https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Murskosoboška občina podelila priznanja za dosežke na področju umetnosti in kulture

Murska Sobota, 08.02.2021 ob 19:00  

Tudi Mestna občina Murska Sobota je letošnjo slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku prenesla na "daljavo". 

Slavnostni govorec na prireditvi je bil dr. Janez Balažic. Program so s svojim nastopom popestrili Dejan Berden, Danijel Bogataj in Samo Budna.

V Mestni občini Murska Sobota so podelili nagrade za dosežke na področju umetnosti in kulture.

Denarna nagrada v roke Robertu Inhofu

Denarno nagrado Mestne občine Murska Sobota za vrhunske dosežke na področju kulture je ob kulturnem prazniku v letu 2021 prejel dr. Robert Inhof. Razlog za nagrado predlagatelji v obrazložitvi navajajo pregledno tematsko razstavo z naslovom Osamljenosti. Izrazi »tesnobe« v prekmurski likovni umetnosti (izbor iz stalne zbirke Galerije Murska Sobota) in za istoimensko znanstveno monografijo, izdano ob razstavi. V slednji je Inhof predstavil glavnino  pomurskih likovnih umetnikov. Z razstavo pa je poskrbel za strokovno ovrednotenje, popularizacijo in izjemno promocijo likovne umetnosti, ki je in še nastaja na prekmurskih tleh oziroma izpod rok prekmurskih likovnih umetnikov izven Prekmurja. 

Tomi Bušinoski prejemnik plakete

Plaketo Mestne občine Murska Sobota za pomembne dosežke na področju kulture je prejel mag. Tomi Bušinoski. Eden njegovih najpomembnejših projektov je bilo koordiniranje vseh aktivnosti ob 100-letnici Gimnazije Murska Sobota, kjer je zaposlen. Kot piše v obrazložitvi je bila proslava izvedena na vrhunski umetniški ravni ter presegla raven mnogih podobnih dogodkov v Sloveniji.

Priznanji društvu ARGO in Vidi Bukvič

Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti v občini je prejelo ARGO, društvo za humanistična vprašanja iz Černelavcev in Vida Bukvič, učiteljica na OŠ II Murska Sobota.

ARGO je organizator srečanja slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede, festival že 25 let poteka v Murski Soboti. Priznanje je v imenu društva prevzela njegova predsednica Simona Cizar.

Bukvičeva, ki je na OŠ II Murska Sobota zaposlena že 40 let, pa se, kot piše v obrazložitvi, ves čas službovanja nesebično razdaja pri delu z mladimi na športnem in kulturnem področju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.02.2021 ob 19:59 Domniko gost

      Za koordiniranje obletnice je dobil občinsko plaketo

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.02.2021 ob 20:33 MK gost

        Mag. Tomi Došen si je zaslužil plaketo tudi zaradi neumornega dela s pevskimi zbori v več kot dvajsetih letih. Lahko smo ponosni, da imamo takega strokovnjaka v Prekmurju. Na žalost nas je takih, ki se tega zavedamo veliko premalo, kar pa ne zmanjšuje pomembnosti njegovega dela. Veliko je zborovodjev in glasbenikov po Sloveniji in tudi tujini, ki vedo kdo je in kakšno je delo g. Bušinoskija. Na žalost pa je kultura in umetnost v Prekmurju še vedno nekaj postranskega, "nebodigatreba", ljudje ki pa se z njo ukvarjajo, pa so še vedno deležni nerazumevanja, saj jih lokalna javnost ni sposobna razumeti.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.02.2021 ob 20:00 Dominko gost

      Za koordiniranje obletnice je dobil občinsko plaketo

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.02.2021 ob 20:31 Dominko1 gost

      Pa še marsikaj drugega, zasluženo 😊

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.02.2021 ob 20:47 Dominko 2 gost

      Kda mo pa Jevška nagrajevali?

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 14:43 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.