https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Vpis in podaljševanje subvencij za študentsko prehrano že poteka

 

Podaljševanje upravičenosti do subvencij za študentsko prehrano oz. vpis v sistem subvencionirane študentske prehrane za študijsko leto 2011/12 že poteka.

Na takšen način se predvideva skrajšanje čakalnih vrst na točkah subvencionirane študentske prehrane (točke SŠP) v začetku oktobra, ko se začne novo študijsko leto.

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) poziva študente, ki že imajo urejen vpis v študijski program na svoji izobraževalni ustanovi, da se za prihajajoče študijsko leto vpišejo v sistem že v septembru in se tako izognejo gneči na točkah SŠP v oktobru. Za podaljšanje upravičenosti študenti potrebujejo veljaven indeks oz. potrdilo o vpisu in osebni dokument. V primeru, da se študenti v sistem vpisujejo prvič pa potrebujejo: številko prijavnice (če so opravili predvpis preko spletne strani www.studentska-prehrana.si), veljaven indeks oz. potrdilo o vpisu, osebni dokument in mobilni telefon.

Največ dve subvenciji dnevno v razmaku štirih ur

Študenti na dan lahko koristijo dve subvenciji, vendar pa mora biti med njima vsaj štiriurni razmik. Neizkoriščene subvencije se prenesejo naprej še za dva meseca od meseca upravičenosti.

S 1. oktobrom 2011 bo vsem študentom, ki ne bodo izkazovali upravičenosti do subvencij za naslednje študijsko obdobje, onemogočeno koriščenje subvencije, dokler ne bodo ponovno izkazali upravičenosti. Ker sistem deluje avtomatsko, koriščenje subvencij ne bo možno, tudi tistih ne, ki bi morebiti ostale še neizkoriščene. Preostale subvencije iz avgusta in septembra bodo lahko študenti koristili šele, ko bodo izkazali upravičenost, torej uredili ponovno aktivacijo statusa z ustreznimi dokazili.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.