https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

»Zgeni.se in opravi svoj izziv«

Kdaj: Nedelja, 30.05.2021 ob 8:00

Kje: -, -

Pomlad je tu in s tem tudi naša nova akcija, ki je tokrat začinjena z »gibalnim izzivom« pod sloganom »Zgeni.se in opravi svoj izziv«. 💪🌷

🤸 Namen akcije:
Namen akcije je, da motiviramo prebivalce pomurske regije k večji telesni dejavnosti in gibanju. Telesna dejavnost je pomemben element zdravega življenjskega sloga in pomemben dejavnik v ohranjanju in krepitvi zdravja. Pri tem ponovno dajemo poudarek na medsebojnem spodbujanju k telesni dejavnosti in virtualnemu druženju.

🤸 Kdaj?
Akcija poteka od 29. 3. do 30. 5. 2021.

🤸 Kako poteka?

1️⃣. IZBERI SI IZZIV -enega ali več (glede na svoje zmožnosti in priporočila zdravnika)

✅ 5️⃣0️⃣.0️⃣0️⃣0️⃣ korakov / teden
✅ 1️⃣5️⃣0️⃣ minut zmerne telesne dejavnosti / teden (zajete so vse oblike telesne aktivnosti- npr. hoja, tek, kolesarjenje, nogomet, košarka, borilne veščine, joga, itn.)

2️⃣. OPRAVI IZZIV

Izziv se opravi na tedenski ravni, v času od ponedeljka do nedelje opravi enega izmed izzivov. V sedmih dneh moraš skupaj opraviti 50.000 korakov ali 150 minut zmerne telesne dejavnosti.

📍K izzivu se lahko pridruži vsak- od najmlajšega do najstarejšega. Telesno dejavnost lahko poteka v naravi ali doma ob upoštevanju vseh veljavnih ukrepov.

📍Pri izzivih ne tekmujemo v hitrosti, razdalji, času… Pomembno je, da se med seboj spodbujamo, zato povabi k sodelovanju družinske člane, prijatelje, sodelavce itn.

3️⃣. PO OPRAVLJENEM IZZIVU DELI SVOJE DOSEŽKE Z NAMI

Bodi ponosen/ponosna na svoje dosežke in jih deli z nami na socialnih omrežjih (posnetke aplikacij, objave fotografij iz opravljenih izzivov, story-e, itn.) ter jih označi z @zgeni.se in #zgeniseinopravisvojizziv.
Dokazila lahko pošlješ tudi na ✉ na FB strani »Zgeni.se« 📷📽🎞

Se nam pridružiš tudi ti? 😉😊💪

📍Spremljaj nas na naši FB strani in Instagram profilu »Zgeni.se«, kjer najdeš vse podrobnosti o akciji. Za motivacijo bomo objavljali kratke nasvete in gibalne filmčke. 📽🎞

Veselimo se virtualnega gibanja.

Zgeni.se in opravi izziv tudi ti. 💪

 

    Fotogalerija