https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Dnevni migranti v Avstrijo z negativnim testom, višje bodo tudi globe

02.02.2021 ob 10:49  

Avstrija je v boju proti pandemiji covida-19 zaostrila pogoje za vstop v državo. Prvič bo tudi za dnevne migrante obvezen negativen izvid testa na novi koronavirus, testiranje pa bodo morali opraviti enkrat tedensko. Morali se bodo tudi registrirati, je danes sporočil avstrijski notranji minister Karl Nehammer. Nadzor na meji s Slovenijo ostaja.


Za ostale ljudi, ki bodo želeli vstopiti v Avstrijo in ne sodijo med izjeme, bo še naprej obvezen negativen izvid testa na novi koronavirus. Prav tako ostaja obvezna desetdnevna karantena, ki je po novem ne bo več možno skrajšati z negativnim izvidom testiranja po nekaj dneh, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Nehammer je še povedal, da bodo ohranili tudi nadzor na meji s Slovenijo in Madžarsko, podaljšali ga bodo tudi na mejah s Slovaško in Češko. Podrobnosti glede nadzora bo avstrijsko notranje ministrstvo opredelilo v uredbi. Še posebej na Češkem se hitro širi bolj nalezljiva različica novega koronavirusa, je poudaril minister.

V Avstriji so tudi zvišali globe za kršitve pravil o obveznem nošenju zaščitnih mask in vzdrževanju medsebojne razdalje. Po besedah ministra Nehammerja bo kazen ob tovrstnih prekrških namesto dosedanjih 25 oz. 50 evrov znašala 90 evrov.

Avstrijski notranji minister je napovedal tudi poostren nadzor v smučarskih letoviščih, s čimer naj bi preprečili nezakonito oddajanje in najemanje turističnih namestitev.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.02.2021 ob 11:03 gost

      V Avstriji kazen 25 evrov ( pri 2x višjih plačah ), v Sloveniji kazen 400 evrov. JANŠA NIKOLI VEČ!!

      17 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.02.2021 ob 12:47 kilonja gost

        Tam je lahko kazen 25 € ker se ljudje itak držijo pravil, pri nas pa komunajzerji anijanšisti provocirate in širite okužbe . Kazen 400 € je za vas prenizka, pa absolutno premalo kazni se izvršuje, policaji vas nosijo po rokah in vas v glavnem samo opozarjajo, takšne tolerance ni nikjer na Svetu !

        15 12 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.02.2021 ob 11:27 ka se buniš gost

      če ti kaj ne paše , adijo Avstrija je blizu... nasvidenje....

      8 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.02.2021 ob 12:50 kilonja gost

        Če pa DEBELEMU so vse države Sveta zdaj boljše kot SLovenija, ker ni njegovih na oblasti..haha...Hrvati lažejo o okuženih kot pes teče, pa jih hvali, Avstrijci zahtevajo tedensko teste za dnevne migrante, pa jih hvali. DEBELEMU je čisto ok, ima minimalno invalidsko penzijo ( skisani možgani ), dela honorarno da pomurca.com, Janša mu je že dvakrat nakazal po 300 €, kaj mu fali ??

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.02.2021 ob 12:59 gost

      tako ,pa ga sramoti takemu je potrebno drek v čelo pognati ,,če čelo sploh ima pa tudi v tujini take debile čakajo odprtih rok

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.02.2021 ob 13:09 gost

      Itak , da so pri nas prenizke kazni , vse te jebivetre kateri non stop protestirajo in raznašajo virus bi trbelo še bolj kaznovati , pa tudi kazensko bi morali odgovarjati zaradi ogrožanja zdravja drugih ljudi.

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.02.2021 ob 14:46 Geza gost

        Če bi bilo po moje bi janševe mogli ožigosati ka največje sovraštvo oni širijo krivi so pa itak vsi drugi, prava kombinacija SDS plus RKC, oboji skupaj so pa strup

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.02.2021 ob 18:47 gost

      Vse kar je v Sloveniji narobe in slabo je kriva vlada oziroma eden in edini,,,, grof Drakula,,,, ker je on sam vlada. Vsestranski minister šalabajzer.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.