https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Galerija in knjižnice v Pomurju ponovno odprte

12.04.2021 ob 16:00  

Potrošnikom je znova omogočeno opravljanje nekaterih storitev, ki se lahko izvajajo z minimalnim stikom s potrošniki. Vlada je z novim odlokom med izjeme dodala tudi knjižnice, muzeje in galerije.

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota

V skladu z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji so vse enote knjižnice PONOVNO ODPRTE od 12. 4. 2021. Kako poteka izposoja gradiva najdete tukaj. Delovni čas osrednje knjižnice v Murski Soboti in krajevnih knjižnic je nespremenjen. Bibliobus vozi po ustaljenem urniku. Čitalnica ostaja do nadaljnjega zaprta, prireditev ni.

Ranljivim skupinam (nosečnicam, invalidom, starejšim od 65 let, bolnikom s kroničnimi nenalezljivimi boleznimi) priporočajo dostavo gradiva na dom .

Splošna knjižnica Ljutomer

Vrata je odprla taudi Splošna knjižnica Ljutomer. V knjižnico vstopate posamezno. Gradivo si lahko rezervirate na Moja knjižnica (cobiss+) in aplikacijo na pametnih telefonih mCOBISS.

Knjižnično gradivo vračate v knjižni nabiralnik pred knjižnico ali ob izposoji v knjižnici. Čitalnica je zaprta, časopisov in revij ne izposojamo. Delovni čas od ponedeljka do petka od 8. - 16. ure, v soboto je zaprto.

Knjižnica - Kulturni center Lendava

Od ponedeljka, 12. aprila 2021, je knjižnica ponovno odprta. Odprte bodo tudi krajevne knjižnice.

Omogočen bo prost dostop do gradiva. Prosijo vas, da vstopate posamično, upoštevate varnostno razdaljo, nosite zaščitno masko in si pred vstopom v knjižnico razkužite roke.

Knjige, ki jih boste prelistali, a si jih ne boste izposodili, odložite na označena mesta. Čitalnica ostaja zaprta.

Knjižnica Gornja Radgona

V knjižnici veljajo določene omejitve, zato vas vljudno naprošajo za upoštevanje napisanih navodil.
1. V knjižnico pridite zdravi in obvezno uporabljate masko.
2. V Splošni Knjižnici Gornja Radgona je lahko naenkrat največ 5 obiskovalcev. Vsak obiskovalec si na vhodu vzame košarico. Če košarice ni na voljo, pomeni, da je trenutno v knjižnici maksimalno dovoljeno število obiskovalcev in bo potrebno nekoliko počakati. V Krajevni knjižnici Apače je lahko naenkrat največ 1 uporabnik, v Krajevni knjižnici Radenci največ 2 uporabnika.
3. Ob vstopu in izstopu iz knjižnice si obvezno razkužite roke.
4. Ob vstopu v knjižnico je na levi strani označena "nečista" pot. Videli boste pripravljeno škatlo v katero odložite gradivo, ki ga vračate. Gradivo bo 3 dni v karanteni in šele četrti dan bomo gradivo razknjižili.
5. Ob vstopu v knjižnico je na desni strani označena "čista" pot po kateri se lahko napotite do polic ali do izposojevalnega pulta.
6. V prostorih knjižnice vedno vzdržujte medsebojno razdaljo 2m, predvsem v območju izposojevalnega pulta.
7. Uporaba čitalnice in igrač ni dovoljena.

Galerija Murska Sobota

V Galeriji Murska Sobota je do 5. maja 2021, na ogled postavljena razstava treh nemških umetnikov: Barbare in Michaela Schölß ter Hansa Dollingerja. Več informacij o razstavi najdete tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2021 ob 16:47 gost

      Vse se odpira samo gostilne so zaprte. Dele mu mogel na tank šteli piti. Dobru ka je moj avto tak židen kak ješ. Iste interese imava zato ga nebon udaval dokic de ta košava žogica po Sloveniji letala,,, koronek,,,.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.04.2021 ob 19:09 gost

      no Df zopet boš lahko kradel wifi z soboške knjižnice,si sedaj kaj bolj vesel

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 15:20 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.