https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

V pomurskem derbiju slavile Ljutomerčanke

19.2.2021  

V sredo sta se v 18. krogu 1.B Državne odbojkarske lige pomerili dve pomurski ekipi. Ekipa ŽOK Ljutomer je gostila odbojkarice ŽOK Sobota. Ljutomerčanke so upravičile vlogo favoritinj in tekmo dobile s 3:0, a so se za zmgo morale zelo potruditi.


ŽOK Ljutomer 3:0 ŽOK Sobota
(25:20, 25:19, 25:19)

ŽOK Ljutomer: Banfi (4), Makoter (5), Kutnjak (6), Petek (8), Stavbar, Pintarič (6), Sakovič, Stankovič, Kolmanič Ana (16), Kolmanič Anja, Mikl, Oletič.

ŽOK Sobota: Cirkvenčič, Saje (9), Weingerl, Črnko, Copot, Kuhar (1), Babič (5), Marton (6), Krajcar (14), Puklavec (3), Demirtas. Pomočnik trenerja: Žalig Miha.



Tekmo so bolje pričele gostje, saj so povedle s 5:8. Nato so se domačinke le zbrale in izenačile na 8. Gostje se niso predale in so še naprej narekovale tempo in počasi nizale točko za točko. Novo izenačenje je sledilo na 13:13. Pri rezultatu 16:15 za domačinke je gostujoči trener vzel prvo minuto odmora. Še naprej se nobeni ekipi ni uspelo odlepiti za več kot točko ali dve, zato se je obetal napet zaključek prvega seta. Pri 20:18 je sledila druga minuta odmora za gostujoče igralke. Ob koncu so se domačinke le pobrale in z dobrimi servisi onemogočale gostjam organizacijo napada. Po napaki gostij, pri začetnem udarcu, so domačinke set dobile z 25:20.



Tudi začetek drugega seta je bil izenačen vse do rezultata 5:5, ko so domačinke le zaigrale, kot znajo, in s tremi zaporednimi napadi povedle z 8:5. Sledilo je nekaj napak pri začetnem udarcu in napadu pri domačinkah, tako da so se gostje približale na 10:9, nato pa še po enem neuspešnem napadu domačink rezultat izenačile na 10. V naslednjih minutah so domačinke zaigrale bolj zbrano ter povedle s 15:10, ko so gostje izkoristile prvo minuto odmora. Tudi po odmoru so domačinke nadaljevale z uspešnimi napadi in servisi ter povedle z 18:10. Sledilo je nekaj uspešnih akcij gostij, ki so rezultat znižale na 22:18, ko je domača kapetanka zahtevala prvo minuto odmora. Do konca seta so gostje dosegle samo le še eno točko, tako da so domačinke zmagale s 25:19.

Tudi začetek tretjega seta je bil podoben kot prva dva, saj je bil izenačen do 5:5. Nato so se domačinke le prebudile in s štirimi zaporednimi točkami povedle z 9:5. Gostjam je uspelo z dobro igro v polju in uspešnimi zaključki, zaostanek znižati na 12:11. Sledila je prva minuta odmora za domačinke. Gostje so nato zaigrale še bolj motivirano in so povedle s 14:15. Domačinke se seveda niso predale, vendar so kljub temu točke pridobivale težje kot so pričakovale. Pri 21:17 je gostujoči trener zahteval drugo minuto odmora, prvo je izkoristil pri 19:16. Tako kot prvi in drugi set so Ljutomerčanke končnico odigrale tako, kot je treba, in set dobile z 25:19.

Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.