https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Za vstop v Avstrijo bo obvezna spletna registracija

13.01.2021 ob 9:31  

Za vstop v Avstrijo bo od petka obvezna registracija na spletu, piše v odloku, ki ga je v torek zvečer izdalo avstrijsko ministrstvo za zdravje. Z elektronsko registracijo naj bi izboljšali nadzor nad upoštevanjem karantene ter olajšali sledenje stikom z okuženimi.

 

Izjema bo veljala za dnevne migrante, tiste, ki bodo potovali čez državo ter izredne obiske v družinskem krogu, denimo za pogrebe, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Spletni obrazec naj bi bil dostopen od danes, ministrstvo pa je napovedalo, da bo podatke izbrisalo po 28 dneh.

V elektronski registraciji bo poleg imena, datuma rojstva in elektronskega naslova potrebno navesti tudi domači naslov ter naslov, kjer bo posameznik bival v Avstriji. Vpisati bo treba tudi datum vstopa in morebitnega predvidenega izstopa iz države ter navesti države, v katerih je bil posameznik v zadnjih desetih dneh.

Po registraciji bo posameznik na svoj elektronski naslov prejel dokument pdf s kodo QR, ki ga bo lahko natisnil ali na pametnem telefonu pokazal ob vstopu v Avstrijo. Obrazec za registracijo v tiskani obliki bo sicer možno izpolniti tudi ročno na mejnih prehodih, a oblasti svetujejo elektronsko registracijo, s katero bi se izognili dolgim čakalnim dobam na mejah, poroča STA.

»Še vedno sicer velja obvezna desetdnevna karantena po vstopu v Avstrijo, ki jo je mogoče končati po najmanj petih dneh ob predložitvi negativnega izida testa na novi koronavirus. Izjema velja za prihode iz Avstralije, Finske, Grčije, Islandije, Japonske, Nove Zelandije,Norveške, Singapurja, Južne Koreje in Vatikana,« navaja STA.

*Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.01.2021 ob 17:52 kilonja gost

      DEBELO PRASE ČIPIRANO..kaj zdaj, nisi hvalil Avstrijce...čakam da napišeš pod to novico da je Kurz FAŠIST..ker če bi Janša kaj takega naredil bi ti šel od sile kozo jebat v mamino štalo.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.01.2021 ob 18:29 gost

      Avstrija odpira šole 18 januarja. Štekaš klonja. Odprti so nihče jih ne preganja kot pri nas. Včeraj bi gledal preverjeno in bi videl Avstrijo. Nej kasi glidal novinarja keri je iz umobolnice ušel, diktatorski tv.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.01.2021 ob 18:42 kilonja gost

        Avstrija odpira šole 18 januarja....so what ? Avstrijci niso balkanci kot ti in antijanšisti, ki so deco OKUŽENI vozili v šole in se gibali v prostorih med otroci BREZ mask, ko so te bile obvezne od zunaj, kaj šele v zaprtih prostorih. Zato ne lapaj o Avstriji, pometite pre svojim balkanskim pragom komunjare.

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.01.2021 ob 19:02 gost gost

      Na kilonjo nemreš nič dati in ga nej upoštevati. Naj se veseli vseh teh ukrepov, ki mu jih puklasti pokvarjenec diktira. Boji se lidij na ulicah, ka bio ga odnesli. Ajaj, što vse živi v tej lepi deželi. Na đalost tudi budale.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.01.2021 ob 19:08 ana gost

      kilonja---pravilno----

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 15:40 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.