https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vzpostavljena je bila mreža povezanih kolesarskih poti

13.03.2021 ob 11:00  

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je minula tri leta in pol v mednarodnem partnerstvu, sestavljenem iz madžarskih in slovenskih partnerjev, v sklopu projekta IronCurtainCycling, izvajal aktivnosti vzpostavitve skupne kolesarske turistične destinacije na obmejnem območju.


Kot učinek celovitih razvojnih posegov je bila vzpostavljena mreža povezanih kolesarskih poti ob trasi EV13, vzpostavljene so bile različne kolesarjem prijazne storitve, uspela pa je tudi priprava skupnih, čezmejnih ponudbenih paketov. Zahvaljujoč projektnim aktivnostim je slovensko-madžarsko obmejno območje postalo še bolj privlačno za kolesarske turiste.

V okviru projekta IronCurtainCycling so bile razvite različne turistične storitve in sicer:

- Kot nadgradnjo kolesarskih in zelenih poti so partnerji pripravili zasnovo in publikacijo o regionalnih tematskih poteh, v okviru katere je bilo identificiranih 7 kosov tematik: Alternativna trasa železne zavese, Pot mest od Drave do Zale, Tematska pot Aquila, Kolesarska termalna pot, tematska pot Velike Krke, kolesarska tematska pot Őrség-Goričk in tematska kolesarska pot ob Muri.

- Pripravljen je bil kolesarski turistični zemljevid v štirih jezikih, ki prikazuje območje projektnega partnerstva, povezane mreže kolesarskih poti, pomembne elemente naravne in kulturne dediščine območja ter pomembnejše turistične znamenitosti.

- Partnerstvo je razvilo sodobno in uporabnikom prijazno mobilno aplikacijo, ki na interaktivni način predstavlja ponudbene pakete identificirane in razvite v sklopu projekta, glavne elemente tras poti regije in pomembnejše turistične znamenitosti.

- Izposojevalnice koles so bile vzpostavljene v naslednjih naseljih: Rakičan, Murska Sobota, Krog.

- Počivališča so bila vzpostavljena v naslednjih naseljih: Gáborjánháza, Szijártóháza, Lovászi, Bakovci, Krog, Prosenjakovci, Genterovci, Lendva, Dolga Vas, Svetinje, Ormož, Jeruzalem.

- Počivališča s polnilnico e-koles so bila vzpostavljena v naslednjih naseljih: Čentiba, Hotiza, Csesztreg, Kistolmács, Lenti, Páka.

- Polnilnica e-koles je bila vzpostavljena v naslednjem naselju: Apátistvánfalva.

- Nabavljenih je bilo 59 koles in 19 e-koles.

*Foto: ZKTŠ MS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.03.2021 ob 20:20 Hope gost

      I was fired by my boss and was jobless for few months, than my buddy told me about this site to do work. Within a month i am able to earn handsome package. For more detail visit…….… .WEAR.EARN75.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.