https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboški grad v podporo otrokom obolelim z rakom zasijal v zlati barvi

15.02.2021 ob 20:00  

Junaki 3. nadstropja ob mednarodnem dnevu boja proti otroškemu raku pozivajo, da si pripnete zlato pentljo in tako pomagate ozaveščati o tej bolezni. Dnevu se pridružujejo tudi nekatera mesta, ki so v znak podpore pomembne zgradbe osvetlila z zlato barvo. 

Mestna občina Murska Sobota je v podporo otrokom in mladostnikom, ki so zboleli za otroškim rakom, danes, z zlato osvetlila soboški grad. Tako so skupaj z ostalimi slovenskimi mesti širili glas o najmlajših onkoloških bolnikih in njihovemu simbolu - zlati pentlji. 

 

Junaki 3. nadstropja, društvo staršev otrok, zdravljenih na hemato-onkološkem oddelku želi v letu 2021 glas o mednarodnem dnevu boja proti otroškemu raku razširiti predvsem v šole in vrtce. Za njih so pripravili zlate pentlje, ki simbolizirajo ozaveščanje, hitrejše diagnosticiranje ter manjše število smrti, invalidnosti in posledic zdravljenja.

V Sloveniji za rakom zboli od 70 do 80 otrok na leto, vsak teden pa raka na novo odkrijejo pri enem ali dveh. V razvitem svetu je otroški rak drugi najpogostejši vzrok smrti, pri otrocih, starih od 5 do 14 let. V Sloveniji zaradi raka leto umre od 10 do 15 otrok.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.02.2021 ob 6:08 real66 gost

      uuu mater, to jim bo res zelo veliko pomagalo. brez veze. raje bi podarili nekaj denarja, ne pa take simbolične zadeve delati. ali pa bi vsaj nekaj naravnega, kar deluje pozitivno, ne pa da se elektrika troši za to.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.