https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Nogometna tržnica: Pestro pri Nafti, Mörec na Nizozemskem

31.8.2011  

Danes je zadnji dan tako imenovane nogometne tržnice in določene spremembe so se zgodile tudi v lendavski Nafti. Odšla sta Vedran Vinko in Zoran Lesjak, prišla pa Duško Vranešević in Gabriel Da Silva. Nov klub na Nizozemskem si je našel Mitja Mörec, še vedno pa ni znana usoda Dareta Vršiča, ki si ga želi dunajska Austria.

Ugibanj, kako se bo razpletla zgodba okrog Vedran Vinka, naj ne bi več bilo, čeprav obstajajo še vedno dvomi. Namreč 21-letni napadalec je pred časom samovoljno odšel v Francijo, čeprav še ima veljavno pogodbo pri Nafti, katera je proti njemu začela disciplinski postopek. Metz je zdaj šel še korak naprej in na svoji spletni strani naznanil uradni prestop in to še vedno privolitve Nafte, ki je postopek predala Mednarodni nogometni zvezi FIFA. Kamen spotike je odškodnina, ki jo je na račun lendavskega kluba nakazal francoski drugoligaš in ki je precej nižja, kolikor za Vinka zahteva Nafta.

Se je pa Nafta že okrepila v konici napada, kjer bo vrzel skušal zapolniti izkušeni napadalec iz Bosne in Hercegovine Duško Vranešević. 30-letnik je nazadnje igral za Leotar iz Trebinja, pred tem pa je igral na Madžarskem, v Latviji in Srbiiji. Za Lendavčane bo lahko debitiral, ko bo prejel delovno dovoljenje, medtem pa je klub zapustil Marko Karnet, ki bo kot posojen igral za Veržej. Pozno popoldne je klub zapustil še Zoran Lesjak, ki odhaja v Maribor, v nasprotno smer pa se v Lendavo na enoletno posojo seli Brazilec Gabriel Da Silva.

Mitja Mörec odslej za Den Haag

Prekmurec Mitja Mörec, ki je nekaj časa bil tudi slovenski reprezentant, je Dansko zamenjal za Nizozemsko. Nekdanji nogometaš Lyngbyja, Panetolikosa, Slavije iz Sofije, CSKA-ja iz Sofije, Maccabija Herzliye, graškega Sturma in Mure, je podpisal enoletno pogodbo z Den Haagom, kjer igra tudi Aleksander Radovljevič, prav tako nekdanji nogometaš Mure.

Pri Muri 05 se bo prestopni rok končal mirno

Pri drugem prekmurskem prvoligašu Muri 05 kot pravi športni direktor Igor Celec danes ne pričakujejo več aktivnosti okrog prestopnega roka. Edina sprememba, za katero pa že dlje časa potekajo aktivnosti, bo najbrž prihod Denisa Kramarja, ki je prekinil sodelovanje z velenjskim Rudarjem. 20-letnik iz Ljutomera, ki lahko igra tako v obrambi kot tudi na sredini, že kar nekaj časa trenira z črno-belimi, vendar papirji za njegov prestop še niso urejeni.

Vršič na radarju Austrie

Pred koncem dneva pa utegne zamenjati klub še en pomurski nogometaš. Govora je o Daretu Vršiču, trenutno članu Olimpije, ki si ga želi dunajska Austria, proti katerim so zmaji izpadli iz kvalifikacij za Ligo Europa. Nogometaš iz Apač se trenutno nahaja na reprezentančnih priprav na Ptuju, njegov odhod v avstrijsko prestolnico pa naj bi bil odvisen od morebitne prodaje Zlatka Januzovića.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.