https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Za mlade kmete na voljo 10,5 milijonov evrov

15.02.2021 ob 6:00  

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v petek, 29. januarja objavilo v Uradnem listu sedmi javni razpis v okviru podukrepa 6.1 Pomoč za zagon dejavnosti za mlade kmete. Razpisanih bo 10,5 mio evrov nepovratnih sredstev iz Programa razvoja podeželja 2014–2020. Prijave bodo potekale od 22. februarja do vključno 15. junija 2021.


Namen razpisa je podpora mladim kmetom za vzpostavitev kmetijskega gospodarstva in kmetijske dejavnosti. Upravičenci so mladi kmetje, stari od 18 do vključno 40 let, ki imajo ustrezno poklicno znanje in usposobljenost. Podpora se dodeli kot pavšalna pomoč v obliki nepovratne finančne pomoči, izplača pa se v dveh obrokih.

"Pogoj za izplačilo vseh sredstev je izpolnjevanje predpisanih obveznosti in izpolnitev vseh razvojnih ciljev iz poslovnega načrta, ki ga mora mladi kmet priložiti vlogi na javni razpis. V poslovnem načrtu mladi kmet prikaže gospodarski razvoj kmetijskega gospodarstva in prispevek k horizontalnim ciljem (okolju, inovacijam ali prilagajanju na podnebne spremembe). Prav tako navede mejnike in razvojne cilje, ki se glasijo na kmetijsko dejavnost ali dopolnilne dejavnosti, katerih končni proizvod je proizvod iz priloge I Pogodbe o delovanju Evropske unije," navaja ministrstvo.

Javni razpis je razdeljen na dva sklopa:

1. Pri sklopu A znesek podpore znaša 45.000 evrov na upravičenca. Na tem sklopu lahko kandidirajo:

mladi kmet, če je na prevzetem kmetijskem gospodarstvu vključen v pokojninsko, invalidsko in zdravstveno zavarovanje iz naslova opravljanja kmetijske dejavnosti ali v poslovnem načrtu predvidi vključitev v pokojninsko, invalidsko in zdravstveno zavarovanje iz naslova opravljanja kmetijske dejavnosti na prevzetem kmetijskem gospodarstvu, samostojni podjetnik posameznik ali družba z enim družbenikom.

2. Pri sklopu B znaša znesek podpore 18.600 evrov na upravičenca. Na tem sklopu lahko kandidira mladi kmet, če ta na prevzetem kmetijskem gospodarstvu ni vključen v pokojninsko, invalidsko in zdravstveno zavarovanje iz naslova opravljanja kmetijske dejavnosti, niti tega ne predvideva v poslovnem načrtu.

Fotografije so simbolične

Podpora iz obeh sklopov se izplača v dveh obrokih, in sicer prvi obrok v višini 70 odstotkov in drugi obrok v višini do 30 odstotkov dodeljenih sredstev.

Vnos prijavnega obrazca v elektronski sistem in vložitev vloge na javni razpis bo potekala od 22. 2. 2021 do vključno 15. 6. 2021.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.02.2021 ob 7:58 gost

      Koji milijoni ka du šče vicje trakture meli pa vicje avtvtoje. Zdaj majo 150 kg vsi po vrsti. Mij mamu v državi revne keri si bole ta denar zasužijo. Nej kmeti keri ne pridelajo nobene hrane za domači trg. Ampak pridelujejo pšenico koruzo oljno repico za šeftanje v tujino. Ko je kmetovanje je to to je samo preprodajanje za več denarja v tujino.,,, šeftanje,,,,,

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.02.2021 ob 13:57 imamo veliko kmetijo gost

        7;58............Ne motaj ,ker nimaš pojma ,kaj je kmetistvo .To ,če ti obdeluješ ograček še ne pomeni da veš vse o kmetijstvo .Glavni smo mij ,ki obdelujemo ogromno hektarjev zemlje in imamo vellike ter močne traktorje in kombanje . Letos spet načrtujemo nakup Fenda velikega in nekaj strojev .Dobimo subvencijo in za kaj ne bi izkoristili

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.02.2021 ob 16:18 AAAAAAAAAAA gost

        Či si tak pameten pa boj knet či je tou tak enostavno. Po tvoje 50 h ali pa več se lejko obdelavle z Imt 533 traktoron.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.02.2021 ob 19:21 gost

      imamo veliko kmetijo - pa nouro pamet. S tvojim komentarjem delaš sramoto kmetom, ki razumno gospodarijo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.02.2021 ob 20:38 gost

      Ta sredstva si v rit porinite tak evro poslanci,kot naši ,to je za vas kmetijstvo,ko kmetu plačate za pridelek toliko, da si niti ne pokrije stroškov obdelave.Potem pa kao obliž na rane subvencije.Pa dajte kmetu plačajte po pošteni ceni pridelek,pa ne bo rabil subvencij in pomoči države.Kako to da v tujini kmet dobi za svoj pridelek pošteno plačilo.Ali sploh ve slovenski kmet za kaj dela koliko je njegov vložen trud res plačan.Ne ve,ker iz njegovega žepa se financorajo razne umetno nastavljene barabe po pisarnah.ki urejajo razne nepotrebne stvari ,kot so tudi subvencije.Dajmo nehajmo krasti kmetom in delvcem v firmah vsi rabijo le denar za preživetje in ne svetovalcev na tisoč načinov.Barabe v pisarnah pa naterat na goli otok.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 15:47 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.