https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Janša napoveduje pravičnejšo ureditev plačnega sistema v policiji

13.01.2021 ob 9:13  

Predsednik vlade Janez Janša je včeraj na svojem twitter profilu sporočil, da bodo operativni del policije izvzeli iz enotnega plačnega sistema in pravičneje uredili razmerja.


Po mnenju Janeza Janše je problematično razmerje med mnogimi (ne vsemi), ki vedrijo v (prenapolnjenih) pisarnah z vsemi možnimi dodatki ter policisti in kriminalisti, ki delajo v težkih razmerah in tvegajo lastno zdravje za varnost vseh.

 

 

 "Notranje ministrstvo je namreč ob ponedeljkovem začetku stavke Policijskega sindikata Slovenije objavilo poimenski seznam javnih uslužbencev ministrstva, policije in inšpektorata za notranje zadeve z navedbo podatkov o bruto plačah, delovnih mestih in organizacijskih enotah. Sindikat zahteva odpravo kršitev stavkovnega sporazuma iz leta 2018, zaradi katere bodo policijski uslužbenci marca prejeli nižje plače," navaja STA.

Fotografija je simbolična

V policijskem sindikatu so po prvem pregledu objave plač ugotavljali, da je prišlo do razkritja osebnih podatkov, in s tem bi bilo to podlaga za kazenske odškodninske tožbe. Informacijski pooblaščenec sicer ne vidi kršitev varstva osebnih podatkov, v petek pa bo o objavi domnevno varovanih podatkov razpravljala parlamentarna komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih (Knovs).

Foto: arhiv Pomurec 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.01.2021 ob 9:49 gost

      Mislim, da bi učenka šestega razreda osnovne šole napisala boljši članek in bolj objektivnega. Janša pa ima spomin zlate ribice ( kar se pri njegovi bolezni sploh ne čudim ). Ravno on je v svojem prvem mandatu 2004 - 2008 napravil ( Gregor Virant ) ta plačni sistem, ki ga imamo. Zdaj pa pljuva po svojem delu. Neuravnovešena oseba, ki lahko v Sloveniji napravi veliko sranja, ker ima svoje vernike, ki niso najbolj pametni ali jih pa briga samo njihova rit. Čimprej ga zamenjati, če ne bo veliko sranja v naši lepi državi. Policisti ne dajte se mu. Če zruši vas, je najslabša diktatura tu.

      20 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.01.2021 ob 10:48 gost

        Verniki že štepajo minuse. Niso pa toliko inteligentni, da bi napisali pameten komentar o tej temi. Pač raja z nepopolno osnovno šolo. Takšne je imel najraje Kramberger in takšne ima najraje Janša, ki vas rabi samo na volitvah, potem vas pa zapre v kurnik kot kokoši in vi ste vse blaženi, da ste lahko zaprti v kurniku. Uboga raja nespametna.

        12 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.01.2021 ob 9:58 gost

      Zdaj du videli koga su raskurili. Hojs pa general,,,, princ, teme,,, njin vse krej zemeta. Či ste Nej z njim ste proti njemi,,,, adijo,,,. Zakoj je zabituga hojsa Novakova vo stranke brsnula. Zato ker je govno pa diktatu,pomocnijk,samuga,,,,adeka,,,.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.01.2021 ob 10:11 gost

      Janša je pravi mali Trump. Trump je odletel, tudi Janša bo.

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.01.2021 ob 11:42 gost

      Zdaj ko so "morda ugotovili" napako in se je mogoče zavedajo, začnejo obljubljati! Kdaj pa bodo ugotovili, da je Simona Kustec zapirala vse šole sklicujoč se na ustavo, zdaj pa pozabljajo na ustavo in bodo odpirali po regijah! Starši, učitelji se strinjate?

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.01.2021 ob 13:39 kujkel gost

      ja gospodje gdo vas pa sili da opravljate to delo v sosednji austriji v leder fabriki rabijo ogromno delavcev pa pejte tja tam boste imeli boljše plače pa tam lahko štrajkate kako vas ni sram še tele obleke so vam kupili davkoplačevalci in kravate kako si sploh upate štrajkati saj vam najvišji zakon človeštva to je USTAVA R.S.gospodje vi in vam primerni ki se pravi vojska in policija nesme stavkati kako vas ni sram oblečti uniforme ki vam jih je ljudstvo kupilo pojdite iz policije kajti takih pizdunov slovenija ne rabi sram vas bilo.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.01.2021 ob 13:56 gost

        Če si ti neumen in delaš za malo plačo, morajo po tvoji logiki biti vsi neumni in vsi delati za male plače. Skuliraj se in teden dni ne glej in beri Janševih medijev. Se boš takoj bolje počutil.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.01.2021 ob 14:16 Sobočannec gost

        Ka si zdaj tij sploj ščel povedati? Ka si v toj fabriki šef, pa lejko zriktaš vekšo plačo?

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.01.2021 ob 12:35 albin gost

        Toje prava resnica edni pulicaji so celo ponavljali osem letniko zdaj pa majo tak velke plače pa še službe domači posel delajo sram je naj bo Vse čestitke na komentar

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.01.2021 ob 14:01 Dule gost

      Edimi kdo je neumen si ti.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.01.2021 ob 17:43 Gajdar gost

      Predlog predsednika vlade je primeren. Operativne policiste in kriminaliste, ki delajo na terenu je potrebno dodatno nagraditi, vsi ostali ki delajo po 8 ur v toplih pisarnah dejansko "administrirajo" in si višjih plač ne zaslužijo saj so že sedaj proti ostalemu javnemu sektorju, ki podobno "administrira" preveč plačani, preveriti pa je potrebno ali ni že sedaj teh "administrantratorjev " preveč in jih je potrebno prerazporediti v operativo policije ali pa za čuvaje v zapore, kjer je kadrovska podhranjenost.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.02.2021 ob 22:29 Good gost

      Tij pa si pravi Slovenec lekar,,, 🥰

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.