https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Proračun Občine Črenšovci za leto 2021 investicijsko naravnan

03.02.2021 ob 6:00  

Občinski svet Občine Črenšovci se je sestal na 17. redni seji, na kateri je sprejel proračun občine za leto 2021.


"Proračun za leto 2021 je investicijsko naravnan. Želimo si, da planirane investicije tudi uresničimo in da projektov, za katere pričakujemo tudi evropska in državna sredstva, ne bo potrebno spet prelagati," sporočajo iz črenšovske občine.

Kolesarski stezi Žižki-Velika Polana in Gornja Bistrica-Melinci

Občina načrtuje, da bo za investicije v letu 2021 namenila 1,47 milijona evrov. Največji delež predstavljata investiciji v posodobitev obeh čistilnih naprav, izgradnjo dveh kolesarskih stez Žižki-Velika Polana in Gornja Bistrica-Melinci. V letošnjem letu nameravamo pričeti z drugim delom ureditve vaškega jedra v Črenšovcih, modernizacijo igrišč v športnem parku Črenšovci, odkupiti zemljišče v Žižkih za namen izgradnje doma starejših in v celoti prenoviti objekt Kantine ob Muri na Bistrici. V proračun so uvrščene tudi številne manjše investicije, razporejene po vseh vaseh naše občine. Izvedli bomo tudi vzdrževalna dela na objektih stari gasilski dom Žižki, mrliške vežice in okolico v Črenšovcih, Srednji in Gornji Bistrici.

Razširitev ceste z novim pločnikom v Trnju

Poskrbeli bodo tudi za ustrezen dostop invalidom v občinsko zgradbo, nabavili avto za režijski obrat in prevoze starejših občanov, razširili cesto z novim pločnikom v Trnju in pri večgeneracijskem centru uredili rusko kegljišče na prostem.

Dovoljenje za raziskavo podzemnih voda

Nadaljujejo se tudi aktivnosti v zvezi s tretjim vodnim virom in rešitvijo problema pretople pitne vode. Pridobljeno je dovoljenje za raziskavo podzemnih voda na lokaciji pri Muri na Dolnji Bistrici. "Občine, vključene v sistem A smo se dogovorile, da se bodo letos te raziskave izvajale, stroške le-teh pa si razdelimo. V našem proračunu smo v ta namen zagotovili 16.000 evrov.

Naša prva skrb mora biti skrb za ljudi, občane in občanke oziroma socialno področje. Občina bo v letu 2021 še naprej namenjala razne pomoči in spodbude za občane, društva, nevladne organizacije, podjetja in kmete. Za tekoče transfere bo letos namenjenih 1,38 milijona evra," še sporočajo iz Občine Črenšovci. 

Kolesarska steza Črenšovci – Gomilica?

S strani občanov so bila v javni razpravi izpostavljena tudi vprašanja, kdaj bo zgrajena kolesarska steza Črenšovci – Gomilica. Kot pojasnjujejo na črenšovski občini, ima občina za ta projekt že v celoti pripravljeno projektno dokumentacijo. V letu 2021 bodo pristopili k pridobivanju soglasij za odkupe zemljišč. Projekt je dan v nabor prioritetnih evropskih projektov za pridobitev evropskih sredstev in predvidoma v mesecu marcu 2021 bodo prejeli informacijo o nadaljnjih aktivnostih.

Foto: arhiv Pomurec

Ureditev sprehajalne poti ob potoku Črnec

Prav tako je bil podan predlog za ureditev sprehajalne poti ob potoku Črnec. "Aktivnosti glede ureditve in nadaljnjega urejanja potoka in območja ob potoku smo sprožili v začetku lanskega leta. Izveden je bil sestanek z Direkcijo RS za vode, na katerem smo se dogovorili, da bomo, ko bodo razmere dopuščale, organizirali sestanek v zvezi s problematiko potoka in poti ob njem z DRSV, Zavodom za varstvo narave in lastniki zemljišč ob potoku in si odgovorili na vprašanje, katere projekte bi ob potoku načrtovali in izvajali. Takoj, ko bodo razmere dopuščale, bomo to srečanje tudi izvedli," še pojasnjujejo na Občini Črenšovci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.02.2021 ob 9:18 Carka gost

      Se bo ob crncu naredila pot vse do odranske in se z njihovo povezala? Slucajno kdo ve?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.02.2021 ob 10:17 gostitelj gost

        Še nisem slišal, da kakšen proračun ne bi bil investicijsko in razvojno naravnan, mogoče ste VI !!

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.02.2021 ob 9:26 Ujo gost

      Med drugim vsem tem dajte se ceste od crensovce do jule. Kaj pa je z Dimon za starejse se ne omenja nikjer vec..

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.02.2021 ob 12:08 Crensovcar gost

        Malo si bolj presti. V zizkaj de se kupila parcela za 250tisoc evrov ker treba podrtijo bivsega tokoja pospravit in ker druge "BOLJSE" lokacije trenutno ni! so nasi dragi svetniki izglasovali da treba denar porabit "VARCNO".!

        12 13 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.02.2021 ob 12:59 Crensovcar gost

      Pa da nebo pomote. Z tem da se bo dom zidal na lokaciji bivsega tokoja se ne strinjam ker lokacija sploh ni primerna za starejse. Ampak nazalost tak je ko obcino vodijo svetniki najboljsega kova. Mladi manipulanti. Malo nebi blo slabo vprasat vse obcane kaj obcani pravijo na to da bo dom zgrajen odmaknjen od vsega in za moje pojme pretirana cena za odkup zemljisca!!!

      13 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.02.2021 ob 19:16 Lili gost

        Crensovcar, tij si znan šče nej vido, ge stojij lendavski dom! V nekdanjoj Antoničovoj grabi, deleč krej od vsega. Pa nikumi nikaj ne falij! Nemre stati v centri Črenšovec, ka je ta lokacija strel v prazno, pa šče cesta je poleg. Ne boj hamičen!

        13 7 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.02.2021 ob 15:05 gost

      Što je volil tole drhal????

      14 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.02.2021 ob 20:00 Crensovcar gost

      Lili noben ni rekel da more bit v centru crensovec zaradi mene ce bota dva doma v zizkih ampak za mene zapravljanje denarja za parcelo kjer stoji podrtija. Za ta denar bi se lahko nasla kaka boljsa lokacija in ziher cenejsa. Tu se pa resujejo grehi preteklosti.

      10 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.02.2021 ob 22:37 Gost: gost

      Počasi dečki, parcela je gradbena. Njiva ,senžat eli pa sadovnjak pa nej. Potem se sprašujete kaj je falej?

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.02.2021 ob 9:45 GOST gost

      GOSPODJE ASFALT OD KRIŽA PETKOVICA PA DO DOLNJE BISTRICE TOJ TRBEJ V NAČRT ZAPISATI TREBEŠ POŽIVIMO

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2021 ob 20:14 gost

        Kje bo pa v Črenšovci dom za starejše ? Je bilo povedano, da v starem vrtecu se mogoče motim.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.02.2021 ob 20:16 Črenšovci gost gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.