https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

PGD Kapca bo kmalu bogatejše za novo gasilsko vozilo

25.02.2021 ob 6:05  

Prostovoljno gasilsko društvo Kapca bo kmalu spet imelo lastno gasilsko vozilo. Nabavo novega sodobnega gasilskega vozila v višini 124.893.52 evrov sofinancira tudi Občina Lendava.

Konec leta 2020 je bilo že dobavljeno podvozje gasilskega vozila GV-V1, predvidoma do konca marca 2021 pa bo zaključena še nadgradnja vozila in vgrajena potrebno gasilska oprema.

Novo vozilo ima pogon na štiri kolesa, tako da ga bodo gasilci lahko uporabljali tudi v gričevnatem delu. Nadgradnja vozila obsega rezervoar požarne vode, napravo za en hitri napad, prostore za gasilsko tehnično opremo in motorno brizgalno s pnevmatskimi sanmi, gasilsko reševalno opremo ter ustrezna pridržališča za ostalo opremo po tipizaciji Gasilske zveze Slovenije.

Foto: PGD Kapca (lendava.si)

PGD Kapca je od leta 2018 brez lastnega gasilskega vozila, ko so iz prometa morali izločili dotrajano vozilo. Novo vozilo bo tako prispevalo k večji požarni varnosti, Občina Lendava pa bo tudi v prihodnje sledila temu trendu in posodabljala gasilsko opremo, ki ga gasilci potrebujejo pri opravljanju svoje dela, so zapisali na straneh Občine Lendava.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.