https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Ljutomerčanke še drugič v treh dneh ugnale Pucončanke

Ljutomer, 30.1.2021  

V 14. krogu 1.B državne odbojkarske lige je bil v Ljutomeru na sporedu pomurski derbi med odbojkaricami Ljutomera in Puconcev. Ekipi sta se v sredo že pomerili v Prekmurju, kjer so Prlečke brez težav dosegle zmago. Tudi tokrat so bile uspešnejše Ljutomerčanke, ki pa so se morale tokrat bolj potruditi.

ŽOK Ljutomer 3:1 Murexin-Kema Puconci
(25:11, 23:25, 25:14, 27:25)

Tekmo so bolje začele domače odbojkarice, ki so hitro nakazale razmerja na igrišču in po polovici prvega seta že vodile s 14:2. Tudi v nadaljevanju seta so Ljutomerčanke niso popuščale in povedle z 20:6, tako da je trener v igro poslal še nekaj rezervnih igralk. Prvi set so domačinke dobile s 25:11.

Tudi drugi set so bolje odprle domače odbojkarice, a so tokrat Prekmurke uspele držati priključek. Sredi seta se je pri domačih poškodovala prva blokerka lige Barbara Petek, kar so odbojkarice Keme uspešno izkoristile in prvič na tekmi tudi povedle – 13:15. V nadaljevanju smo spremljali napet obračun, kjer sta obe ekipi dosegali točke. Ljutomerčanke so uspele izenačiti na 21:21, v zaključku seta pa so bile bolj zbrane gostje, ki so izid izenačile na 1:1 (23:25).

Tretji set je bil zelo podoben prvemu, saj so domačinke takoj povedle in se odlepile od nasprotnic, ki niso uspele držati tempa Ljutomerčank. Domače odbojkarice so set dobile s 25:14 in skupno povedle z 2:1.

Prekmurke se niso predale in odločno začele četrti set in si priigrale prednost štirih točk – 5:9. Ljutomerčanke so po nekaj uspešnih servisih ujele gostje in izenačile na 9:9, nato pa povedle s 14:11. Odbojkarice iz Puconcev so se ponovno zbrale in izenačile na 15:15. Obe ekipi sta v nadaljevanju izmenično dosegali točke do izida 20:20, ko so Ljutomerčanke ponovno stopile na plin in povedle s 24:21. Vse je kazalo, na zmago domačink a se gostje niso predale, ter s tremi zaporednimi točkami izenačile na 24:24. V zaključku seta so Ljutomerčanke vnovčile svoje izkušnje in tekmo zaključile s 27:25. S to zmago so še vedno trdno na drugem mestu prvenstvene lestvice, kjer za vodilnim Formisom zaostajajo le za eno zmago.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.01.2021 ob 7:50 gost

      Po kateri logiki lahko igra 2. liga odbojke ostale druge in mladinske lige pa ne. Pa ne mi bluzit da ni kontakta z nasprotnikom (primer-glej prvo sliko). Bolano do amena ....

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.01.2021 ob 8:02 Gosr gost

      Ker gre teoretično z 1. ligo. Sice 1.b ampak še vedno 1.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 16:17 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.