https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Vožnjo prilagodite zimskim razmeram na cesti

31.01.2021 ob 7:00  

Na slovenskih cestah se zgodi vsako leto več nesreč, kot bi si jih želeli, zato je prilagoditev vožnje glede na razmere v prometu in na cesti ključna.

Marsikdaj pozabljamo tiste stvari, ki so nam jih inštruktorji vožnje, ko smo opravljali izpit za avtomobil, nenehno ponavljali. Najsi bo to konstantna pozornost na varnostno razdaljo, hitrost, druge udeležence v prometu ali vremenske pogoje.

Foto: varnost prometa

V zimskem času se pogoji za vožnjo konstantno spreminjajo. Zjutraj lahko v zimskem času pričakujemo zmrzal zaradi nizkih temperatur, kar povzroča poledico. Ob pojavu poledice na cesti prilagodite vožnjo razmeram na cesti in povečajte varnostno razdaljo! Ustrezna varnostna razdalja nam omogoča čas za reagiranje v primerih nevarnosti in pravočasno ukrepanje.

Pojav poledice je lahko varljiv, saj ko se podnevi otopli, se v senčnih legah ceste še vedno lahko pojavlja poledica in s tem možnost zdrsa avtomobila. Varnostna razdalja v zimskem času mora biti prilagojena na razmere na cesti, saj se zavorna pot v snegu ali na ledu lahko podaljša, za kar do osem krat. 

Tudi vidljivost zaradi megle v zimskem času je velik dejavnik, ki vpliva na vožnjo. Ker pa na cesti nismo sami, moramo poleg upravljanja svojega vozila biti ves čas pozorni na dogajanje na cesti. Pešce, kolesarje, drugi voznike ter živali je potrebno vedno opazovati, kajti le najmanjša nepozornost z vaše strani ali drugih lahko privede do nesreče.

Fotografije so simbolične

Ne smemo pa pozabiti tudi na svoje vozilo. V zimskem času je še bolj pomembno, da je naš avtomobil izpraven, da je profil na gumah zadosten in da so vse tekočine v avtomobilu napolnjene, tudi na akumulator ne smemo pozabiti. Le tako bomo pripravljeni na kakršne koli preglavice, ki nam jih lahko zagode cesta, ali zima.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.01.2021 ob 8:21 gost

      Zakaj pa imamo Dars. Zato da poskrbi da so ceste čiste. Samo v tej državi vsi organizacije skrbijo samo za dobičke in polne žepe.za kere plačujejo davkoplačevalci. Plačaš pa še pazi ker smo mij malo zadremali pa še nedelja je. Za take velike dobičke kot jih imajo bi še direktor moral v takih razmerah prijeti lopato. Budala požrešna.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.01.2021 ob 9:35 Gost 1 gost

      KOliko CM snega je na Goričkem. Naj kdo odgovori, ker nameravam popoldne v občino G. Petrovci -Šulinic.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.01.2021 ob 9:39 gost

      15 CM

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 15:57 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.