https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Lendavi podelili priznanja za dosežke na področju kulture

07.02.2021 ob 17:00  

V počastitev slovenskega kulturnega praznika je Občina Lendava s spletno slovesnostjo počastila spomin na našega največjega pesnika Franceta Prešerna. 

 

Župan Janez Magyar je prepričan, da je ta zaustavitev javnega življenja lahko tudi dodatni motiv za snovanje dobrih, zanimivih in kakovostnih projektov, v katerih bomo lahko uživali kmalu. Župan se je ob tej priložnosti posebej zahvalil vsem, ki s svojim zavzetim delovanjem izkazujejo predanost in odgovornost lokalni skupnosti, za dosežke na kulturnem področju pa letos podelil pet priznanj: »Nagrajujemo tako izjemne posameznike in njihove poklicne rezultate kot tudi zavode, društva in skupine, ki s svojim profesionalnim ali ljubiteljskim, a zato nič manj zavzetim delovanjem, izkazujejo predanost in odgovornost do skupnosti, v kateri živijo. Ta skupnost je živa, živahna, življenjska in trdoživa, vse našteto pa je rezultat njene odprtosti in sposobnosti sprejemanja različnosti.«

Priznanje župana so za dosežke na področju glasbene in pevske kulture prejeli LJUDSKI PEVCI IN GODCI - GABERSKI MANTRAŠI, za dosežke na področju ohranjanja folklornega ljudskega izročila je priznanje prejelo FOLKLORNO DRUŠTVO PREKMURJE LENDAVA,  priznanje za ohranjanje večkulturne podobe kraja je prejelo DRUŠTVO ZA OHRANJANJE TRADICIJE, PRIMORCI IN ISTRANI V PREKMURJU, za dosežke na področju glasbene umetnosti je bil nagrajen KOMORNI PEVSKI ZBOR VITA in za dosežke na področju filmske umetnosti ÁRON HORVÁTH BOTKA.

Slavnostna govornica na prireditvi je bila mag. Valerija Perger.

V kulturnem programu so nastopili učitelji Glasbene šole Lendava in solistka Pia Novak ob spremljavi Damirja Soldata.

Foto Tomaž Galič in Simon Vuk (Občina Lendava)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.02.2021 ob 3:28 hectorrrrrr gost

      idioti, to bi mogli prej oglaševati.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.02.2021 ob 9:58 hirci gost

      Komu pa je pripadla nagrada TURBA ?

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.