https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Avstrijci se bodo lahko brezplačno od marca naprej testirali kar doma

16.2.2021  

V avstrijskih lekarnah bodo od 1. marca na voljo brezplačni testi za samotestiranje na novi koronavirus. Vsak bo lahko dobil do pet tovrstnih testov na mesec. Šlo bo sicer le za teste za lastno kontrolo, ne za teste, ki se zahtevajo za opravljanje ali koriščenje določene dejavnosti, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.


V Avstriji je namreč treba opraviti test za dostop do številnih dejavnosti v družbi. Tudi šolarji se morajo redno testirati.

Testiranje v Avstriji se je medtem močno povečalo. V tednu dni po sprostitvi določenih omejitev in uvedbi tovrstnih kontrolnih testov so v državi izvedli rekordno število testov - več kot 1,5 milijona hitrih in PCR testov, navaja APA.

"Smo med tistimi evropskimi državami, ki največ testiramo. S testi v šolah smo celo prvi v Evropi," je dejal avstrijski kancler Sebastian Kurz.

Po podatkih vlade je bilo v zadnjih sedmih dneh centrom za testiranje, lekarnam in šolam razdeljenih skoraj dva milijona testov. Ta teden pa jih nameravajo razdeliti tri milijone in pol. Od tega 2,2 milijona samo v šole, še navaja APA. Tolikšno število testov naj bi potem razdeljevali vsak teden. Avstrija ima sicer nekaj manj kot devet milijonov prebivalcev.

Trenutno se je mogoče na koronavirus testirati na več kot 500 mestih po celi državi. Okoli 800 lekarn ponuja tudi brezplačne antigenske teste, okoli 730 podjetij s skupno več kot 350.000 zaposlenimi pa sodeluje v zahtevanem testiranju na delovnih mestih.

Foto: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.02.2021 ob 8:07 gost

      Avstrija se za državljane zavzema pri nas se pa nesposobna golazen ukvarja sama sabo. In si polni žepe pa ustrahuje ljudi in jih drka v glavo.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.02.2021 ob 11:52 gost

        Če bi bili pri nas taki ukrepi kak v Avstriji bi vi vijde, ampak za razliko je Avstrijski narod bistveno uglednejsi in kulturnejsi od vas GOLAZEN IDIJOTSKA NEKOLTURNA, saj ste vsemu proti, ne verjamete v virus, vepa bi si vi te testare v rit stiskali. Hvala Bogi vidi se po objavah, da vas je iz dneva v dan manj, pomali crkavljete. PA ČESTITKE J. J.

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.02.2021 ob 10:38 Gajdar gost

      Naša vlada, je med svoje državljane razdelila na prebivalca več sredstev kot Avstrija, če pa bi upoštevali razvitost in ostale ponderje pa skoraj dvakrat več! Žepi pa bi se polnili, če bi bila na oblati "umetna koalicija KUL". Zakaj je kandidiral Karel Erjavec? Ker mu konec februarja preteče pravica do ministrskega nadomestila (kot minister za zunanje zadeve v vladi Šarca se ni mogel nikjer zaposliti !!), sedaj pa bo od penzionistov, kot predsednik stranke še eno leto in pol potegnil zadnji denar (DESUS po novih državnozborski volitvah več ne bo videl parlamenta). Lahko zadovoljni, da imamo za premiera Janeza Janšo, ki upravlja našo državo kot dober gospodar.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.02.2021 ob 10:42 gost gost

        Čakaj malo, samo počasi, ta denar bo nekdo moral vrniti in to z obrestmi. Malo širše gledaj nej samo tisto ka SDS pravi, pa san jez nej za nobeno stranko. Tole talanje vsepovprek pa tudi nima smisla, ker so ene stvari skregane z logiko, recmo župnik dobi 700€ če se ne motim itd. JJ se pa na tviteri obnaša kak mala deca, no še deca to ne delajo ka on.

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.02.2021 ob 11:13 Gajdar gost

      Denar gre iz evropskega sklada za boj proti Covid -19 in za okrevanje po Covid-19. Tretjina tega denarja je nepovratnih sredstev, ostala sredstva pa se vračajo brez obresti v daljšem časovnem obdobju. Dober gospodar v sedanjem konkretnem primeru pomeni, da zaščiti čim več delovnih mest in ohrani gospodarstvo v konkurenčni kondiciji ob hkratni skrbi za populacijo pred Covid-19. Mislim, da mu to uspeva. To so spoznali tudi poslanci, zato so ga včeraj podprli in mednarodne bonitetne hiše, ki zelo podrobno proučujejo ekonomske parametre v posamezni državi in so prisodili Sloveniji najvišjo bonitetno oceno v vsem njenem obstoju. Šarec je imel v ugodnem gospodarskem letu 2018 nekaj milijonov EUR prihranka za okoli 15% slabšo bonitetno oceno, kar kaže, da je bil pri vodenju ekonomske politike v ugodnih razmerah bistveno slabši od sedanjega premiera Janeza Janše.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.02.2021 ob 14:48 133 gost

        Janša je dober za desničare, če malo poslušaš keri se za njega gor prosijo vidiš polpismene, to ka se tala de nekdo mogo nazaj davati

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.02.2021 ob 12:07 gost

      Če bi pri nas bila Avstrija te se tudi vi razno razni socialni podpiranci , delomrzneži in podobni ne bi tak kurčili pa ležali cele dneve in prodajali meglo , kajti tam se podpore ne delijo na lepe oči , ampak se zadeve preverijo tudi na terenu.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.