https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Predsednik republike vročil priznanje jabolko navdiha »herojem korone«

25.03.2021 ob 17:00  

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes vročil priznanje jabolko navdiha "herojem korone" po izboru bralk in bralcev slovenskih regionalnih spletnih medijev: "Obstajajo posamezniki kot ste vi, ki težke občutke spreminjajo v upanje." Med dobitniki priznanja so tudi Pomurci.

Repliko jabolka navdiha junakom človečnosti in upanja je 17 “herojev korone” prejelo v znak hvaležnosti za njihova srčna dejanja v času epidemije. "Heroje korone" so izbrali bralci slovenskih regionalnih spletnih medijev kot tiste posameznike, ki so se z dobrimi deli v boju proti novi koronavirusni bolezni posebej odlikovali in tako pomagali tistim, ki so pomoč potrebovali.

Vročitve, ki je na razmeram prilagojen način potekala na prostem, so se udeležili prejemniki in prejemnice priznanja. V njihovem imenu je imel nagovor 19-letni dijak Tim Baumkirher, skupni zmagovalec akcije "Heroji korone", ki se je predsedniku zahvalil in poudaril, da prejemniki priznanje razumejo kot dodatno potrditev, da delajo prav.

Z vročitvijo priznanja jabolko navdiha je predsednik republike Borut Pahor prejemnikom in prejemnicam izrekel hvaležnost za dobroto in človečnost, brez katerih ne bi tako dobro premagovali epidemije. "Obstajajo posamezniki kot ste vi, ki težke občutke spreminjajo v upanje," je dodal predsednik in ob tem izrazil prepričanje, da bodo ravnanja "herojev korone" naletela na občudovanje in pri drugih spodbudila željo, da prav tako pomagajo.

 

Prejemniki in prejemnice replike priznanja jabolko navdiha so:

- Tim Baumkirher za nesebično pomoč pri oskrbi okuženih starostnikov ter kolegialnost in solidarnost do sodelavcev v domu starejših v Zidanem Mostu,
- Žiga Bizjak za požrtvovalno delo na covid oddelku Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana,
- Renata Brdnik za vnemo pri šivanju in podarjanju zaščitnih mask,
- Lara Črnko za pomoč otrokom iz socialno šibkejših družin in zbiranje računalnikov, ki so učencem olajšali učni proces,
- Monika Dobrijevič za premagovanje težav in snovanje rešitev za kakovostno izvajanje pouka na daljavo,
- Denis Jerot in Mateja Danilovič za brezplačne tople obroke tistim, ki si jih sami niso mogli zagotoviti,
- Katja Koren Ošljak za izvedbo akcije »Nihče brez«, ki je številnim šolarjem omogočila ustrezno računalniško opremo za šolanje na domu,
- Saša Markoja Popelar in Robert Markoja za požrtvovalno prostovoljno pomoč pri prevozih hrane oskrbovancem mariborskega doma starejših v rdeči coni,
- Boštjan Mrzlak za prostovoljno pomoč preobremenjenim in izgorelim sodelavcem na covid deloviščih Splošne bolnišnice Murska Sobota,
- Barbara Novak za pomoč socialno šibkim posameznikom, družinam, brezdomcem, materinskim domovom in kriznim centrom,
- Bojan Povše za skrbno organiziranje vsakodnevnih prevozov kosil otrokom iz socialno šibkih družin,
- Alen Sever za nesebično pomoč pri oskrbi bolnikov v rdeči coni Splošne bolnišnice Murska Sobota,
- Matilda Vernik za čudovito življenjsko energijo, ki navdihuje in premaguje vse ovire, (gospa se zaradi zdravstvene situacije in visoke starosti priložnostne slovesnosti ni udeležila in ji bo priznanje vročeno posebej),
- Blaž Zmazek za idejo o vzpostavitvi platforme Razlagamo.si, ki pomaga odpravljati neenakih pogojev učencev in dijakov pri poučevanju na daljavo,
- Olga Zver za požrtvovalno skrb za čisto perilo in oblačila oskrbovancev Doma starejših Lendava.

Tokratna vročitev priznanja je bila enajsta po vrsti. S tem izrazom pozornosti in hvaležnosti bo predsednik republike nadaljeval tudi v prihodnje.

*Foto: Borut Pahor FB

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.03.2021 ob 19:25 F gost

      Of itaq medaljo dobi. 13 vor. V skafandri😀 pa 13 vor scat nejde srmak. Idi za trak delat Pa te boš vido ka je delo. Tan do malce nes zdržal.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.03.2021 ob 20:07 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Kje pa je bil precednik poleg....nikjer....ni volitev....nekda je bil mojster za vse.....naj ,recimo,dela en dan na blagajni....usrane edno bedno....

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.03.2021 ob 20:22 gost

      Pahor znaj,ka si ne zaslužiš niti minimalne palče,kak te neje sran,pa vse ostale ka so pod tabo.Raje idi kam delat kot drugi državljani kjer zaslužiš 900 eurov pa boš videl,kaj je delo in kako stežka je v tej tvoji lopovski Sloveniji zaslužiti dejansko teh 900 eurov,koliko mora delavec svojega napora vložiti za ta denar.In kaj za to dobi v tem času.Še nekaj Evropa ja tudi en veliki drek,samo,da vi tega gor ne pridete,ali pa vam paše,ker si sami z našo državo ne veste kaj z njo storiti.Nikoli ne bom volil v Sloveniji nobenega kao predsednika ,ne premierja ker nima smisla,pa pomali kradnite,ker ne bo prehitro konec z to našo državo.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.03.2021 ob 8:56 963 gost

      Pa koga sploh briga to njegovo jabolko navdiha. Pa WTF to sploh je.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.03.2021 ob 9:00 gost

      Vsi keri so delali od jutra do mraka jabolko navdiha. Vsi zdravniki keri niso imeli z bolnimi nobenega stika in nobene obremenitve pa 5000 dodatka. Za nic dela. Zato se mora virus nadeljevati in nikoli končati. Kajti zato se pojavljajo vse vrstni sevi in drka je glupega naroda. Komu boljše kot vladi nič se nedela pa se lepo služi in zdravnikom. Zato ljudje umirajo zaradi njihovega nedela ne zaradi virusa potem pa vse pišejo pod virus. Zato da se njihovo nedelo prikje z temo ko napišejo umrlega pod virus.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.03.2021 ob 9:15 gost

      Klovn debilni minister za zdravje včeraj v tarči ni vedel razložiti zakaj so zdravniki keri niso delali z kovid bolniki dobili dodatek. Zato ker mu tega odgovora prej ni vele vodja,,, Janez grozni,,, ni pripravil oziroma njegova žena Uršika kera je vesčas ministrica iz ozadja. Ona odloča kaj se bo v državi odpiralo in zapiralo. Da ne bodo zdravniki obramenjeni za tako velike dodatke.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.03.2021 ob 10:07 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ivan Komunist dirigira manekenu (tistemu z turškin količun v rijti).

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.03.2021 ob 8:42 šanči gost

      Avioni pa niso leteli čudno

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.02.2022 ob 16:45 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.