https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Vlada je dala soglasje k razpisu za vpis v študijske programe za leto 2021/2022

05.02.2021 ob 21:00  

Vlada je dala soglasje k vsebini razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2021/2022. Tako bo skupaj na voljo 18.520 vpisnih mest za vpis v 1. letnik za redni in izredni študij, in sicer 16.155 mest za državljane Republike Slovenije in držav članic EU in 2.365 mest za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce iz držav, ki niso članice EU.

V primerjavi z lanskoletnim razpisom visokošolski zavodi razpisujejo 43 vpisnih mest več za redni študij. Število vpisnih mest za izredni študij se zmanjšuje, in sicer za 154 vpisnih mest. Skupno število razpisanih vpisnih mest je glede na predlog razpisa za študijsko leto 2020/2021 tako manjše za 120 vpisnih mest.

Povečujejo se predlagana vpisna mesta za vpis v 1. letnik za študijsko leto 2021/2022 za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce iz držav nečlanic EU v primerjavi z lanskim letom, in sicer za 88  vpisnih mest. Predlagano višje število vpisnih mest za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce iz držav, ki niso članice EU je posledica povečanih aktivnosti, ki jih visokošolski zavodi v zadnjih letih usmerjajo v internacionalizacijo in v povečano sodelovanje s tujimi trgi.

Novi študijski programi v študijskem letu 2021/2022

V študijskem letu 2021/2022 sta razpisana tudi dva nova študijska programa. Univerza na Primorskem prvič razpisuje nov univerzitetni študijski program Vizualne umetnosti in oblikovanje, Univerza v Mariboru pa prvič razpisuje nov univerzitetni študijski program Dentalna medicina.

Preimenovanje študijskih programov v študijskem letu 2021/2022 

Na Univerzi v Ljubljani se preimenuje visokošolski strokovni študijski program Fizikalna merilna tehnika Fakultete za matematiko in fiziko v Aplikativna fizika. Univerzitetni študijski program Filozofske fakultete  Nemcistika pa se preimenuje v Germanistika.

Na Univerzi v Mariboru se univerzitetni študijski program Tehniško varstvo okolja Fakultete za strojništvo preimenuje v Okoljsko inženirstvo.

Združevanje študijskih programov Univerze v Ljubljani Filozofske fakultete v študijskem letu 2021/2022

Na Univerzi v Ljubljani Filozofski fakulteti so se z namenom racionalizacije števila študijskih programov obstoječi študijski programi vsebinsko smiselno združili v manjše število programov z več smermi. Večina programov, ki so bili akreditirani kot eno in dvopredmetni študijski programi istega strokovnega področja, sta se enopredmetni in dvopredmetni študijski program združila v en program z uvedbo dveh smeri -  enopredmetno in dvopredmetno smer oz. več njih. Dvopredmetni programi, ki niso imeli vsebinsko primerljivega enopredmetnega programa, so ostali dvopredmetni programi, ki se lahko povezujejo z drugimi dvopredmetnimi programi in z dvopredmetnimi smermi združenih programov. Hkrati je bila kot smer v eno ali dvopredmetnem programu uvedena tudi eno oz. dvopredmetna pedagoška smer.

Mnenje Ministrstva za zdravje

Ministrstvo za zdravje je 17. 12. 2020 podalo soglasje k predlogu razpisa za vpis v študijsko leto 2021/2022, in sicer glede predvidenega števila vpisnih mest v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe javnih visokošolskih zavodov in zasebnih visokošolskih zavodov za koncesionirane študijske programe glede na potrebe po kadrih v zdravstvu.

Dopolnitve predlogov univerz

Vlada po naknadnem posvetovanju z vodstvi vseh treh fakultet daje soglasje k vsebini razpisov za Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in Univerze v Mariboru ter Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2021/2022 z naslednjimi dopolnitvami:

Pri fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani se število vpisnih mest za UN 1. letnik redni študij poveča iz 150 na 170

Pri fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani se število vpisnih mest za VS 1. letnik redni študij poveča iz 145 na 165

Pri fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani se število vpisnih mest za magistrski študij na obeh stopnjah poveča iz 30 na 40

Pri Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani se število vpisnih mest v 1. letnik rednega študija poveča iz 165 na 205

Pri Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru se število vpisnih mest v 1. letnik rednega študija poveča iz 96 na 106

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstvo za zdravje zagotovita vsem trem fakultetam vsa potrebna dodatna sredstva ter pomoč pri zagotavljanju ostalih potrebnih pogojev za realizacijo povečanega vpisa.

Vlada je Ministrstvu za Izobraževanje, znanost in šport naložila, da ji v roku 30 dni predloži izhodišča za novo ureditev financiranja javnega dodiplomskega študija, ki bo temeljil na učinkovitosti, preglednosti in realnih potrebah Slovenije. Izhodišča mora ministrstvo predložiti skupaj z osnutki normativnih aktov ter ustrezno mednarodno primerjavo. Po potrditvi izhodišč na vladi in pred nadaljnjimi postopki odločanja bo organizirana širša razprava z vsemi deležniki.

Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve ter Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo pa je Vlada Republike Slovenije naložila, da ji v sodelovanju z drugimi resorji, Zavodom RS za statistiko ter UMAR v roku 45 dni predložita natančnejšo analizo razmer na trgu dela z okvirno projekcijo potreb gospodarstva in javnega sektorja do leta 2035, navajajo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Vlada je dala soglasje k predlogom amandmajev k predlogu odloka o spremembah  odlokov o preoblikovanju Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in samostojnega visokošolskega zavoda Fakultete za informacijske študije v Novem mestu.

Fotografije so simbolične: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.02.2021 ob 1:21 Pade vlada bo gost

      24ur.com/novice/korona/protesti

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.02.2021 ob 6:40 kilonja gost

        Spet ste dobli od levih strank za Joint in Pingoja ? Golazen leva, komaj se kaj sprošča že spet se boste mrdali na kupu in oteževali ljudem življenje, zaradi vaše bolne obsedenosti z Janšo. Upam d abo policija začela resno izvajati svoje naloge in vam začela pisati globe kot se spodobi, plačanci smrdljivi levi, povrh vsega bi vas pa morali še mlatiti kot junce . Ste vi protestniki, vi ste pustne šeme, Ptujski pustni karneval je odpadel, levičarski pustni karneval pa traja vsak dan, je način plehkega življenja levičarjev .

        5 10 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.02.2021 ob 8:08 gost

      Največje pustne šeme so na vladi Slovenije in debili.. Eden in edini debil,,, grof deakula,,, pa je največja pustna šema. Z kere se smeji celi svet ko tvita in Neve kdo je predsednik ZDA.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.02.2021 ob 8:26 kilonja gost

        Največji klovni ste levaki smrdljivi, ki mislite da se tujina obremenjuje z JJ, kljub vašim tožarjenjem in ustvarjanjem hiperkrizije, se kvečjemu samo smejijo v tujini vašim nebulozam . Kimajo vam samo tisti katerim hlapci ste, sprevrženi liberalci, pa še oni vam prikimavajo da vas ne bi užalili, v resnici pa sploh ne vedo kje kleži Slovenija, kdo je njen premier, predsednik itd. Vas samo boli da vam vlada Janša, to je to in da niste na oblasti, vse ostalo okoli korone ne bi bilo prav nič drugače, boli vas ker vam Janša zapira pipice, med tem ko bi si jih vi če bi bili na oblasti, kvečjemu še odpirali. Izžemate država drhal, ustvarjate državne službe za svojce, ki jih noben ne potrebuje in cuzate denar poštenim delavcem ! Levaki ste lahko na oblasti samo na račun monopola medijev in propagande proti Janši . podobno kot so lahko v ZDA na oblasti vaši vzorniki DEMON - KRATI, samo pljuvanje proti Trumpu, nobene druge vsebine. Trump je v Svetu delal mir, umikal vojake iz tujih držav, DEMON- KRATI pa so že napovedali da bodo odpovedali vrnitev ameriških sil z Nemčije, sramota . Pa toliko pljuvanja čez Trumpa vsa ta leta, zdaj že več kot mesec dni ni na oblasti in kaj poslušaš na poročilih ? Še vedno novice o Trumpu, idioti iz POP TV, ovce plačane, zdaj bi lahko cele dneve poročali o dementnem Bidnu , pa je Trump bolj zanimiv, karizma, motherfucker .

        3 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.02.2021 ob 8:52 gost

        Kilonja, dokazano je Ivan Janez Janša leta 2008 kot predsednik vlade ustanovil Študijski center za narodno spravo kot poročno darilo ( bil je priča pri poroki ) Milanu Zveru in Andreji Valič Zver. Od vsega začetka do lani, ko so jo zaradi nezakonitega delovanja centra odstavili ) je bila direktorica tega centra Andreja Valič Zver. Trenutno je Andreja Valič Zver sekretarka v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše s plačo 4.100 evrov bruto. To je samo ena od uslug desničarskih politikov svojim prijateljem in članom stranke. Desna opica, vse kar si napisal v komentarju, delajo desničarji. Nabijaš in lažeš, žališ, obračaš dejstva po svoji bolni domišljiji. Nisi pa zaradi svojega nizkega IQ - ja napisati nekaj dokazljivega. Ponavljaš tisto, kar vidiš in slišiš na Greznica24TV.. Samo pri Ivanu Janezu Janši se lahko zgodi, da je v kabinetu predsednika vlade zaposlena učiteljica fizika Jelka Godec kot državna sekretarka s plačo 5.000 evrov bruto. Kdo torej svojim ureja službe? Desničarji. Vse, kar sem zapisal, je dosegljivo in dokazljivo na internetu. Samo najti, prebrati in razumeti moraš. Zopet je na vrsti tvoja izmena, ovca desna?

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.02.2021 ob 8:29 kilonja gost

      DEBELI ČIPIRANI, še malo pa ptride tvoj dan, pust in se boš končno lahko preoblekel v Janšo, tvoje mokre sanje. Levičarji ste ljubosmni na Janšo ker ste same pi.čke in nimate vsi skupaj toliko avtoritete in jajc kot jih ima Janša.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.02.2021 ob 9:33 gost

      Debeli se ne rabi preoblečt v Janšo on je vsak dan Janša, saj dela in piše za njega in to za cente, zato pa je tak ljubosomen, ker ostale svoje sodelavce dobro plačuje, debelemu siromaku, pa nameni le nekaj centov in Karitas pomoč na dom, da do konca ne zgnije v tej svoji vukojebini-luknji.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.02.2021 ob 13:36 gost

      ,,, klonjaš,,, kaj si se tako razpisal pa nič konkretnega ali resničnega napisal. Debil desni buzi, 9.33,,kaj pa s tabo narobe. Maš pomanjkanje kisika ali te koronek preganja pazi tudi skozi okno pride. Taka je bila ugotovitev desnih pedrov na začetku korona virusa. Štekata debila.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.02.2021 ob 14:07 gost

      Debeli peder ste se z erjavcem pa Šarplanincem in Kordišem že prešteli?? Vas je vsaj 40 ali vam je še kaki pobegnil od vaše fenomenalno sposobne KUUUUUUUUUUUUUUUl koalicije? Maš info o tem debeli peder??? Obrok od Karitasa ti je Janša že poslal ali čakaš na njegovo milost?????????????

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.02.2021 ob 14:32 kilonja gost

        Jaz sem slišal da se Janša skriva v edini omara ki jo ima debeli v svoji najeti sobici. Bauabaua ČIPKAR debeli...pazi se ko bo noč zamenjala dan, potlej pride pote grof dracula pa te bo naguzil ;).

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.02.2021 ob 16:12 gost

      A taki si ti debeli princ?? Buzi me po guzi. Zato pa tolko pedre omenjaš, si se mi zdel takoj sumljiv, da maš ta roza homo nagnjenja. No, sicer to ni veliko presenečenje, saj tvoja Levica z korišem in puno luno.polmesec javno podpirajo transe, pedre in lezbače. Pazi debeli mudonja, da si ne boš preveč masla namazal na rit, ko te bo tvoj rešitelj temačni princ naguzil.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.