https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Oddelek za perioperativno medicino murskosoboške bolnišnice odlično ocenjen

04.02.2021 ob 12:21  

V Murskosoboški bolnišnici so danes na novinarski konferenci predstavili odlične rezultate ankete ocenjevanja mentorjev. Zdravniška zbornica Slovenije je objavila drugo anketo, v kateri so zdravniki specializanti anonimno ocenjevali svoje mentorje ter oddelke oz. ustanove, kjer se usposabljajo. Med slednjimi je na sekundarni ravni zdravstvenega varstva prvo mesto pripadlo Oddelku za perioperativno medicino Splošne bolnišnice Murska Sobota. Prvi mesti med mentorji v bolnišnicah pa sta prav tako pripadli zdravnikoma specialistoma naše bolnišnice, Goranu Larnsaku in predstojnici oddelka Ireni Drožina.

 

Oddelek je z najvišjo povprečno oceno 5 ocenilo največ specializantov, 87. Tudi Larnsak in Drožinova sta dobila največ povprečnih ocen 5, prvemu jo je prisodilo 70, drugi pa 50 specializantov.

Dr. Gregor Prosen, predsednik sveta za izobraževanje zdravnikov pri Zdravniški zbornici Slovenije, je ob današnji predstavitvi ankete povedal, da so pri njej izhajali iz prepričanja, da je zdravnikovo najpomembnejše poslanstvo resda zdraviti bolnika, vendar pa je takoj za tem oz. skoraj hkrati zdravnikova dolžnost svoje znanje prenašati mlajšim kolegom.

 Foto: SBMS

»Mentorstvo je namreč osnovna izobraževalna celica v medicini, ki dokazano predstavlja možnost podpore za učenje in napredovanje tako za specializanta kot mentorja. Za izobraževanje mladih zdravnikov in posledično vzpostavitev odprte komunikacije je ključno, da imajo mladi zdravniki na voljo mentorje, ki prenašajo znanje na mlajše generacije z veseljem, vnemo in zadovoljstvom, od tega, kako in koliko so zdravniki pripravljeni udejanjati slednje, pa je odvisna kakovost izobraževalnega procesa in posledično kakovost zdravstvene oskrbe prebivalstva,« je poudaril Prosen.

Direktor bolnišnice Bojan Korošec je ob tem povedal: »Ponosni in veseli smo, da so mladi zdravniki spoznali in tako visoko ocenili dva specialista mentorja iz naše bolnišnice za prenos znanja na mlajše kolege. Dobro delo z mladimi zdravniki je prav gotovo dobra popotnica za delo vnaprej.«

 Foto: SBMS

Strokovni direktor bolnišnice Daniel Grabar ob tem pravi: »Zadovoljni smo, da zavzetost sodelavcev za usposabljanje mladih in profesionalni pristop na povsem človeški osnovi prepoznajo tudi mladi v izobraževalnem procesu. Visoko oceno pa sprejemamo s ponosom in zadovoljstvom, obenem pa kot obvezo, da bomo še naprej najboljša učna bolnišnica tudi na preostalih segmentih naše dejavnosti.«

»Mentorstvo je in mora biti  zasnovano na nostalgični empatiji in ima veliko odgovornost, kakšno generacijo zdravnikov bomo vzgojili za prihodnost. Odnos učitelja in učenca je spoštljiv in enakopraven odnos, kjer ena stran vlaga znanje in druga izkušnje z namenom ustvariti moralno-etično in strokovno skoraj neoporečnega zdravnika. Ne verjamem v avtoriteto, pridobljeno s kričanjem, to je strah, ki je destruktiven,« pa je povedal najbolje ocenjeni mentor na sekundarni in terciarni ravni Larnsak.

Tudi predstojnica oddelka Drožinova je ponosna na 1. mesto med ustanovami oz. oddelki v letih 2019 in 2020. »To pomeni, da je pot, ki smo jo izbrali, prava, pa tudi polna izzivov,« je dodala.

V prvi anketi so specializanti kot odlične prepoznali Oddelek za perioperativno medicino, odsek za travmatologijo Kirurškega oddelka in Otroški oddelek naše bolnišnice. Prva dva sta dobila najvišjo možno povprečno oceno 5, tretji pa oceno 4,9.

Med desetimi najbolje ocenjenimi v slovenskih bolnišnicah na sekundarni in terciarni ravni so bili mentorji iz naše bolnišnice Goran Larnsak, Slavko Kramberger in Martina Omar.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.02.2021 ob 12:38 gost

      Ni tedna, da pisuni ne bi hvalili te bolnišnice. Kdo vam to vse plačuje?

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.02.2021 ob 12:40 gost

      Napišite članek o tem zakaj in kako je lani v tej bolnišnici umrlo 900 ljudi. Vzrok smrti in podobne podatke. Okužbe z bolnišničnimi bakterijami in podobno.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2021 ob 14:52 Zaradi kapitala gost

        https://novice.svet24.si/clanek/novice/crna-kronika/601beac5a458f/zaradi-podkupnin-13-fizicnih-in-12-pravnih-oseb-pod-drobnogledom-moz-v-modrem

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.02.2021 ob 13:22 Gost gost

      Popolnoma se strinjam s to trditvijo znanka je ležala na covid pljučnem oddelku in je pripovedovala kako so delali z ljudmi ki so prišli iz covid come .Bili nebogljeni potrebni tuje pomoči pri hrsmi in pijači. mislim ostajam brez besed

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.02.2021 ob 13:37 gost

      Vam protisravnjekom želim da enkrat pristanete v bolnici! Te pa da pocrkate hudiči negativni neizobtažena goveda ,ki nič druga nevejte kak šimfati!!!! POCRKAJTE BANDA!!

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2021 ob 13:49 gost

        Nekateri smo v tej bolnišnici večkrat bili in smo tam kaj tudi neprijetnega doživeli. Nihče od nas ne piše nekaj na pamet. Najbolj pa v bolnišnici šepa organizacija dela. Osebje se na splošno trudi, so pa tam zaposleni tudi taki, ki nikoli ne bi smeli delati v zdravstvu. Sramuj se pa svojega primitivnega komentarja. Takšen komentar lahko napiše samo nekdo z nedokončano osnovno šolo in poln sovraštva v sebi do drugače mislečih.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.02.2021 ob 7:15 gost

      Ko bojo znali pozdraviti rakave bolezni,takrat lahko govorimo o odličnosti,sedaj še ne.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.02.2021 ob 8:02 jurcek gost

      Glavno ka pridno vsi uporabljajo pomirjevala (dormiko itd.) sestre.dr.itd. da nimajo dosti dela pacientami. Pridno vse vezejo na postelje . Dalec je ta bolnisnica od strokovnosti in kvalitete. Polna raznih bolnisniskih bakterij.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.02.2021 ob 8:06 nusika gost

      Videla sem kaj se dogaja na covid oddelku .vecina obolelih ni potrebovala niti kisika in so vseeno bili priklopljeni .samo da zasluzijo lep denar

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.02.2021 ob 9:43 gost

        Škoda da nisi študirala medicine, ka se tak pametna. Zaradi takih pametnjakovičev smo pa tu kje smo MANIPOLANTI.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.