https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Začeli so se vpisi bodočih prvošolčkov

05.02.2021 ob 14:36  

V mesecu februarju potekajo vpisi otrok v 1. razred. V slednjega morajo starši vpisati otroke, ki so ali bodo v tem koledarskem letu dopolnili starost šest let, torej so bili rojeni leta 2015. Na ministrstvu za izobraževanje pričakujejo vpis okoli 20.000 prvošolčkov.


Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je šolam podatke o šoloobveznih otrocih posredovalo 15. januarja, šole pa so nato po ustaljeni praksi starše povabile k vpisu. Vpis poteka tako, da šola po poprejšnjem povabilu in pogovoru s starši izpolni vpisni list, ki ga starši nato podpišejo. V ta namen ukrepi za zajezitev epidemije dovoljujejo obisk staršev v šoli.

Če starši menijo, da njihov otrok še ni pripravljen za vpis v šolo, lahko predlagajo odlog šolanja, pri čemer pa je treba nepripravljenost posebej ugotavljati. Predlog lahko poda tudi zdravstvena služba. Število vpisanih z odloženim vpisom se je v zadnjih letih sicer precej povečalo.

Možen je tudi predčasen vpis, ki ga zakon sicer posebej ne ureja. V tem primeru morajo starši na šolo nasloviti vlogo, o kateri nato odloči ravnatelj. V primeru, da pride do pritožbe, o njej odloči pritožbena komisija.

Starši lahko otroka vpišejo v eno izmed okoli 450 javnih ali eno izmed zasebnih osnovnih šol, ki izvajajo javni program.

Otroka je treba vpisati v kraju, kjer stalno oziroma začasno prebiva. Starši ga lahko vpišejo tudi v drugo šolo, vendar mora ta s tem soglašati.

Fotografije so simbolične: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.02.2021 ob 13:25 gost

      Koji vpis ka du te duma sideli kaše neki debil tako odloči.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.02.2021 ob 13:55 Root gost

      ] ! Zdaj vsak mesec zaslužim dodatnih 19 tisoč dolarjev ali več od doma, tako da zelo preprosto in enostavno opravim delo na spletu od doma. Prejšnji mesec sem od te službe na domu prejel točno 20845 USD. Pridružite se temu delu in začnite dodatno zaračunavati po spletu, tako da sledite navodilom na danem spletnem mestu -------> https://bit.ly/3rgMKrL

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.02.2021 ob 14:55 kilonja gost

      Začeli so se vpisi bodočih prvošolčkov....DEBELI, nikoli ni prepozno, pa probaj, mogoče te pa letos sprejmejo ?

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.02.2021 ob 16:53 gost

      ,,,, klonjaš,,, probaj ti v normalno šolo se vpisati. Kajti zdaj imas samo veselo šolo,,, posebno,,. Štekaš.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.02.2021 ob 18:58 gost

      Debeli ma žal le posebno šolo končano, to je njegov maksimalni domet, tako kot vse Kul ful mega špon koalicije.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.02.2021 ob 22:07 gost

      Boli me za Janso o debelem debilu je govora pa mega Kul koaliciji najbolj sposobni novodobni vladi, ki bi resila vso evropo. Ce boste volili kuuuuul bo vase zivljenje totalno na speedy ful.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.02.2021 ob 22:50 gost

      Lali prijavi se da ga popušiš J,J.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.02.2021 ob 12:37 gost

      SAMA GOLAZEN SE OGLAŠA !!! sami kreteni pedofili!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.02.2022 ob 15:41 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.