https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

To bodo letos poostreno nadzirali inšpektorji

22.03.2021 ob 6:00  

Inšpekcijske službe bodo tudi letos opravile nadzore na številnih področjih. Kaj bodo prednostne naloge inšpektorata za delo, Fursa, tržnih in nekaterih drugih inšpektorjev si lahko preberete spodaj.


Inšpektorat za delo bo imel tudi letos pod drobnogledom PKP-ukrepe

Na inšpektoratu za delo bodo tako kot lani tudi letos poostreno nadzirali, ali delodajalci upoštevajo pravila pri protikoronskih ukrepih čakanja na delo, karantene in višje sile ter skrajšanega polnega delovnega časa. »Zdajšnje razmere imajo številne neugodne posledice za gospodarstvo, s tem pa tudi na delovna razmerja,« pravijo na inšpektoratu, zato letos pričakujejo povečanje števila prijav, ki jih sicer obravnavajo prednostno.

Zaradi tega bo letos manj usmerjenih nadzorov določenih gospodarskih panog, še vedno pa bodo posebno pozornost namenili gradbeništvu. Napovedujejo tudi akcijo nadzora delovnopravne zakonodaje v dejavnosti proizvodnje kruha, svežega peciva in slaščic ter pri delodajalcih, ki zagotavljajo hitro prehrano.

V sodelovanju s Fursom bodo poostreno nadzirali tudi obračune plač, še posebej minimalnih. Pozorni pa bodo tudi na morebitne kršitve glede izrabe letnega dopusta in odpovedi pogodb o zaposlitvi iz poslovnega razloga.

Med drugim napovedujejo tudi akcijo nadzora delodajalcev v gozdarski dejavnosti (skupaj z gozdarsko inšpekcijo) in nadzor zagotavljanja uporabe osebne varovalne opreme in varne delovne opreme v industriji. Spet bodo pozornost namenili tudi upravljanju viličarjev.

Furs bo pozornost posvetil pomoči PKP, davkom in delu na črno

»Finančni inšpekcijski nadzori bodo tudi v letu 2021 ciljno usmerjeni v odkrivanje in zmanjševanje obsega davčnih in carinskih utaj ter v izboljšanje prostovoljnega izpolnjevanja davčnih obveznosti,« napovedujejo med strateškimi usmeritvami. Za letos napovedujejo nadzor uveljavljanja prejetih protikoronskih pomoči in oprostitev, nadzor izdaje in davčnega potrjevanja računov ter dela in zaposlovanja na črno.

Furs med drugim napoveduje nadzor DDV na področju spletne prodaje in družb, ki opravljajo storitev dostave blage pri spletni prodaji. Napovedujejo tudi nadzor zavezancev, ki poslujejo z davčnimi oazami, in nadzor tako imenovanih nepristnih davčnih shem.

Analizirali bodo tudi podatke slovenskih davčnih rezidentov, ki imajo finančne račune v tujini. Preverjali bodo ali imajo na teh računih dohodke, ki bi jih morali prijaviti Fursu, plačati davek, pa niso. Tuje banke in finančne ustanove iz držav OECD so namreč Fursu pred kratkim poslale podatke o 200 tisoč finančnih računih slovenskih davčnih rezidentov, ki so – po podatkih Fursa – v lasti 99 tisoč imetnikov.

Na področju dela in zaposlovanja na črno pa bodo opravljali nadzore nad tistimi, ki davčno potrjujejo račune in nimajo ustrezne zavarovalne podlage za delo. Nadzori bodo usmerjeni v gradbeništvo, taksiprevoze, oddajanje sob v turistični najem (tu bodo pod drobnogledom turistični boni), gostinstvo, prodajo kmetijskih pridelkov, trgovino in druge storitvene dejavnosti (varuške, vodenje poslovnih knjig, čistilni servisi …).

Tržni inšpektorat z dvema načrtoma nadzorov

Na tržnem inšpektoratu so pripravili dva načrta nadzorov. Za čas epidemije so pripravili načrt nadzorov, ki so usmerjeni predvsem v preprečevanje širjenja virusa, in nadzorov, ki jih inšpektorji lahko opravljajo na daljavo. Za čas brez epidemije pa so pripravili drugi načrt z večjim poudarkom na nadzorih na terenu.

Pričakujejo, da bodo letos prejeli 5.500 prijav, glede na načrtovano število opravljenih inšpekcijskih pregledov pa ocenjujejo, da bodo na podlagi prejetih prijav opravili tretjino vseh pregledov.

Gledali bodo 45 področij, tako bodo med drugim preverjali turistične bone, varnost kupcev na spletu, predpise, povezane s preprečevanjem širjenjem koronavirusa, gostinstvo, nepremičninsko posredovanje …

Inšpektorji za meroslovje v pregled tehtnic in bencinskih črpalk ter projektov iz akcije Štartaj Slovenija

Na inšpektoratu za meroslovje napovedujejo, da bodo nadaljevali projekt nadzora nad plinomeri, preverjali bodo naprave za merjenje tekočih goriv (torej bencinske črpalke), pa neavtomatske tehtnice v farmaciji, preverjali bodo tudi vulkanizerje pa števce električne energije, vodomere ...

Kot vsako leto jih lahko tudi tokrat pričakujejo živilski trgovci, prodajalci sadja in zelenjave, peki, ribarnice in mesarije. Med drugim bodo preverjali tudi taksiste oziroma njihove taksimetre.

Opravljali bodo podrobne nadzore nad predpakiranimi izdelki. Vseh zavezancev nadzora je več kot 600, pri čemer so to predvsem podjetja, ki pakirajo živilske in kozmetične izdelke ter čistilne in pralne izdelke, barve, lake in druge kemične izdelke. Med novimi zavezanci pa bodo pozornost meroslovcev zbudili predvsem tisti s področja ekoloških izdelkov. Omenili so celo akcijo Štartaj Slovenija. Uvedli bodo še sistematičen nadzor nad kozmetičnimi izdelki.

Gradbeni inšpektorji se bodo usmerili v gradnje na črno

Gradbeni inšpektorji bodo nadzorovali gradnjo objektov, med drugim tudi, ali imajo investitorji gradbeno dovoljenje za graditev objektov oziroma za dela, ki jih opravljajo, ali dela opravljajo v skladu z dovoljenjem, pa tudi, ali se gradnja oziroma sprememba namembnosti izvaja skladno z izdanim gradbenim dovoljenjem. Preverjali bodo tudi potrebno gradbeno in uporabno dokumentacijo in – ne nazadnje – materiale, ki jih gradbinci vgrajujejo v objekte.

Okoljski inšpektorat letos nadzor embalaže

Na inšpekciji za okolje in naravo za letos načrtujejo 6.500 inšpekcijskih pregledov pri približno 1.300 zavezancih. Med drugimi so napovedali nadzore nad: čezmejnim pošiljanjem odpadkov, evidenco o dajanju embalaže v promet in poročanju o embalaži, dani v promet, nezakonitim lovom ptic in vožnjo v naravnem okolju. Poostren nadzor pa bo tudi na področju nezakonito odloženih odpadkov na ciljanih območjih.

Kmetijski inšpektorat – plačevanje prispevkov

Kmetijski inšpektorat bo usmerjen v zaščito kmetijskih zemljišč, varstvo voda pred onesnaženjem z nitrati iz kmetijskih virov, v varstvo potrošnikov in zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe s COVID-19. Tako bodo med drugim nadzirali finančno disciplino in sledljivost porekla pri prijavi pridelka z nadzorom registrov, plačevanje prispevkov za promocijo kmetijskih pridelkov in živil, ki jih resorno ministrstvo uvrsti v shemo kakovosti, identifikacijo in registracijo živali ter izvajanje rejskih programov javnih služb s področja kmetijstva oziroma živinoreje ...

Vir: finance.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.03.2021 ob 7:56 šilček gost

      Dečki znate plavati ali pa bejžati,če ne znate potem na kaki tečaj ali plavanje ali atletika izberite sami.

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.03.2021 ob 8:06 gost

      Kaj do nadzirali saj pa vse zaprto. Plačo pa itak dobiji pa že eno leto nič ne delajo. Zdaj ko doma na kavču sedijo bodo kao nadzorovali ko ni bilo korone so pa v gostilna sedeli med delavni časom. Nikoli nič niso naredili samo pokasirali so na črno mito. Oni kasirajo za svojo blagajno ne za državno blagajno.

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.03.2021 ob 8:29 gost

      To so inšpektorji negdanji cariniki z končano srednjo šolo .

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.03.2021 ob 11:00 Google gost

      Pridobite 192 USD na uro od Googla! ... Ja, to je verodostojno, saj sem pravkar dobil prvo izplačilo in je bilo res čudovito, ker je bilo največ 24413 USD v tednu. Zdi se neverjetno, vendar si ne boste odpustili, če tega ne preverite ......... http://bit.do/fPS9X

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.03.2021 ob 11:03 Google gost

      Pridobite 192 USD na uro od Googla! ... Ja, to je verodostojno, saj sem pravkar dobil prvo izplačilo in je bilo res čudovito, ker je bilo največ 24413 USD v tednu. Zdi se neverjetno, vendar si ne boste odpustili, če tega ne preverite ......... http://bit.do/fPS9X

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2022 ob 14:54 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.