https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

VIDEO: Koroško-pohorsko-prleški glasbenik spesnil skladbo za prlečko deklino

05.04.2021 ob 6:05  

Akustični rocker Abohov je izdal pesem Queen of the Sun (Kraljica sonca), ki jo je posvetil prlečki deklini.

Gre za debitantsko rock balado namenjeno svetovni glasbeni sceni, ki jo je koroško-pohorsko-prleški glasbenik spesnil čudoviti dami, ki prihaja z enega od sončnih hribov Razkrižja. Skladba je napisana v angleškem jeziku in govori o marjetici s hriba kjer sonce večno sije, Kraljici sonca.

Pesem, ki jo avtor podarja brezplačno na spletni strani www.abohov.com je izšla 19. marca skupaj z videospotom, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Kot zanimivost, pesem je nastala v mednarodni neodvisni koprodukciji. Avtor besedila in glasbe je Alexander Abohov, snemalni mojster Aljaž Lipuš, za mastering je bila zadolžena glasbena mentorica Jazz pevka iz Nemčije Ella Ray, umetnosti trženja, medijskega nastopanja in promocije pa se Abohov uči od Ameriških Tim Charron-a, uspešnega country rock izvajalca ter odlične latino pop pevke Kristine Mirelle. Fotografijo za naslovnico singla in promo fotografijo ob avtomobilu je podarila fotografinja Maša Flogie. Fotografija s snemanja je iz osebnega arhiva.

Abohov je videospot posnel v lastni režiji, v Prlekiji na klopi pred hišo kjer sta skupaj z brhko deklino včasih posedala ob kozarčku dedkove rdečke.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.