https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

VIDEO: V boj za kulturo z balkonskim koncertom tudi v Murski Soboti

29.04.2021 ob 13:00  

Narodni dom Maribor je danes pripravil akcijo Pet pred dvanajsto po vsej Sloveniji v kateri z balkonskimi koncerti opozarjajo na kritično stanje v slovenskem kulturnem sektorju. Akciji se je pridružil tudi MIKK Murska Sobota.

Akciji Narodnega doma Maribor, ki s koncerti z balkonov opozarja na kritično stanje v slovenskem kulturnem sektorju, se je pridružilo več kot 26 kulturnih institucij, umetnikov in ustvarjalcev po vsej državi.

Z akcijo želijo javnosti in odločevalcem jasno sporočili, da z nepremišljenimi ukrepi, sprejetimi čez noč, brez poznavanja delovanja kulturnih ustanov ter brez vsakršnega dialoga z nami samo še očitneje izpričujejo svojo brezbrižnost do kulture in umetnosti ter omalovažujoč in ponižujoč odnos do vseh, ki v slovenskem kulturnem in kreativnem sektorju delajo ter ustvarjajo.

Danes pet pred dvanajsto uro se je tako z balkonov kulturnih institucij in mestnih znamenitosti po vsej Sloveniji zaslišala živa glasba, živa beseda slovenskih pesnikov in dramatikov, oživele so lutke, sprehajalce je razveselila likovna stvaritev ali plesna figura.

Živi glasbi je bilo mogoče prisluhniti tudi pri murskosoboškem gradu. Na balkonu je zaigral in zapel Sandi Horvat Sunny.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.04.2021 ob 16:51 Zlatko gost

      Na temle balkonu ki ga vidte na slik bom v petek žgal Jasho ,e bom pa imel še moči bom pa v imenu kulture nažgal še vašga ta Debeuga. bić če ludo kad če mi debeli svirati na moju bosansku frulu ...ajajaj

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.04.2021 ob 18:06 gost

      No , zdaj če je to brenkanje bilo nekaj res kulturnega te škoda ka je to dovoljeno , mislim to je pa res performans , eh ja to so ti naši blazni kulturniki.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.04.2021 ob 23:39 Bigi gost

      Rejsan ste nej mogli bokšega najti? Ka pa je te dosegno oziroma ka je on za kulturnika?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.04.2021 ob 4:18 Magyar Bacsi gost

      A bo tudi smrdeči Jashari - domobranski imel na tem balkonu govor kot usrani duce mussolini?????? Jashari - šipac - Kalimero

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.04.2021 ob 7:38 gost

      M.B.smrad vogrski,gnoj rdeči ,poberi se na vogrsko ,tele na roko napravljeno ,vse najslabše na tem svetu naj te najde,cvri se v peklu.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.04.2021 ob 8:37 Tutakaman gost

      Kultura je umetnost

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 16:51 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.