https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

VIDEO: Ljutomerski svetniki sprejeli proračun za leto 2021

05.03.2021 ob 18:00  

Člani Občinskega sveta Občine Ljutomer so se včeraj preko aplikacije Zoom sestali na 11. redni seji na kateri so med drugim obravnavali dopolnjen predlog proračuna za leto 2021.

Ljutomerski svetniki so na zadnji redni seji potrdili dopolnjen predlog Odloka o proračunu občine Ljutomer za leto 2021, in sicer z 19 glasovi za in enim glasom proti.

Potrjen proračun predvideva slabih 15,5 milijona evrov prihodkov ter skoraj 17,3 milijona evrov odhodkov. Županja Občine Ljutomer Olga Karba je povedala, da je predvideno zadolževanje v višini 2 milijona evrov, od tega je 1 milijon evrov predviden za 2. fazo celovite energetske obnove občinskih stavb, v kateri bodo obnovili 5 objektov. 600.000 evrov bo namenjenih za ureditev cest na območju občine Ljutomer, 400.00 pa bo šlo za rekonstrukcijo vodovoda v Stročji vasi in Pristavi.

Na seji so potrdili tudi pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o enkratni pomoči Občine Ljutomer ob rojstvu otroka. Po do zdaj veljavnem pravilniku so upravičenci do denarne pomoči ob rojstvu prvega otroka prejeli pomoč v višini 200 evrov, za vsakega naslednjega pa po 50 evrov več. Z novim pravilnikom se višina pomoči poviša za 50 evrov, tako bo osnova za prvorojenca znašala 250 evrov. Sprememba pa bo veljala z vse otroke rojene v letošnjem letu, vključno od 1. januarja 2021 naprej.

Imenovali so tudi predstavnico občine Ljutomer v svet Javnega zavoda Pomurske lekarne, in sicer Petro Mlinarič Jager, ki se je prijavila na javni poziv. V odbor za družbene dejavnosti pa so namesto Dušana Kosija imenovali Roberta Štefaneca.

Med drugim so ljutomerski svetniki potrdili še zaključni račun proračuna Občine Ljutomer za leto 2019 in sklep o razglasitvi leta 2021 za »Leto gasilstva in prostovoljstva«.

Sejo si lahko v celoti ogledate v spodnjem videu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.03.2021 ob 21:06 Haha gost

      Resilko lotmerski pa na Zanzibarju haha kozelj

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.03.2021 ob 9:09 Franc gost

      A Bogdana mislis? hahahah on je lahko na Zanzibari, je doba Astro Zeneco v rit že

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 16:12 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.