https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Bojana Beović nova predsednica Zdravniške zbornice Slovenije

19.02.2021 ob 8:44  

Poslanci skupščine Zdravniške zbornice Slovenije so na ustanovni seji soglasno potrdili mandat novoizvoljeni predsednici Bojani Beović. Na čelu zdravniške zbornice je nasledila Zdenko Čebašek-Travnik. Novega predsednika je danes dobila tudi skupščina zbornice. Poslanci so na to mesto izvolili travmatologa Marka Juga.


Beovićeva se je v kratkem govoru po izvolitvi vidno ganjena zahvalila za podporo z glasovanjem na volitvah in potrditvijo na današnji skupščini. "Vesela sem, da sem postala predsednica zbornice, to je častna in pomembna funkcija," je dejala. Prav tako se je zahvalila Čebašek-Travnikovi za odlično opravljen mandat. "Upam, da bomo z našo ekipo delo dostojno nadaljevali. Mandati so štafetna palica, to moramo znati podati naprej za nove ideje in nove moči. Skupščini želim uspešno delo. Ne dvomim, da bomo dobro sodelovali," je prepričana.

Drugi krog volitev za predsednico zbornice, v katerem je bila na to mesto izvoljena Beovićeva, je potekal 15. decembra, takrat se je pomerila s Tanjo Petkovič. V prvem krogu se je sicer pomerila še Čebašek-Travnikova, ki pa je takrat prejela najmanjšo podporo kolegov.

Zdaj že nekdanja predsednica Čebašek-Travnikova je sicer napovedala pritožbo, a kot je sporočila na današnji seji skupščine, se je po tehtnem premisleku odločila, da to točko umakne z dnevnega reda. Beovićeva je bila tega vesela, a je poslancem zagotovila, da jim je na voljo za morebitna vprašanja.

 Foto: Zdenka Čebašek-Travnik, arhiv pomurec.com

Beovićeva se bo, glede na svoj program, zavzemala za to, bo zbornica s profesionalnim medijskim pristopom postopno in z argumenti izboljšala javno podobo zdravnikov in obenem zaščitila posameznike, ki so se znašli v medijskem linču. Poleg tega si mora zbornica po njenem prizadevati za ustanovitev sklada, ki bo omogočal izplačilo nekrivdne odškodnine. Zdravniku, ki je zaradi obtožbe zašel v stisko, pa nuditi pravno, strokovno, po potrebi psihološko pomoč in zaščito njegovega imena.

Prizadevala si bo tudi za večjo prisotnost zbornice na terenu, posodobitev pravilnika o licencah, ki mora biti mednarodno primerljiv, in za sistematična izobraževanja članov na področju komunikacijskih veščin, poslovanja in veščin vodenja. V program je zapisala tudi, da bi bilo smiselno, da zdravniki za svoje ostarele in onemogle kolege ob odsotnosti zavarovanja za dolgotrajno nego v državi poskrbijo sami z organizacijo doma za onemogle zdravnike, ki bo omogočal kakovostno nego na dostopen način.

Beovićeva je infektologinja na ljubljanski kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja ter predavateljica na medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, v preteklosti je bila tudi predsednica zdravstvenega sveta. V zadnjem letu je širši javnosti postala znana po svoji vlogi vodje svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje.

Naslovna fotografija: gov.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.02.2021 ob 10:28 šilček gost

      Dan danes moraš ljudem lagati in jih zavajati in prideš na boljši položaj taka je dan danes politika.Ljudje so pa nori da verjamejo.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.02.2021 ob 14:31 gost

      Točno vtej vladi moraš najbolj biti debilen in nagrada. Direktorski stolček. Ali pa v kabinet vladni drkat kurac.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.02.2021 ob 10:18 gost

        Čebaškova je še večja kura od te babe. Ona je bila najbolj nesposobna predsednica Zdravniške zbornice do zdaj. Veliko kritik so zapisali o Čebaškovi tisti, ki gledamo na kakovost opravljenega dela, ne kot tisti, ki mislijo važno, da je naša. Niti ena niti druga si nista zaslužili tega delovnega mesta. Plača pa dva krat večja od predsednika vlade. Užas.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.02.2021 ob 22:15 gost

      DEBIL JANŠA JO JE NATEGOVAL ZATO JI JE OBLJUBIL STOL PREDSEDNICE ZDRAVNIŠKE ZBORNICE-----------IDIOT JANŠA----------TO JE NJEGOV PODPIS.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 14:54 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.