodarji mehaniki ,frizerji, tišlarji in še bi lahko našteval taka se z tabo ne strinjam še najmanj pa z tem štrajkon ki je sramota za slovenijo KUJKEL ti je lepo napisal preberi in premišljuj pa lep miren dan ti želim.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.01.2021 ob 7:17 gost

        Desni buzi šola v Tacnu še vedno obstaja. Ne glej Janševe televizije in boš bolj pameten.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      14.01.2021 ob 19:33 Lendavski Nadrk gost

      Tij Lendavski nadrk tij v tvojon imene piše in ne delaj se pametnega na ton portale ide na llendavainfo in tan se delaj pametnega a tan si ne upaš ker te domačini ne prenesejo tvojo aroganco baje si trebušni plesalec drugič mi več ne bluzi ker dobiš po gobcu buta paras vogrski vogren zacugnjene izgine

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      14.01.2021 ob 20:06 Lendavski Nadrk gost

      Turbaš ne oglašaj se več na Pomurce ide na Turbainfo pa tan bluzi igen Turba gori

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      01.02.2022 ob 16:48 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.