https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Mladoletnica zaradi trka po fotografiranju med tiri podlegla poškodbam

13.01.2021 ob 13:41  

Mariborski kriminalisti še vedno preiskujejo okoliščine, ki so v torek po 15. uri privedle do smrti mladoletnice, v katero je na železniški postaji Tezno v Mariboru trčil potniški vlak.

Po dosedanjih ugotovitvah kriminalistov sta se v času dogodka dve mladoletnici fotografirali med tiri. Strojevodja potniškega vlaka, ki vozi na progi med Ljubljano in Mariborom in ki se jima je približeval z veliko hitrostjo, ju je začel opozarjati z zvočnimi signali, vendar sta mladenki v zadnjem trenutku odskočili. Kljub temu pa je vlak v eno od njiju trčil in jo poškodoval tako hudo, da je na kraju dogodka umrla.

Iz PU Maribor so še danes sporočili, da so drugo mladoletnico reševalci zaradi hudega šoka odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Fotografije so simbolične

Intenzivna kriminalistična preiskava se nadaljuje, čeprav je po do sedaj zbranih obvestilih sum storitve kaznivega dejanja in sum samomora izključen.

Osebno varnost v bližini železniških povezav je zelo pomembna in pravila moramo upoštevati vsi. Osebe, ki nimajo dovoljenja za gibanje na železniškem območju in se zadržujejo na območju tirov ali v vlaku, morajo same poskrbeti za svojo varnost.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija