https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Murski Soboti podelili priznanja naj prostovoljcem minulega leta

Murska Sobota, 09.02.2021 ob 12:46  

Murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek je danes v soboškem gradu podelil priznanja prostovoljcem, ki so bili v minulem letu najbolj požrtvovalni in predani prostovoljskemu delu.


Murska Sobota nosi naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto«, saj spodbuja in podpira prostovoljske programe in medgeneracijsko prostovoljstvo.

Leto 2020 je bilo tudi na področju prostovoljstva prav posebno leto. Razmere, ki jih je povzročila pandemija bolezni covid-19, so nas namreč kot družbo, državo in lokalno skupnost postavile pred velike preizkušnje. Že v minulem letu so zato občinsko priznanje za nesebično pomoč pri izvajanju ukrepov in aktivnosti v času epidemije prejeli prostovoljci v humanitarnih organizacijah: Območno združenje Rdečega križa, Škofijska Karitas in EHO Podpornica.

Župan Jevšek je na današnji podelitvi povedal: »Leto 2020 si bomo zapomnili zaradi epidemije. Zagotovo pa si bomo zapomnili še nekaj: izjemno solidarnost, ki smo jo v težkih časih pokazali! Ponovno se ob tej priložnosti zahvaljujem vsem, ki so bili v času epidemije najbolj na udaru: zdravstvenemu osebju, negovalcem v domovih za starejše, pripadnikom Civilne zaščite, gasilcem, policiji, prodajalcem, komunalnim delavcem, vsem prostovoljcem v humanitarnih organizacijah, skratka vsem, ki so v teh težkih razmerah pomagali.« Ob tem je izrazil hvaležnost, da se je pozivu k vključitvi med prostovoljce odzvalo veliko študentov in mladih, saj so s tem dokazali, da jim ni vseeno, kaj se dogaja v naši družbi, in da se čutijo poklicane, da pomagajo.

Nagrajencem, ki jih je izbrala posebna komisija se je zahvalil za njihovo plemenito delo v dobro skupnosti. Poleg izbranih nagrajencev pa se je župan še posebej zahvalil številnim mladim neimenovanim posameznikom, ki so se v minulem letu javili kot prostovoljci za pomoč v domovih za starejše in bolnišnicah, kjer so brez pomisleka stopili »v prve linije« in s tem tvegali tudi lastno zdravje. Številni mladi posamezniki so pomagali svojim sosedom, za njih šli v trgovino, lekarno, na pošto. Številni so se pridružili humanitarnim organizacijam in delili hrano po domovih.

»Nemogoče je pridobiti vsa imena, le nekateri izmed njih so bili omenjeni v medijih. Zato se na tak način javno zahvaljujem vsem mladim za srčnost in nesebično pomoč!« je povedal župan Jevšek.

»Naj prostovoljka 2020 v Mestni občini Murska Sobota« je postala Joža Bencak iz Kroga, ki že več kot dvajset let aktivno sodeluje kot prostovoljka v krajevnem odboru Rdečega križa, kjer z veliko mero strpnosti in potrpežljivosti organizira in skrbi za dostavo in razdeljevanje prehrambnih paketov Rdečega križa ter nudi druge oblike pomoči krajanom v stiski.

Priznanje za »Naj prostovoljno društvo 2020 v Mestni občini Murska Sobota« je prejela NŠ MURA z navijaško skupino Black Gringos, ki je v predprazničnih dneh težkega leta 2020, v skupni dobrodelni akciji zbrala več kot dve toni prehrambnih izdelkov za 100 pomurskih družin, uporabnike varne hiše in zavetišče za male živali.

V kategoriji »Naj prostovoljna organizacija« je komisija izbrala Klub prekmurskih študentov, ki so pomagali v humanitarnih organizacijah v prvem valu, v drugem valu pa so vzpostavili Center za pomoč občanom, kjer nudijo brezplačno učno pomoč, psihološko podporo in osnovno pravno svetovanje.

Podelitev priznanj naj prostovoljcem Mestne občine Murska Sobota minulega leta je bila zaradi ukrepov za preprečitev širjenja koronavirusa posneta brez gledalcev. Posnetek si boste lahko ogledali v petek, 12. februarja ob 18.30 na spletni strani Mestne občine Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.02.2021 ob 15:44 gost

      Ove dobrovoljke iz Bakovec niso ,dali na seznam ?

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.02.2021 ob 16:14 rodorar gost

      I am making 10,000 Dollars at home own laptop .Just do work online 2 to 4 hour properly . so i make my family happy and u can do Check it out what i do……… www.start.work45.com

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.02.2021 ob 16:25 gost

      I am making 10,000 Dollars at home own laptop .Just do work online 2 to 4 hour properly . so i make my family happy and u can do Check it out what i do……… https://bit.ly/3qhuvCk

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.02.2021 ob 18:58 Čergoli gost

      Ta papir ni niti primeren za brisanje zadnjice.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.