https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Koreografija besed pred Parkom

Murska Sobota, 24.08.2011 ob 20:50  

Te dni (od 24. do 27. avgusta) poteka v Murski Soboti že šesti festival sodobnega plesa Fronta. Program festivala je zelo raznolik, saj si bodo gledalci v okviru le-tega ogledali različne umetniške dogodke – ples, kot ga vidi oko kamere, plesno poseganje v javni prostor, ustvarjanje na ulici, predstavitev in pogovor z mladimi ustvarjalci, ples besed v poeziji ... Slednjemu so bili obiskovalci priča tudi  na odprtem odru gledališča Park.

Svojo poezijo so brali trije tuji avtorji: Ivan Landzhev iz Bolgarije, Fabrizio Dall'Aglio iz Italije, Ann Cotten iz Nemčije; med njimi pa tudi slovenski ustvarjalec Andrej Rozman Roza. Poezija, ki so jo prebrali avtorji, je tudi neke vrste ples – ples besed, kot so razložili, zato je bil sam dogodek poimenovan "Koreografija besed".

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Chevapcic
      25.08.2011 ob 13:37 Chevapcic

      .. tau je v bistve biu dogodek, ka ga je Front@ pripravila v sodelovanju s festivalom Dnevi poezije in vina Ptuj ( http://www.poezijainvino.org/2011/ ), tak ka je vejkši poudarek na tem slednjem kot glede Fronte same .. ;-)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.