https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Izbrali projekte namenjene lokalnemu razvoju Prlekije

14.02.2021 ob 10:00  

Zaključil se je večmesečni postopek 5. javnega poziva LAS Prlekija. Med devetnajstimi prijavljenimi vlogami s skupno vrednostjo več kot 1,2 mio evrov je Upravni odbor LAS Prlekija izbral šestnajst projektov, ki bodo deležni sofinanciranja iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) v skupni višini 569.350 tisoč evrov. Največ sredstev bo namenjenih bogatenju lokalne turistične ponudbe ter dogodkom in aktivnostim za zdrav življenjski slog.


Strategijo LAS Prlekija 2014-2020 izvajajo številni partnerji na območju osmih občin v Prlekiji (Apače, Gornja Radgona, Križevci, Ljutomer, Radenci, Razkrižje, Sveti Jurij ob Ščavnici in Veržej). V pričetku leta 2020 je Prleška razvojna agencija (vodilni partner LAS) objavila 5. javni razpis LAS Prlekija, v katerem je bilo razpisanih 609.894,13 EUR sredstev za sofinanciranje iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP). Na javni poziv je LAS Prlekija prejela 19 vlog, Upravni odbor pa je od teh izbral za sofinanciranje 16 projektov. Seznam vseh odobrenih projektov na 5. javnem pozivu LAS Prlekija s povzetki projektov najdete tukaj.

LAS Prlekija je v tem programskem obdobju izvedla tri javne pozive s sofinanciranjem iz strani EKSRP. Devetnajstim že izbranim projektom na prvih dveh javnih pozivih se je naposled pridružilo še 16 novih. LAS Prlekija bo v tem ukrepu Programa razvoja podeželja pridobila skupno 1,2 milijona evrov iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Foto: arhiv Pomurec.com

Niko Miholič, predsednik LAS Prlekija je ob tem povedal: »Projekti, potrjeni v 5. javnem pozivu LAS Prlekija, predstavljajo pozitiven korak naprej k uresničevanju želja našega okolja, in sicer gre za investicije v turistično infrastrukturo ter v turistične in kulturne vsebine. Slednje je namreč ključno, če želimo, da gostje ostanejo še kakšen dan več v Prlekiji in da poleg turizma lahko uživajo tudi v kulturnih vsebinah, ki predstavljajo našo prleško tradicijo, šege in navade ter seveda naše edinstveno narečje. Glede na vedno večje povpraševanje po nepovratnih sredstvih za namen investicij v turizem se že veselim naslednjih LAS razpisov in posledično novih idej s strani naših ponudnikov, društev in občin.«

»Obdobje prehoda med dvema programskima obdobjema je za nosilce lokalnega razvoja neljubo obdobje suhih krav. Zato s toliko večjim zanosom odpiramo vrata novim 16 projektom, za katere smo pridobili sofinanciranje iz EKSRP. Vsak od teh bo doprinesel nov kamenček v mozaik življenja na desnem bregu Mure« je prepričan Goran Šoster, direktor Prleške razvojne agencije giz, vodilni partner LAS Prlekija.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.02.2021 ob 12:18 gost

      Prlekija bo zdaj dobila vse kar bo želela. Saj imajo velikega promotorja pokrajine debeluga,,,, počivauška,,,. Samo pa zgubijo primat za vinorodni deželo špricer dežela. Zdaj se bo imenovala voda za prlekijo in jeruzalemske griče.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.02.2021 ob 19:29 hewan hewan gost

      I was fired by my boss and was jobless for few months, than my buddy told me about this site to do work. Within a month i am able to earn handsome package. For more detail visit……..bit.ly/39jrdqt

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.