https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Nadaljuje se sojenje Robertu Časarju in Milanu Pučku v zadevi Beltinci

05.02.2021 ob 13:00  

V nadaljevanju ponovljenega sojenja Robertu Časarju in Milanu Pučku v zadevi Beltinci je danes pričal nekdanji zunanji svetovalec Luke Koper Igor Jakomin. Ta je med drugim izdelal tudi strokovno mnenje o projektu logističnega centra in ocenil, da je bil projekt voden pravilno, po njegovih informacijah pa je pobudo zanj dal ladjar.


Jakomin je kot strokovnjak za tehnologijo prometa sodeloval z Luko Koper kot zunanji svetovalec, za družbo pa je izdelal tudi strokovno mnenje o projektu logističnega centra v Beltincih.

Že na prvem sojenju je Jakomin izpovedal, da se mu je zamisel o logističnem centru zdela legitimna ter da prekmurska regija zaradi svoje lege in prometnih povezav ni bila slaba lokacija za tovrstni projekt.

Danes pa je na vprašanje Pučkovega zagovornika Denisa Zobariča ocenil, da je bil projekt v dveh letih, kolikor je sodeloval z Luko Koper, voden pravilno.

Pomembno se mu je zdelo dejstvo, da je pobudo za izgradnjo logističnega centra dal ladjar. "Ladjar je tisti, ki drži v rokah blagovni tok", pri čemer potrebuje logistične centre kot vmesne člene v verigi za ustvarjanje dodane vrednosti, je Jakomin utemeljil pomen takšnega partnerstva.

Informacijo, da je pobudo za vzpostavitev logističnega centra dal ladjar, je Jakomin sicer dobil na enem od strokovnih sestankov v Luki Koper, na katerem je bilo več izvršnih direktorjev. Priča se sicer ni mogla spomniti, kdo natančno je postregel s to informacijo, je pa potrdila, da je bil na sestanku prisoten tudi Pučko.

Po prvotni obtožbi naj bi se nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar in nekdanji izvršni direktor v Luki Milan Pučko ter Jožef Hozjan in Robert Graj, ki sta krivdo priznala, dogovorili, da bo Inženiring Graj Luki Koper zaračunaval previsoke cene svojih storitev, v Luki pa da ne bodo preverjali opravljenih del. Graj naj bi izdajal napihnjene račune ali pa račune za storitve, ki so bile že plačane oz. niso bile izvedene. Pučko pa je račune likvidiral in brez preverjanja odobril izplačilo.

Časar je bil v prvem sojenju zaradi zlorabe položaja obsojen na dve leti in tri mesece zapora, Pučku je prvostopenjsko sodišče zaradi zlorabe položaja in pomoči pri tem dejanju prisodilo dve leti zapora, Graj pa je zaradi pomoči pri zlorabi položaja in pranja denarja dobil enotno triletno zaporno kazen z možnostjo, da jo odsluži z vikend zaporom. Koprsko višje sodišče pa je sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno sojenje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2021 ob 13:36 gost

      Itak nikumi ni kaj na koncu nemorejo. Vse so krivi samo so svobodni ker ni dokazov ali pa so neuporabni. Karavana gre naprej psi pa niti ne lajajo. Lopovi pa vse nakradeno lepo naprej uporabljajo.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.02.2021 ob 13:39 gost

      Robert Časar - ČUDEŽNI DEČEK JANEZA JANŠE. Sami lopovi in barabe na kupu.

      21 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.02.2021 ob 14:23 gost

      Tu desne opice ne bodo srale s komentarji, ker gre za njihovega lopova.

      15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.02.2021 ob 16:15 gost

      Kilonja kje si?

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.02.2021 ob 17:19 Cvek gost

      Vejpa napišite kelko so dečki drmnoli, kaksna mala miloščina znan nej bila...a

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.02.2021 ob 20:13 Vrazji gost

      Bistricanec graj je tu mazno grozne pejneze vo se je pa metal kak kokot odo je pa kak pav v vsakoj gostilni pa je mel ljubico

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.02.2021 ob 12:46 gost

      Tej časari du še za raznorazne horvate iz SD ipd ... pravi poštenjaki

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.02.2022 ob 14:58 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.