https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Od prihodnje srede dnevni migranti v Avstrijo le še z negativnim testom

04.02.2021 ob 9:00  

Od prihodnje srede, 10. februarja, bo negativen izvid testa na novi koronavirus ob vstopu v Avstrijo obvezen tudi za dnevne migrante. Enkrat na teden se bodo morali registrirati in ob tem predložiti negativen izvid testa, določa danes objavljeni odlok avstrijske vlade, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.


Dnevni migranti, ki hodijo na delo v Avstrijo, se bodo morali enkrat tedensko registrirati. Ob tem bodo morali predložiti negativen izvid testa PCR ali antigenskega testa, ki ni starejši od sedem dni, piše v odloku, ki ga je danes objavilo avstrijsko ministrstvo za socialne zadeve.

Priznali bodo le teste, ki jih bo opravilo usposobljeno osebje, tako da testi, ki jih človek opravi sam, ne bodo veljali. Registracija bo možna od nedelje, 7. februarja, obvezna pa bo od srede, 10. februarja.

Za ostale ljudi, ki bodo želeli vstopiti v Avstrijo in ne sodijo med izjeme, bo še naprej obvezen negativen izvid testa na novi koronavirus, ki ne sme biti starejši od 72 ur. Prav tako ostaja obvezna desetdnevna karantena, ki pa jo je mogoče po petih dneh končati s predložitvijo negativnega rezultata testiranja na novi koronavirus. Testiranje je mogoče opraviti tudi 24 ur po prihodu v državo, kar velja tudi za dnevne migrante.

Izjema pri teh ukrepih velja za ljudi, ki prihajajo iz držav z nizkim številom okužb. Vendar pa tega kriterija ne izpolnjuje nobena od držav v avstrijski soseščini, navaja APA. Edini članici EU, iz katerih je mogoče v Avstrijo vstopiti brez karantene, sta trenutno Grčija in Finska. Od evropskih držav pa to velja še za Norveško, Islandijo in Vatikan.

Odlok avstrijske vlade ob tem določa še dokumentacijo, ki jo potrebuje posameznik na službeni poti, da mu priznajo takšen status. Med drugim lahko to, da so na službeni poti, dokažejo s potrdilom delodajalca, potrditvijo naročila ali potrdilom o terminu razgovora za službo.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.02.2021 ob 9:46 Gost gost

      Vse je prav negativen test, vendar v podjetju kjer delamo so tudi delavci ki so domacini pa nimajo testa in se okuzimo od njih, kaj pa potem. Po moje bi tudi njih morali testirati. Ni prav.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.02.2021 ob 9:53 gost

      Nič čudnega če se v Sloveniji pišejo številke okuženih po diktaturi,,, grinča,,, kcoj samo da imamo več okuženih. Da nas ima lahko na vrvici on pa ostaja na prestolu. Zato nas pa sosednje države obravnavajo za največje luzarje nesposobne debile. Gor pa plačajo dnevni migrant keri vsak dan morajo v Avstrijo.tisti keri je zato kriv,, grof Drakula se njemi pa jebe za migrante dnevne.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.02.2021 ob 9:55 gost

      Vse je to kriva nesposobna vlada. In, grinc,,,

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.02.2021 ob 11:14 gost

      Grinč, ki tebe debeli vsak dan jebe v minč.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.02.2021 ob 12:03 DarciHoward gost

      " Zdaj vsak mesec zaslužim dodatnih 19 tisoč dolarjev ali več od doma, tako da zelo preprosto in enostavno opravim delo na spletu od doma. Prejšnji mesec sem od te službe na domu prejel točno 20845 USD. Pridružite se temu delu in začnite dodatno zaračunavati po spletu, tako da sledite navodilom na danem spletnem mestu -------> https://bit.ly/3rgMKrL

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.02.2021 ob 12:06 DarciHoward gost

      " Zdaj vsak mesec zaslužim dodatnih 19 tisoč dolarjev ali več od doma, tako da zelo preprosto in enostavno opravim delo na spletu od doma. Prejšnji mesec sem od te službe na domu prejel točno 20845 USD. Pridružite se temu delu in začnite dodatno zaračunavati po spletu, tako da sledite navodilom na danem spletnem mestu -------> https://bit.ly/3rgMKrL

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 15:31 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.