https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Velika nevarnost pozebe, sneg do nižin

05.04.2021 ob 8:10  

Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes sončno, popoldne bo oblačnost naraščala. Ponoči bo deževalo, jutri dopoldne pa snežilo. Popoldne se bo jasnilo.

Danes smo se prebudili v hladno jutro, saj so se temperature spustile pod ledišče. V Prekmurju je bilo najhladneje v Murski Soboti. Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso) so v Murski Soboti zjutraj ob 6.40 namerili minus 4,3 stopinje Celzija. 

V Lendavi so danes zjutraj ob 5. uri namerili minus 2,1 stopinje Celzija.

V Krajinskem parku Goričko so danes zjutraj ob 7. uri namerili minus 0,1 stopinje Celzija.

Vir: ARSO

"Danes bo sončno, ponekod na Primorskem zmerno oblačno. Popoldne bo oblačnost od zahoda povsod naraščala. Zapihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15 °C.

Ponoči bodo padavine zajele vso državo. Sprva bo deževalo, meja sneženja pa se bo do jutra v večjem delu države spustila do nižin," navaja Arso.

Jutri dopoldne bo snežilo, na Primorskem pa večinoma deževalo. Popoldne bodo padavine ponehale, oblaki se bodo trgali, nastalo bo nekaj snežnih ploh. Na Primorskem bo zjutraj pihala zmerna do močna burja, ki bo čez dan slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, najvišje dnevne od 0 do 6 °C.

OBETI

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastale bodo krajevne snežne plohe. Burja bo oslabela. V četrtek bo sončno vreme z mrzlim jutrom. Oba dneva bo zjutraj nevarnost pozebe.

Nevarnost pozebe 

"Nov in bistveno bolj izrazit prodor mrzle zračne mase iz severa Evrope ter Arktike nas bo dosegel v noči na torek. Zelo hladna zračna masa zelo hitro in brez izrazitejšega predhodnega segrevanja preplavila tudi naše kraje. To se bo zgodilo zaradi velike razlike v zračnem tlaku nad severno polovico Evrope ter posledično močnega severnega vetra. Ob prodoru hladne zračne mase bo nad severno Italijo v noči na torek najverjetneje nastalo ciklonsko območje. Padavine se bodo razširile nad vso Slovenijo, ob dotoku vse hladnejšega zraka pa bo v torek najverjetneje snežilo vse do nižin.

Pričakovana ohladitev z negativnimi temperaturami zraka lahko zajame širše območje Slovenije, zato lokalni dejavniki ne bodo imeli večjega vpliva. Kadar je temperatura zraka nižja od temperature rastlin, se le-te podhladijo in pozebejo. Nevarnost pozebe je zlasti za zgodnje setve in odpiranje brstov pri večini večletnih negojenih in gojenih rastlin, " med drugim poroča Arso.

V Pomurju manj kot 5 cm

"V torek zjutraj in dopoldne bo zasnežilo večji del Slovenije. Glede na zadnje izračune meteoroloških modelov bo po večini nižin zapadlo od 5 do 15 cm snega, v južni polovici Slovenije lokalno tudi od 15 do 20 cm. Manj snega bo v Podravju in Pomurju, kjer ga bo predvidoma zapadlo manj kot 5 cm. V višje ležečih krajih bo snega hitro več. Nad okoli 600 m nadmorske višine ga bo po večini Slovenije zapadlo od 15 do 25 cm, v južni Sloveniji lokalno tudi od 30 do 40 cm.

Nekaj snežink bo prineslo tudi v nižje predele Primorske, po nekoliko dvignjenih planotah Primorske pa lahko tudi tam zapade do okoli 5 cm snega," navaja Neurje.si.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.04.2021 ob 11:44 gost

      Koronek pobira predvsem starejše ljudi. Mrazek pa sadno drevje. Potem se pride gospa toča in pobere kar ostane. In leto se zaključi z veliko inflacijo kero bo račun poravnal glupi narod. Vladni debili tirani pa z polnimi žiro računi lepo odstopijo in boli jih kurac za glupi narod.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.