https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

S prvim odmerkom do sedaj cepljenih že 8,3 odstotka prebivalstva

17.3.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodelovala dr. Marta Grgič Vitek, Nacionalna koordinatorica programa cepljenja iz NIJZ.

Včeraj je bilo opravljenih 5.989 PCR in 24.688 hitrih antigenskih testov. S PCR testi je bilo včeraj potrjenih 1.112 novih okužb.

Marta Grgič Vitek je spregovorila o poteku cepljenja v Sloveniji. V Sloveniji smo do danes prejeli 333.075 odmerkov cepiv proti covid-19, in sicer 215.475 odmerkov cepiva Pfizer, 28.800 odmerkov cepiva Moderna in 88.800 odmerkov cepiv AstraZeneca.

Do 16. marca je bilo v Sloveniji skupno opravljenih 262.121 cepljenj. S Pfizerjevim cepivom je bilo opravljenih 196.015 cepljenj, prijavljenih pa je bilo 2.010 neželenih učinkov. Pri cepivu Moderne je bilo ob 11.940 cepljenjih poročanih 22 neželenih učinkov. Pri cepljenju s cepivom AstraZeneca je bilo na skupno število 50.005 cepljenih oseb prijavljenih 471 neželenih učinkov.

Do konca prejšnjega tedna je bilo zabeleženih 17 prijav resnih nezaželenih dogodkov po cepljenju, in sicer 16 po cepljenju s cepivom proizvajalca Pfizer in ena po uporabi cepiva AstraZenece.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.03.2021 ob 12:14 Ge gost

      Boljši bi bil uvod KOMAJ 8,4% in ne že. Sramotno počasi gre tole cepljenje.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.03.2021 ob 12:33 gost

      Idioti eni nori,do zdaj so cepili 8 ,8 % prebivalsva,pa da te po takšon mo si cepleni v Sloveniji?Kacin je pravo,ka do junija.Hahaha. To,če de tak dale šlo še nede 2 leti.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.03.2021 ob 14:04 gost

      In to z cepivom pitaj boga kakšnim koliko jih ostane za dvej leti od cepljenih. Glavno ka se je debilna vlada cepila z najboljšim cepivo kero je dražje. Samo ni za vse Slovence ampak samo za izbrane.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.03.2021 ob 17:37 Karel K. gost

      To cepljenje je čista popilistična propaganda slovenskih politikov in njim podrejenih strokovnjakov kateri govorijo v imenu politikov. Politiki so vedno zaslužni, če se dobro izide, ko pa je slabo in to je skoraj vedno pa so krivi ti strokovnjaki. Včeraj sem malo preverjal vrstni red za cepljenje in katera prijava velja. Osebna zdravnica mi je sporočila, da ona o tem nič ne ve in če sem se pri njej prijavil to nič ne velja. Po njenem velja le prijava na E-prijavo. Milan Krek vodja NIJZ mi je odpisal, da bi me morala poklicati osebna zdravnica. Sporočil mi je tri telefonske številke v ZD Murska Sobota, kjer se lahko prijavim na cepljenje. Potem sem poplical na eno od njih in mi je porijazni možakar povedal, da še moram počakati, saj še niso pocepili vseh od 75 let naprej, da je malo cepiva Pficer in Moderna. Enako mi je odgovoril Dr Rozman NIJZ. Torej organizacija na državni ravni je nična. Kako tudi nebi, ko pa to vodi politikant in obramboslovec Kacin, vlado pa obramboslovec Janša. Tega ni na svetu, da bi zdravstvo vodili in o njem odločali ljudje, ki se razumejo le v puške in vojaške veščine, kot se to dogaja v Sloveniji. Janša ni naročil zadosti cepiva Pfizer katero je pripadalo Sloveniji in ta izpad se pozna pri cepljenju starejših, da še vedno niso pocepljeni vsi starejši od 75 let. Zdaj pa je Janša zbral v Evropi nekaj somišljenikov kot so Bolgari, Čehi, Slovaki Hrvati kateri tudi niso naročili pripadajočega cepiva ker so hazardirali zaradi cene in jamrajo, da so zapostavljeni. Ne vem kako jim je nasedel avstrijski kanzler Kurz, zagotovo iz naivnosti ali pa kot posrednik, da se v Evropi malo propagira. Zato imate prav tisti kateri pravite, da 70 odstotno ne bomo precepljeni za dve leti. Kacin pa naj zategne zavoro ali naj mu jo nek strokovnjak zategne do amena, da ne bo več zganjal populizma in negativne politikantske propagande.. Morda tudi kateri od nastopajočih strokovnjakov kateri govorijo v imenu teh politikantov mora zategniti bremzo in naj začne govoriti kot strokovnjak, če je to v pravem pomenu besede ali pa sse naj priključi Janševi ali Kučanovi politični eliti pri katerih je dovoljeno lagati in manipulirati z državljani.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2021 ob 18:55 123 gost

        Poznam pod 50let sam sem 60letnik pa so me klicali in smo vzeli astra zeneko in pri tem po treh tednih ne rabiš testiranj, glede stranskih učinkov se ni zgodilo nič to če malo roka boli,šolniki pa so bili po cepljenju en dan preventivno na bolniški, proti bolečinam tudi imamo tablete kere imajo učinke mislim stranske pa ni panike, mislim da je to antipropaganda, no bodo pa vse preverili,lepo se cepite ker drugače bomo še pol leta zaprti, tak je tudi namen te vlade v

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2021 ob 19:52 Karel K. gost

        Nekaj že mora biti narobe z Astra-Zeneco, saj ga drugače nebi zaustavili v toliko državah. V teh državah povedo resnico, kdo pa ve koliko resnih težav je bilo v Sloveniji. Podatki ki so nam na voljo so nezanesljivi kot vsi ostali podatki na drugih področjih. Tako je tudi v tem mojem primeru, ko sem raziskoval resnico in na koncu nisem nič konkretnega dobil v odgovor, nihče ni za nič kriv.Seveda zaradi cepljenja s tem cepivom ne bodo umrli vsi ampak jih vseeno nekaj umre ali ima težke posledice, nekateri pač ne kateri je zdrav kot dren. Nismo pa vsi te sreče, da bi bili popolnoma zdravi, zato je tudi potrebno poskrbeti za to, da tudi mi zaradi cepljenja ne bomo umirali kot muhe, ko jih popipsaš.

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.03.2021 ob 19:35 gost

      123 tebe bi trebalo zapreti za eno leto ,MOGOČE PA PRIDEŠ K PAMETI.Žalostno da še do sedaj NISI.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2021 ob 21:02 Lali gost

        Ovi zgoraj ma prav, namen te vlade je lokdovn, tisto cepivo ka so nej naročili 450tisoč bi dobili v prvi polovici leta, so pa naknadno naročili to število samo dobava je oktobra in to če nede zamude, janša pa vali krivdo na gantara

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.03.2021 ob 21:20 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Karlo,Karel K.,pazi se ,pomlad,insekti,da te što ne pušprica....

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.