https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Slovenci na Madžarskem Prešernov dan počastili z videom

08.02.2021 ob 9:00  

Slovenci v Porabju imajo bogato kulturno dediščino. V porabskem narečju se pišejo knjige, tako proza kot poezija. Tudi plesi in običaji, ki so jih ohranili vse do danes, so bogata zakladnica naše kulture. 

Ne pozabi! Slovenec sem

Slovenci na Madžarskem so Prešernov dan letos počastili z videom. V videu z naslovom Ne pozabi! Slovenec sem, ki je nastal po scenariju in v režiji Valentine Novak, sodelujejo učenci obeh dvojezičnih šol, dijaki monoštrske gimnazije in srednje šole ter Mešani pevski zbor Avgust Pavel ZSM Gornji Senik.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.02.2021 ob 11:07 gost gost

      Lepo in vzpodbudno, da rojaki na Mađarskem tako lepo obeležujejo slovenski kulturni praznik. Čestitke jim za izvedbo in tako naprej. Naj porabska in slovenska beseda živita naprej.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.02.2021 ob 11:16 gost

      Zelo lep video, čestitke za narodno zavest. Tudi v Lendavskem kulturnem domu so lep program pripravili, škoda, da se ga v živo ni dalo obiskati.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.02.2021 ob 11:19 Karantanec gost

      Pa kaj se danes dogaja na radiu Murski val? Celo prejšnje leto niso vrteli tolko slovenske glasbe, kot jo vrtijo danes dopoldne. Jih peče vest, ali pa se vseeno zavedajo, da je Prekmurje le del Slovenije, ne pa Hrvaške.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 15:01 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.