https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V križevski občini proti preoblikovanju poštne poslovalnice

02.02.2021 ob 10:34  

Občinski svet Občine Križevci se je sestal na 15. redni seji.

Pošta želi poslovalnico preoblikovati v pogodbeno pošto

Seje sta se udeležila tudi direktor Pošte PE Maribor Janez Pernek in Erika Iršič Lazarević, zadolžena za sistem pogodbenih pošt, ki je predstavila sistem pogodbenih pošt.

Pošta želi poslovalnico v Križevcih pri Ljutomeru preoblikovati v pogodbeno pošto, saj se zavzemajo za optimizacijo poslovanja. Pogodbeno pošto naj bi prevzel zasebnik, ki že opravlja kakšno dejavnost na območju občine Križevci in bi poštne storitve zanj predstavljale še dodaten vir dohodka.

Nasprotovali stališču pošte

"Župan in občinski svet je ostro nasprotoval stališču pošte, da se spremeni model pošte v Križevcih, v pogodbeno pošto. Prav tako se svetniki ne strinjajo s trenutnim odpiralnim časom pošte, ki znaša zgolj tri ure dnevno, in le en dan v tednu v popoldanskem času. Občinski svet je zavzel stališče, da se Pošti Slovenije ne daje soglasja za preoblikovanje in AKOS-u, naj pošti ne dovoli preoblikovanja," sporočajo iz Občine Križevci.

Foto: občina Križevci

Proračun križevske občine sprejet v prvem branju 

Občinski svet je z 11 prisotnimi svetniki in svetnicami sprejel sklep o sprejemu proračuna v prvem branju. Predlog proračuna za leto 2021 je v javni razpravi, ki trajala do vključno petka, 5. februarja 2021.

Župan Občine Križevci mag. Branko Belec je na seji predstavil tudi proračun ter večje investicije, ki se bodo izvajale v letu 2021.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.02.2021 ob 13:20 Pitt gost

      Pravilna odlocitev svetnikov.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.02.2021 ob 18:08 gost

        Kot, da bo njih pošta kaj vprašala😂😂😂 Pedenjped zopet zganja poceni samopromocijo👎🏻🤨👎🏻

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.