https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Lendava želi postati branju prijazna občina

12.04.2021 ob 9:00  

Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije so objavile natečaj, na katerem se občine že petič potegujejo za naziv Branju prijazna občina. Do sedaj jih je naziv pridobilo že 46. Podelitev nazivov Branju prijazna občina bo 3. decembra 2021.

V začetku leta 2020 so na občinski spletni strani občine Lendava vpeljali rubriko "Knjiga je dobra izbira". Velja namreč prepričanje, da je knjiga pravšnji odgovor na številne dileme in probleme, saj v knjigi najdemo navdih, tolažbo, razvedrilo, intelektualno potešilo ali odgovore na vprašanja - tudi tista, ki si jih nismo upali postaviti. V knjigah so bile ubesedene najžlahtnejše, najbolj drzne, čustvene, a tudi najbolj strašljive ideje človeštva, zato knjiga ostaja večen vir podajanja v druge svetove, ki ima(jo) moč, da nas spremenijo.

Lendavska občina bi ob mnogih atributih in nazivih, ki jih že ima, želela biti tudi branju prijazna občina, k čemur bo v sodelovanju z javnimi zavodi, društvi, posamezniki in inštitucijami pristopila z različnimi aktivnostmi..

"Na to nas opozarjajo tudi knjižne platnice, knjižne police in v mlade knjigoljubce oblečeni plakatni stebri v mestu, ki k branju vabijo tudi z nekaterimi odlomki iz knjig in s citati o pomenu branja knjig.

Med ključne poletne novosti v mestu lahko napovemo tudi Knjižnico pod krošnjami, poseben poudarek pa bo namenjen najmlajšim in najstarejšim. Zanimivi projekti branja za tiste, ki še ne znajo brati in za tiste, ki zaradi starosti berejo le stežka ter aktivnosti namenjene mladim staršem, saj je pri otrocih z lastnim vzgledom dosežemo največ. Večina aktivnosti in dejavnosti bo potekala v (so)organizaciji javnih zavodov in društev ter posameznikov v občini Lendava.

Spodbude in iniciative s strani Občine Lendava veljajo predvsem v smeri povezovanja in iskanja inovativnih ter za vse občane zanimivih, igrivih, iskrivih in duhovitih načinov spodbujanja branja in ljubezni do knjig.

K temu bodo spodbujali tudi razpisi za kulturne projekte, mladino in društva, ki jih bo Občina Lendava razpisala v spomladanskih mesecih," sporočajo iz lendavske občine.

Foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2021 ob 11:13 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Župan bo odredil ,z podporo Trstenjakove,vsi prebrat"Okope".

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 15:38 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.