https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurska turistična zveza razglasila prejemnike priznanj, plaket in kipca štorklje

08.02.2021 ob 6:05  

Pomurska turistična zveza vsako leto podeli najvišja priznanja na področju turizma v regiji. Priznanja, plakete in kipec štorklje se podeljujejo na podlagi razpisa, ki ga objavi Pomurska turistična zveza, strokovna komisija nato obravnava prispele predloge in jih posreduje upravnemu odboru v potrditev. V letu 2020 bi se s podelitvijo omenjenih priznanj odvilo 25. srečanje pomurskih turističnih delavcev, a zaradi epidemioloških razmer Srečanja niso mogli izvesti, tako bodo priznanja nagrajencem podelili ob prvi priložnosti, sporočajo iz zveze. Prejemnik najvišjega priznanja na področju turizma v Pomurju, to je kipca štorklje v letu 2020, so Terme Vivat, ki dokazujejo, da je s predanim delom in sledenjem turističnim trendom mogoče dosegati najvišje standarde, rasti in se razvijati.

Vsi, ki prostovoljno pomagajo v različnih društvih vedo, koliko prostega časa in napora vložijo v aktivnosti, prireditve in programe, ki bogatijo našo lokalno skupnost. Prav tako so pomembni zaposleni v turističnih organizacijah in podjetjih, zavodih, ki s svojim predanim delom in zagnanostjo prispevajo k turističnemu razvoju in promociji destinacije. Družinska in druga podjetja, ki so posredno ali neposredno povezana s turistično dejavnostjo, privabljajo obiskovalce in obstoječim obiskovalcem nudijo dodano vrednost na njihovih počitnicah, izletu. 

Vsi našteti so pomembni soustvarjalci turizma v naši regiji, v Pomurju in tudi v Sloveniji. Zato je prav, da se pridnost, požrtvovalnost posameznikov in organizacij, podjetij nagradi z najvišjimi priznanji na področju turizma v regiji, so prepričani v Pomurski turistični zvezi.

Zaradi lanskoletnih epidemioloških razmer v državi in po svetu, je bil pred turističnimi delavci in prostovoljci velik izziv ohraniti turistično dejavnost, obstati na trgu ter gostom ponuditi karseda brezskrbne, pristne in doživetja polne počitnice v Pomurju. Kot so razbrali iz prispelih predlogov za priznanja, plakete in kipec štorklje, so se društva, podjetja in posamezniki v Pomurju tudi v letu 2020 odlično zavzeli za pomurski turizem in s tem dokazali, da je tudi v težkem obdobju mogoče pozitivno pristopiti k ohranjanju in razvoju turizma na destinaciji.

V letu 2020 je okroglo obletnico delovanja praznovalo kar pet društev. S tem pisno zahvalo ob jubileju za 20 let neprekinjenega delovanja prejmejo Vinogradniško sadjarsko društvo Filovci, Društvo Gaj – Vinogradniško turistično društvo Filovci, TD Pütar Stročja vas in TD Cven. Pisno zahvalo ob 30. jubileju prejme TŠD Branek Branoslavci. 

Priznanja za prostovoljno delo na področju turizma prejmejo TD Pütar Stročja vas, Društvo vinogradnikov in sadjarjev Lendava, Planinsko društvo Lendava ter KS Lončarovci. Priznanje je potrditev njihovega dobrega dela, katerega sad so odlični programi in prireditve, ki bogatijo pomurski turizem.

Zaradi epidemioloških razmer je bilo leto 2020 za marsikaterega podjetnika težko, morda celo depresivno. Podjetja, ki so s svojim optimizmom in energijo uspešno prebrodila krizo, si zaslužijo posebno priznanje. Tako si priznanje za profesionalno delo na področju turizma v letu 2020 zaslužita Oštarija Cipot, Cipot Branko s.p. in Naravna kozmetika Katarinca, Katarina Utroša s.p.

V letu 2020 so bili potrjeni trije prejemniki plakete Pomurske turistične zveze, ki si jo za uspešno in predano delo na področju turizma zaslužijo Boris Lebar, Turistična zveza Lendava vabi ter Turistična kmetija Vrbnjak.

Letošnji prejemnik kipca štorklje so Terme Vivat 

Podjetje Počitek-Užitek d.o.o., ki upravlja s Termami Vivat, izvaja in ponuja turistične storitve ter produkte že od leta 2005 z jasno začrtano vizijo in strategijo postati najboljši ponudnik turistično-termalnih, wellness, zdraviliških poslovnih in športnih storitev v tem delu Evrope. Z vsakoletnim vlaganjem sredstev v hotelsko infrastrukturo in razvoj produktov dvigujejo nivo kakovosti storitev in na podlagi tega dosegajo vsakoletno povišanje števila nočitev minimalno za 10%. S svojimi vlaganji vplivajo na razvoj turistične ponudbe v Pomurju in so eden od redkih turističnih subjektov v regiji, ki se lahko pohvalijo z vsakoletnim vlaganjem v hotelsko infrastrukturo in s tem dvigujejo prepoznavnost destinacije Pomurja in Moravskih Toplic v Evropskem prostoru. Rezultati, ki jih dosegajo, potrjujejo njihovo usmeritev, kakovost in obvezo, da še naprej stremijo k izvajanju kakovostnih storitev za svoje goste.

V letu 2020 so izvedli kar nekaj investicij: izgradnja nove poti med dvema parkiriščema ter prenova parkirišč, izgradnja parkirišč s sistemom ramp, prenova notranjega in zunanjega bazenskega kompleksa, prenova recepcije in avle, prenova hotelskih hodnikov ter izgradnja prve faze vodne fontane z vodnim svetom.

Investicije, ki so trenutno v izvajanju in bodo zaključene do 30.6.2021, so: razširitev glavne restavracije Vivat s teraso, izgradnja pivske fontane v restavraciji Vivat, razširitev obstoječe kuhinje s show cooking-om, razširitev notranje bazenske restavracije, prenova lobby bara, izgradnja druge faze vodne fontane z vodnim svetom, izgradnja novega zunanjega bazenskega kompleksa ter izgradnja 6 zvezdičnega avtokampa.

Terme Vivat so v letih 2018 in 2020 prejele nagrado za najboljše, najbolj urejeno in za kopanje najprijaznejše termalno kopališče v Sloveniji. Prav tako so v letu 2020 prejeli arhitekturno nagrado Big See Tourism Award 2019 za izgradnjo nadhoda, ki povezuje hotelsko-bazenski kompleks, za izgradnjo notranjega bazenskega kompleksa in zunanjega sveta savn Vivat. V letu 2020, so že tretje leto zapored bili izbrani za naj kopališče v Sloveniji. Obenem so v letu 2020 pridobili certifikat EKO Marjetica (EU label) in so tako prvi hotel v destinaciji Moravske Toplice s pridobljenim trajnostnim znakom za hotelsko namestitev.

Direktor Term Vivat, Metod Grah, je v času prvega vala epidemije Vladi RS predlagal uvedbo turističnih bonov za državljane RS za koriščenje turističnih storitev z namenom spodbujanja povpraševanja po koncu epidemije.

Terme Vivat si kipec štorklje zaslužijo iz več razlogov, vsi pa so povezani z visoko kakovostjo storitev, ki jih ponujajo in posledično zadovoljstvom njihovih gostov, so zapisali v Pomurski turistični zvezi.

Kipec štorklje je delo Roberta Juraka, prav tako plakete. Robert Jurak s svojim umetniškim talentom poskrbi, da so plakete in kipec vsako leto unikatni in tako edinstveno ponazarjajo vsakega prejemnika. Omenjena priznanja se bodo prejemnikom slavnostno podelila na 25. Srečanju pomurskih turističnih delavcev takoj, ko bo to mogoče, še sporočajo iz zveze.

Foto: arhiv pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.02.2021 ob 13:06 gost

      Df ..Zopet si izvisel,nisi prejel Štorklje,ko si pa tkao hud promovator turizma v MOMS,res krivično ,škandalozno

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.02.2021 ob 18:49 gost

      Namesto mene je dobil vaš debeli Pocivaušek za katero ga su mogli v tavern odpreti gostilno. Pa še kuharja so si poklicali na zabavo za bleke njin je moral poskrbeti. In kar z 11 avtomobili so se pripeljali v jerzualemske Gorice. Za prvo razredne debil v državi so ukrepi drugačni. Zanima me kaj bo grof Drakula tvital na to blamažo.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.02.2021 ob 19:29 gost

      Ja in kaj bi tij zdaj rad ,tij nekša sirotinja polpismena , se primerjaš z ministrom , pa tij izgledaš kot mačja guza , ka bi pa rad , to ka si na ton sveti je že preveč zate.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.