https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

Ansambel Aktual predstavil novo pesem

08.03.2021 ob 18:00  

Mladi fantje iz Prekmurja že tri leta navdušujejo publiko, kljub letošnji pandemiji, pa se neumorno posvečajo glasbi in njihovem prvencu.


Nova pesem »Lepa mala«

Po radijskih postajah so se prvič predstavili lansko leto, in sicer s skladbo "Ljubezen v zraku", ki je postala himna mednarodnega tekmovanje mladih čebelarjev.

Naključje jih je tokrat pripeljalo do glasbenega studia, v katerem ustvarjata Nejc Tratnjek in Denis Pozderec, tam pa se je tudi vsa zgodba začela naprej prepletati. Nejc je pripravil avtorsko glasbo, za besedilo pa je poskrbela prekaljena tekstopiska narodno-zabavne glasbe Vera Šolinc.

"Če že ni koncertov in v živo nastopov, pa lahko izkoristimo čas za ustvarjanje in snemanje v glasbenem studiu!" z zanosom doda vodja skupine Gašper.

Nastala je osvajalska polka z naslovom Lepa mala, ki poslušalce sigurno ne bo pustila ravnodušne.

Pa da vam še predstavimo Ansambel Aktual. Sestavljajo ga vodja in harmonikar Gašper Marič, kitarist Franc Lukač, basist Jure Fartelj in bobnar Uroš Berden. Ekipa, ki ji ni para!

Videospot za novo pesem so fantje posneli v gasilskem domu v Moravskih Toplicah, ki so ga v času snemanja celega preoblekli v snemalni studio. "Mislimo smo, da nam kaj takega ne bo nikoli uspelo" še v smehu dodajo fantje. Da bi video pritegnil tudi mlade poslušalce, se je skupina odločila poklicati še mlada brhka dekleta, ki so v videu igrale mlade žurerke in so se tako s skupino tudi dejansko zabavale, kar je dalo celotni izkušnji še dodano vrednost.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.03.2021 ob 19:47 Bučko gost

      Dečki, samo tak naprej!

      15 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.03.2021 ob 19:55 gost

      Lepo. pohvale. končno iz prekmurja nekaj v slovenskem in ne hrvaškem jeziku. Čeprav ne poslušam to zvrst vseeno pohvale fantje za speven komad, ki gre v uho. Samo tak dalje fantje.

      19 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.03.2021 ob 22:18 Kvinta gost

      Prekmurje se končno prebuja kar se tiče narodno zabavne glasbe. Veseli dejstvo, da se mladi zavedajo, da so del Slovenije in tudi tako čutijo skozi glasbo, nekateri glasbeniki smo v 90-tih letih igrali v narodnozabavnih ansamblih pretežno na Štajerskem ali pa še dlje, ker takrat še v Prekmurju ni bilo takih ansamblov, pa tudi interesa ni blo. Fantje, čestitke, kar tako naprej in naj vam v ušesih zveni tista Kopitarjeva..bo moj vnuk še pel slovenske pesmi..l.p.

      20 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.03.2021 ob 9:31 gost

        Štos je v tem, da je to domoljubno pesem napisal Branko JovanovIĆ. -IĆ, ki jih nekateri Prekmurci mrzite v dno duše. Muzikant, si vedel kdo je napisal pesem Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi?

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.03.2021 ob 10:13 gostja gost

      Oni ob 9.25- res si pokazal svoj primitivizem s svojim komentarjem. Sram bi te moralo biti,ampak očitno tega ne razumeš. Ta kvazi muzika, ki jo omenjaš pa se posluša edino še v Prekmurju, kjer poneumlja radio 105. V ostali Slo tega ni, niti na hrvaškem ne. Tudi tam vedo, kaj je kvalitetna muzika. Svoj šund pa seveda izvažajo tja, kjer je neumno tržišče. Upajmo ,da ne več dolgo.

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.03.2021 ob 10:34 gost

        Malo se umiri. Si pijana še od včeraj? Če se ti ne razumeš v muziko, to ne pomeni, da hrvaška muzika ni dobra. Kdo je zmagal ne Evroviziji? Hrvaški, srbski pevci, slovenski niti blizu zmage niso prišli. Ti to kaj pove o kvaliteti? Najbolj neumni ste tisti kmetavzarji, ki ste iz vasi prišli v večje mesto in ste takoj mislili, da ste ponovno odkrili Ameriko. Če je naše - to še ne pomeni, da je to dobro. Prekmurski primitivc pa padate na to foro - samo, da je naše domače. Primerjaj ti te dečke s Slaki, Modrijani, Spevom, Klavžarjem, pokojnim Lesjakom, ......................... in priznati moraš, da so to vajenci na začetku vajeniške dobe. Kmetavzarji pa vsi nori - uh, kako so dobri IN ŠE NAŠI SO. Zapomni si, da glasba nima meja, Vi veški kmetavzarji jo pa omejujete na pokrajine. Prekmurje po skupini Magnet ( in mogoče etno skupini Langa in ) ni imela omembe vredne skupine, pevke ali pevca. Žal. Zdaj se pa v steno zaleti kmetavzarca.

        6 9 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.03.2021 ob 11:57 gost

      HRVAŠKO MORJE, HRVAŠKI OTOKI, HRVAŠKA HRANA IN PIJAČA, HRVAŠKA OBALA, HRVAŠKE ŽENSKE, HRVAŠKA GLASBA - ZAKON.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.03.2021 ob 12:19 gost

        POZABO SI KA SE HRVAŠKI IDIJOT IN BUDALO, KER SVOJE NE CENIŠ, DRUGEGA NISI VREDEN. IDI TA IDI BUDALO BOŠ VIDO KAK TAN ŽIVIJO.

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.03.2021 ob 12:51 gost

        12:15 ........... VSAKO LETO SVA Z ŽENO NAJMANJ DVA TEDNA TAM IN UŽIVAVA, RESNIČNO UŽIVAVA. LEP POLETNI VEČER, S PRIJATELJI, DOBRO HRANO, IN PIJAČO Z DALMATISKO GLASBO TER S PRELEPIM POGLEDOM NA MORJE IN OTOKE TEGA PAČ V ZABAČENEM PREKMURJU NE MOREŠ DOŽIVETI IN VIDETI. SIROĆ NAMAŠ PEJNEZ, DA BI SI TO PRIVOŠČO, ZATO SI PROTI TEMU. ŠE TO TI POVEM, DA VELIKO TEH POLITIKOV, KI VAS NATEGUJEJO PROTI HRVATOM, TAM SREČAŠ, VELIKO TEH POLITIKOV IMA TAM SVOJE HIŠKE. ZATO ŠE ENKRAT HRVAŠKO MORJE, HRVAŠKA GLASBA - ZAKON. KAKO TAM ŽIVIJO? VELIKO, VELIKO BOLJE KOT VAS VEČINA PREKMURCEV.

        4 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.03.2021 ob 14:42 kilonja gost

        Hahaha, ti si pravi svetovljan...hahaha...pa pozabil si povedati da si privoščiš še sardelice, hehehehe..kmetavz luzerski.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.03.2021 ob 14:16 gost

      Se pravi potem podpiraš ustaše. Nekaj zopet ne drži, imaš se za trdega levičarja, podpiraš pa Hrvaško, ki je skrajno desničaska in poveličuje ustaštvo. Odloči se že enkrat kaj si. Normalen definitivno ne. Sam ne veš kaj bi rad.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.03.2021 ob 14:29 gost

        Desničar ne mešaj politike, ustaštva in podobnega sranja, ko govorimo o glasbi, počitnicah na hrvaški obali in podobnem. To so povsem različni pojmi, dejanja. Popolnoma isti nesmisel, da bi jaz nekomu, ki gre na Bled in okolico, dejal, da podpira domobranstvo in izdajalce povezane s Hitlerjem. Zgodovina in glasba sta dve povsem različni stvari.Zdaj vidiš kaj napravi Janševa televizija iz tebe, ker jo preveč gledaš. Sem pa proti glasbi in nastopom hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona - take nastope potrebn v Sloveniji in drugod strogo prepovedati. Če poslušam hrvaško glasbo in grem tja na morje, ker je lepo in se tam dobro počutim, t ne pomeni, da povsod podpiram Hrvate. Da pa to razumeš, moraš imeti v glavi malo več kot imaš ti.

        3 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.03.2021 ob 14:37 kilonja gost

        Debeli je tipičen levičarski debil, ne mara Hrvatov, dokler ni treba tja na morje, na koncert od njihovih muzičkih jokic, pa mogoče v Čakovac na sejam :) . Drugače pa sovraži Hrvate pa ljubi Srbe, tipičen slovenski levičar, nimaš kaj .

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.03.2021 ob 14:35 kilonja gost

      ? HRVAŠKA MUZIKA JE ZAKON...hahaha, zakaj je večina teh ki posluša hrvaško " kvalitetno i najbolju glasbu ", popolnoma brez posluha ???? To je verjetno povsem naravna odločitev, da se glasbenim analfabetom zdi hrvaška glasba vrhunska. Moj Bog, pa ne da nimajo Hrvatri kvalitetne glasbe, samo k nam le ta večinom ne prispe. Debeli ustaša, ti si tak glavni ko ti Stavros pijeva da je umoran, a deda se ti ukozi a ? jebe.mti sranje ob hrvaške glasbe, pa bosanske, srpske itd..slogvenska pop rock scena je klaso nad tem hrvatskim jamranjem..že to moreš biti malo bebav da greš na koncert kjer samo tugujete , depresivneži balkenjarovski . Marš.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.03.2021 ob 14:39 kilonja gost

      12:15 ........... VSAKO LETO SVA Z ŽENO NAJMANJ DVA TEDNA TAM IN UŽIVAVA, RESNIČNO UŽIVAVA. LEP POLETNI VEČER, S PRIJATELJI, DOBRO HRANO, IN PIJAČO Z DALMATISKO GLASBO TER S PRELEPIM POGLEDOM NA MORJE IN OTOKE TEGA PAČ V ZABAČENEM PREKMURJU NE MOREŠ DOŽIVETI IN VIDETI....hahahaha, tipično kmetavzarsko, do prve hrvatske mlakuže, že 40 let isto..kaki kmet si Debeli, ni te sram pisariti takšne gluposti ? Če v Prekmurju ne veš živet, mirno in uživati v prekmurskih lepotah samo potrjuješ kako tupoglavi plehki človek si , tipičen čefu.r.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.03.2021 ob 15:13 gost

        Njive, škropivo, malo šume, veliko cstern gnojnice razlite povsod, ....... ni da ni. Res same lepote za turiste - zato jih pa ni. Pa kakšna zidanica v goricah za pijančke. Oh, na veško Muro sem pozabil.

        1 6 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.03.2021 ob 15:20 gost

      Škoda časa kilonja za debelega on živi v svojem sanjskem svetu, saj vidiš, da je pod drogo, ne ve kaj piše, sam sebe već ne obvlada, enkrat je eno drugič je drugo, meša pojme. Ne vem pa kaj išče še v Sloveniji, če mu je Hrvaška tak všeč, zakaj se enostavno ne preseli tja, če je tak zakon Ustaška Hrvaška. Aja, tam nebi dobil od Janše Karitas pomoči od katere je odvisen da preživi.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.