https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tudi v Pomurju bodo pomembne zgradbe osvetlili z zlato barvo

15.02.2021 ob 9:56  

Danes obeležujemo mednarodni dan boja proti otroškemu raku. Pobudi Društva Junaki 3. nadstropja pri ozaveščanju o raku pri otrocih, se pridružujejo tudi pomurske občine.

Junaki 3. nadstropja ob tem pozivajo, da si pripnete zlato pentljo in tako pomagate ozaveščati o tej bolezni. Dnevu se pridružujejo tudi nekatera mesta, ki bodo v znak podpore pomembne zgradbe osvetlila z zlato barvo. 

Soboški grad osvetljen z zlato barvo

Mestna občina Murska Sobota bo v podporo otrokom in mladostnikom, ki so zboleli za otroškim rakom, danes, 15. februarja 2021, z zlato osvetlila soboški grad.

"Tako bomo skupaj z ostalimi slovenskimi mesti širili glas o najmlajših onkoloških bolnikih in njihovemu simbolu - zlati pentlji," so zapisali pri murskosoboški občini.

V Beltincih bo osvetljeno pročelje gradu

Občina Beltinci se je odločila, da bo v znak podpore, danes zvečer, osvetlila pročelje beltinskega gradu z rumeno barvo. 

Vir: Občina Beltinci 

Lendava: Osvetlili bodo pomembne objekte

"V podporo otrokom in mladostnikom, ki so zboleli za otroškim rakom, se je Občina Lendava pridružila vseslovenski akciji društva Junakov 3. nadstropja ob mednarodnem dnevu boja proti otroškemu raku in bo danes z zlato oz. rumeno osvetlila pomembne objekte v občini. V znak ozaveščanja in podpore malim junakom in njihovim staršem si je danes tudi župan Občine Lendava Janez Magyar pripel zlato pentljo, simbol boja proti otroškemu raku, ki sta mu jo lansko leto podarila mala junaka 3. nadstropja iz naše občine," so zapisali na spletni strani lendavske občine.

Foto: Občina Lendava

Letno za rakom zboli od 70 do 80 otrok

V Sloveniji za rakom zboli od 70 do 80 otrok na leto, vsak teden pa raka na novo odkrijejo pri enem ali dveh. V razvitem svetu je otroški rak drugi najpogostejši vzrok smrti, pri otrocih, starih od 5 do 14 let. V Sloveniji zaradi raka leto umre od 10 do 15 otrok.

*Vir naslovne fotografije: FB Društvo Junaki 3. nadstropja

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.02.2021 ob 13:29 U Lj. pa ... gost

      24ur.com/novice/slovenija/neznanci-v-stavbo-kjer-ima-sedez-stranka-sd-odvrgli-balon-z-rdeco-barvo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.02.2021 ob 6:12 breskev gost

      zelo smešno ko ima nekdo tako bolezen. da ni sram lenda. župana s to fresko

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.