https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Na letošnjem virtualnem Maratonu treh src tečemo okrog sveta

13.04.2021 ob 6:05  

Trenutno stanje ne dopušča jubilejnega 40. Maratona treh src, zato so se organizatorji odločili nadgraditi lanski 1. virtualni Maraton treh src. Letošnji »maraton« se je začel že včeraj in traja do sobote, 15. maja. Odmerjen je na 40.075 kilometrov in organizatorji potrebujejo čim več sodelujočih, da dosežejo zastavljeni cilj, ob dosegu katerega bo Radenska Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik donirala zeleno steno.

 

Zakaj natanko 40.075 kilometrov?

Kilometri predstavljajo obseg ekvatorja, s čimer simbolično obkrožimo svet. »Ta misel se nam zdi še posebej pomembna, saj Maraton treh src ne pozna meja. Vabimo vse tekače, pohodnike in ljubitelje nordijske hoje, da prispevajo svoje kilometre in virtualno zaobjamemo prav vse prebivalce našega planeta,« pravi Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src.

Posamezno do skupnega cilja

Letošnji udeleženci ne bodo hkrati stopili na maratonsko progo. Nanjo se bodo lahko pognali vsak dan, vsak zase in v obdobju petih tednov prispevali svoje kilometre k skupnemu cilju zbrati 40.075 kilometrov.

Prijavite se lahko TUKAJ in s prijavnino v višini 15 € ter prenosom aplikacije Google FIT pričnite z zbiranjem svojih kilometrov na poti okrog sveta in dokažite, da srčni zmoremo! 

 

… in donacije Kliniki Golnik

Zadnji rok za dodajanje kilometrov je sobota, 15. maj 2021. Na ta dan bo objavljen seštevek vseh zabeleženih kilometrov - in če bodo vsi udeleženci skupaj dosegli zastavljeni cilj, bo Radenska Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik postavila zeleno ali živo steno. »Čist zrak je osnova zdravega življenja. Vsem nam pomeni veliko, še posebej izrazito pa ga pri svoji aktivnosti potrebujejo tekači. Ker podjetje ne more prispevati kilometrov, bomo na letošnjem Maratonu treh src simbolično sodelovali z zeleno donacijo,« je dejal Marián Šefčovič, predsednik uprave Radenske.

Darilo ob prijavi

Vsak prijavljeni s plačano startnino lahko v izbrani poslovalnici Hervis po 10. maju prevzame priročen nahrbtnik za športne copate in paketek za vzgojo deteljic za boljši zrak v vašem stanovanju. Namesto klasične medalje za sodelovanje prejmete posebej oblikovan kovinski cvetlični lonček. Naj bo vsak svoje sreče tekač!

*Foto: Radenska

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.04.2021 ob 7:13 šilček gost

      Vse se lahko izvede samo če je volja,politiki marsi česa počnejo in jih nihče ne kontrolira naprimer v vikendih fešte na fešto itd..... potem maraton tudi lahko izvedejo itak je zunaj in se vse razbeži.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.04.2021 ob 9:47 gost

        Točno tako. V Texasu na tekmi več kot 38.000 gledalcev brez mask. Vsi ukrepi proti koroni tam že zdavnaj ukinjeni. Tam pač nimajo Merklove in Janše.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.04.2021 ob 7:29 Magyar Bacsi gost

      Baje bodo tekli tudi: krave, biki, konji, psi; mačke iz Afrike prihajajo sloni, žirafe, opice - podobne Puklastemu Janošu in še in še.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.04.2021 ob 11:15 gost

      Df pa njegovih 1000 nickov se bodo pa kotalili,da bo bolj zanimivo,da se bo ljudstvo bolj smejalo in norčevalo iz tega prismuknjenca.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.04.2021 ob 14:53 gost

      Maraton virtualno Nej ga srati. Saj to je isto kot če sladoled ližeš skozi steklo. Saj vlada ne krade virtualno ampak javno na očeh vsem Slovencem. Pa nihče ne odgovarja obratno so debili keri njihovo dejanje podpirajo. Pa če ravno kradejo tudi njihov denar ampak so tako debilni da tega niti ne zaznajo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 14:44 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.