https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Med Cirkovci in Pincami polagajo nov daljnovod

03.02.2021 ob 6:05  

Na območju občine Ljutomer so se v skladu z Uredbo o državnem prostorskem načrtu konec leta 2020 začela intenzivno izvajati dela gradnje dvosistemskega daljnovoda Cirkovce - Pince.

Načrtovani dvosistemski daljnovod 2 x 400 kV Cirkovce–Pince bo dolg 80,5 kilometra in bo imel 264 stebrov. Že ob predstavitvi državnega prostorskega načrta za to naložbo je Občina Ljutomer izrazila obžalovanje, da se je država odločila za tako velik poseg v okolje.

Investitor je Eles d.o.o. iz Ljubljane. Za dostop do gradbišč izvajalci uporabljajo tudi občinske ceste, zato sta Eles d.o.o. in Občina Ljutomer 23. novembra 2020 podpisala Sporazum o ureditvi medsebojnih razmerij. Sporazum določa ceste, ki jih izvajalci del za dostop do gradbišč lahko uporabljajo, obveznosti investitorja in obveznosti Občine Ljutomer. Investitor je dolžan skrbeti za varnost, prevoznost in redno vzdrževanje cest, ki jih uporablja.

Občina Ljutomer je naročila cenilca, ki je ocenil stanje cest pred pričetkom gradnje. Po dokončanju del, se bodo ceste ponovno ocenile in se bo določila odškodnina, ki jo je investitor dolžen vrniti Občini Ljutomer. Spoštovanje sporazuma nadzira tudi Medobčinski inšpektorat in redarstvo.

Vir in foto: obcinaljutomer.si, cirkovce-pince.eu 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.